RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nešto novo

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Nešto novo Empty Nešto novo

Počalji  slawen Uto Avg 26, 2014 10:10 pm

И ред је.
За промену, на овој теми ће да сија сунце и кад напољу пада киша.
Ко јебе пицоустог, нема тог премијера који ће мени да поквари премијеру.
За почетак:

Кад сам био мали, највише ме је фасцинирало како су то стари сликари успевали да насликају облаке да буду к'о прави. Оне беле, ваздушасте, неухватљиве, најбеље беле.
Да сам био паметан, и данас бих лежао на леђима усред неке пољане и цртао облаке. Могао бих тако по цело лето. Целога живота. Мислим да је то једино што сам заиста волео да радим.
Али није лоше ни овако - попео сам се на кров куће мог старог пријатеља, коме сам пре тридесет година помогао да подигне горе дебеле храстове греде, које је у међувремену појео жижак, па мора да их мења. Два мајстора су чекићали нову мирисну жуту јеловину као доказ да су се времена променила, а ја нисам пао одозго, иако сам имао добре шансе, јер сам се био заблесио у неки удаљени стуб дима, а у глави ми је свирала Дебела Ненси.Сад овај Цвеле пева народњаке, а његова мама, шнајдерка, тера децу од мојих кола која стално паркирам испред њене радње.
После сам отишао до језера и прошао кроз стасале борове који стоје као да не знају шта се ту све десило. Све личи на рингишпил.


Poslednji izmenio slawen dana Čet Nov 13, 2014 8:56 am, izmenjeno ukupno 1 puta
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Čet Avg 28, 2014 9:49 pm

... и седели смо данас тако у паланачкој судници окренутој југу, правоугаоној соби пристојне величине зидова жутих, испуцалих од ко зна ког земљотреса по реду, судија, писарка, дебели предмет на столу и ја, у углу чивилук, противнички адвокат са необријаним лицем Зука Џумхура у кошуљи са распродаје, прошлогодишњи календар и ја, са десне стране заборављени обијени ормар са заборављеним списима, нека биљка пободена у бетон, две празне столице и опет ја, седесмо ми као бивши љубавници око одра своје повремене драгане, а њен нас је супруг нудио кафом и ракијом и у себи суво туговао за својом неверном, само за њега превремено никад неумрлом парницом.
После су ми част даривали теглом ливадског меда, а очи напунили поленовим прахом.
Мед је ове године најчешће кривотворен, јер су пчеле пошандрцале због магнетних олуја на Сунцу.

Срећу....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Čet Avg 28, 2014 10:28 pm

Чудим се како ми је током свих ових година највише страдало управо чуло мириса. Да су ми очи толико ослабиле, одавно бих већ тумарао около пипајући себи пут кроз живот, што уопште није лоше ако си окружен лепим младим женама обнажених груди, али на првом месту живот нам најчешће није тако наклоњен, а на другом - ето, већ су се неки сетили да ти натакаре наочари на нос, за случај да ти се ипак посрећи.
И онда се оправдано питамо - а како се нико није сетио да направи протезу или помагало за изгубљени њух? И ако се сетио, зашто није успео?
Да ли је заиста толико тешко, или је разлог томе што свако од нас има свој особни шифратор различитих арома, па не постоји било каква нада да се изради један мултиперсонални, вишефункционални, високосеријски уређај?

Некад сам замишљао да нас мириси проналазе и кад се томе не надамо, па нам се утискују у чулне квржице као што дечја стопала остављају траг у сивомаслинастом блату из којег излећу ројеви крволочних мушица, зарезујући у нама мале ожиљке за цео живот, па нема шансе да их не препознамо и после сто година, кад се та иста ножица угура у скорелу баруштину наших сећања. Јер мириси не старе, за разлику од наше рођене деце.

Сада ме баш брига.
Уместо тога....
.... Покушавам да се сетим како је мирисало оно јутро кад смо се паковали у аутобус за Чањ, где смо ишли да наредних петнаест дана удишемо јод из мора испред радничког одмаралишта грађевинског СОУР-а "Каблар" (без Овчара).
У улици Цара Лазара.
Док су од преко пута у мене гледале поспане, ољуспане дрвене ролетне, које већ тада нису производили пуних десет година.
Било је росе и шимшира.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Čet Avg 28, 2014 11:49 pm

Како се то деси да човек пожели присуство друге особе?
Док пресецам себи стандардни виски содом (навика коју сам стекао у данима чежње за изгубљеним континентом) и отварам фрижидер истом оном руком којом сам секунду пре око судопере убијао бубарусе које су нам пружиле диван изговор и оправдање за чињеницу да нам више нико не долази у госте, сећам се рекламе "Са цигаретом никад ниси сам" из времена када су ми друштво правиле две кутије дневно.
Чак и у тој смрдљивој навици желео сам да изгледам другачије, чвршће, више светски и паметније од својих бедних узгредних узора које чак нисам желео ни да импресионирам, већ више да покажем да могу (и) без њих.

Свеједно, и данас ми се чини (што значи да засигурно није тако) да је најбоља комбинација на свету била Ротмансова ("International") цигара међу прстима, Џони у танкој кристалној чаши леда и Шанелов Антеус на мојој чврстој четвртастој избријаној бради коју је тако волела моја драга...

Све би било другојачије да сам мање марио за себе, а више за њу.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pet Avg 29, 2014 12:10 am

Читао сам једном Маслачково вино, па још једном после и пробао сам и трећи пут, али ми се тада већ Бредбери одбио, мислио сам да и сам могу исто, па што бих уопште каскао за туђим коњем (у памет ми долази уље које приказује Турчина јахача и хануму за њим на некој у камен усеченој џади ка уклетом балканском караван-сарају, што је висило повише каучука у трпезарији и кварило ми сваки оброк све док нисам и сам побегао у институције система, а и после, о распустима)...
Зато умећем ову ноту носталгије у мрежу којом ловим бивше пријатеље према којима размеравам своје време, мнијући да ће свако нормалан да попусти себи, ако већ неће другом.

Седео сам једном, тако, повише Пенсилванија станице и чекао да ми један од њих намигне да останем, гледао сам у оно уско небо као у осмех Великог кањона који због глупости, цицијашлука и утомљене пожуде нисам опкорачио, а уместо тога звонио је мој телефон неким Хиндусом кога су зајебали за замену уља.
Ја то не могу да вам опишем.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Ned Avg 31, 2014 7:58 am

"18.10.2013
„Sledbenici Radničkog” (mural)
U centru Kragujevca (ulica Kneza Miloša) jedan običan zid je nedavno ulepšan muralom „Sledbenici Radničkog”. Autore je inspirisala poznata fotografija „Snalažljivost” koju je davne 1955. godine baš u Kragujevcu zabeležio naš čuveni fotoreporter Tomislav Peternek.
[You must be registered and logged in to see this image.]
„Počeo je da fotografiše 1954. godine, a u dvadesetprvoj godini objavljene su mu prve fotografije u lokalnim novinama „Svetlost” u Kragujevcu. To je bio početak njegove karijere profesionalnog novinara-fotoreportera. Peternek je bio zadivljen mogućnošću da snimi 36 fotografija istovremeno u kratkom vremenskom intervalu.” (Život s fotografijom, Tomislav Peternek, Beograd, 2009.)
Ima li originalnijeg priznanja, nego kada neko vašu fotografiju pretvori u mural? Što se mene tiče, ova se fotografija sada nalazi rame uz rame sa delima kao što su Guerrillero Heroico (Alberto Korda, 1960), Sandinistas at the walls of… (Molotov man) (Susan Meiselas, 1979) ili Afghan Girl (Steve McCurry, 1984).
Svaka čast.", закључује извесни Којадиновић на саиту: [You must be registered and logged in to see this link.]

Ево и те узор-слике, која се u originalu зове "Curiosity" (захваљујемо г. Којадиновићу на креативном и надахнутом преводу)
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ето тако су се навијачи крагујевачког Радничког кандидовали за још један надимак: Freeloaders. lol!
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Ned Sep 07, 2014 6:50 pm

Национална географија је коначно, после боктепита колико година програма испуњених репризама разноразних ријалитија о свим могућим бизарним занимањима, појавама и идејама, коначно почела да даје тематске серијале о нашој, дакле и мојој прошлости. Таман кад сам дефинисао термин "тријумф олоша", којим сам хотио да обухватим све то шта нам се десило (не само остајте овде Србима, но глоб-улар-но), од осамдесетих наовамо, при чему су осамдесете нешто као врхунац, а после тога општа декаденција и труљење, ето ти Националне где се примила тог неупоредивог прегнућа уместо мене и самим ме тиме демантовала у основној (сада могу да признам: лажној и тенденциозној) полазној претпоставци.
Није сад то неки квалитет, да кажемо.
Нити је цела ствар уопште озбиљна и темељита. Више као неки колаж сентименталних крпица, салвета и маркица. Намењено нама који седимо испред телевизора у неко доба и гледамо свој свет уназад преко рамена као да је цео наш, значи резиме очишћен од личних грешака, падова и брљотина, пропуста и промашаја, видимо само оно што нас повезује у једну успешну банду, јер јеботе ми смо то проживели лично!
Дакле: прво серијал осамдесете било синоћ, на пример), а одмах затим и деведесете (од 14-ог).

И као што рекох, није то неко достигнуће, мада је требало уредничке храбрости и помало мозга да се направи та контрареволуција спроћу зомби-телевизије.

Али оно што је битно, то је да су у ту њину анализу и критику (свега више непостојећег) ови из Националне ушли подврнутих ногавица, чим су се усудили да у преломне догађаје гвирну кроз дурбин тв - серија које су у то време паралисале читаве народе на по пола сата - сат.
Значи, брате тајни читаоче, нема више само крупних речи и намргођених чела над неким обесним формулама, сад се ствари пропуштају на ситно ренде, чим смо сазрели за један тако свеобухватно зајебавајући приступ: тв серије (и понеки филм типа Рамбо) којима је тзв. јавно мњење ономад тако солидно тврдо умешено, сада су изгубиле ореол лаке забаве и откриле своје право, лепо лице најопаснијег оружја спроћу империје зла.

Одавно сам рекао да најбоље волим филмове деведесетих - Парк из доба Јуре, Фореста Гампа, Спашавање редова Рајана, Шиндлерову листу, Бекство (искупљење?) из Шошенка, све бре највећи филмови највећих времена филма.
Али је у осамдесетим остао Повратак у будућност који је отерао Громика у гроб, а ја му онда отиш'о на сахрану "да му видим пратњу".
И Family Ties. Таман сам синоћ, а болела ме глава у пичку материну, помислио кроз стиснуте веђе како то мора да буде у серији, кад ето ти нам га вечно млад Мајкл Џи! Фокс као Алекс Китон у оставци да прозбори коју, не знајући да сам само два дана раније пиратерисао Дока Холивуда, по коме је урађен и фамозни Пиксаров цртаћ Cars, не знам да ли је то било после Стивена Џобса, или да га зовем само Стив?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Uto Okt 28, 2014 10:10 pm

- Цркла дабогда!, вичем на моју оматорелу керушу која ме нервира јер производи одвратну буку док лиже ("лапа") интимне делове.
Флурп, гурл, гурл, флурп...
Да те истера из памети. Уз то је негде навукла и буве, па морам да је купам. А знате како смрди мокар пас....
Зар у оваквом тренутку?

Пре око 23 године, 7 месеци, 2 дана и пар минута, седео сам у прототипу српске провинцијске пицерије са девојком из наше генерације која ми ама баш ништа није значила, која се последњих годину - две кретала у истом друштву у коме сам ја покушавао да се дезинтегришем, са којом сам имао повремене односе на необичним местима и с њом "варао" моју сталну девојку коју нисам волео, седео сам дакле са девојком која је била рођака једног мог назовидруга коју се нисам посебно трудио да задовољим, а све ми се чини да ни она то није очекивала, и одједном је она која је говорила помало уњкаво оговарајући наше школске другове или своју родбину или се дивила тамо неким ташнама пробила моју алкохолну менталну баријеру кад је несвесна дрхтаја који је протресао целу моју мизерну личност, поменула онако узгред, али као забаван куриозитет да је супертајна љубав мога живота, тајна за све, осим за мене (коју бих само понекад смео себи да признам, и то не увек, већ само у тренуцима слабости) њена познаница и, комотно може рећи, пријатељица, ето, у тим годинама још увек невина!

Од тада се мучим још више.
Затрескао сам се у то најлепше створење на целом свету кад сам имао осам година, кад сам је видео први пут кроз мусави прозор просторије опште намене у сутерену наше школе где је она после часова ишла на балет. То је било тако очигледно да је Дејан, један подли мали гад из разорене породице, "леп на мајку", који је у том преломном тренутку био уз мене одмах почео да ми, љубоморан на моју срећу, трује душу говорећи како "има икс ноге" - желео је да ми је украде, само зато да је ја не бих имао.
Опростите ако се понављам, али осећам да маторим и хоћу себи да запишем подсетник док још могу, да га у данима болести и очаја сипам на рану, јер овај промашени живот морам да испаштам и више него што ми то други спремају.
Па кад сам једном пратио мајку на пијацу, чувени Мали пијац у близини нашег стана, то се дешавало ретко, али те недеље смо ишли заједно и онда смо срели њу са њеном мајком, и моја мама се поздравила са њеном мамом јер су биле колегинице, а мени је срце хтело да искочи и хтео сам да прођемо још једном после туда у нади да ћемо поново налетети на њих две, али моја мама је журила кући да скува "ручкове" за предстојеће дане....
Само да сам тада још једном видео њене плаве очи, можда бих...
Не.
Већ тада сам знао да њу не смем да лажем, не смем да обманем, опчиним, заведем, преварим, да морам да је потпуно заслужим и да, ако нисам у стању да себе толико уздигнем, поправим, тако изградим, треба одмах да одустанем. Одмах.

Живот је хтео да ме мучи још много година после, година које сам провео у њеној близини, претварајући се да ми није стало, да сам још један обичан морон.
И побегао сам од ње у неки други, туђи живот негде далеко, и кад сам се вратио ње већ није било, отишла је на студије и тамо остала невина до тренутка кад ми је то она мала црна рекла да би сама испала боља пичка.
Да није мене... чекала?
Хахахахаха.. кретенчино! Тебе?

Чекала је некога који ја нисам могао да будем.

Прошло је више од четрдесет година како сам је први пут упио у себе и још увек осећам целим својим бићем пуноћу њених усана, дивну меку сатенску пут са најлепшим малим провидним маљицама које се виде тек кад стане према сунцу, замишљам њене груди и дивим се белини њених савршених зуба (секутићи су јој били таман толико превелики да их човек просто обожава).
Шта је то са овим Богом?


Poslednji izmenio slawen dana Čet Nov 13, 2014 9:19 am, izmenjeno ukupno 1 puta
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pet Nov 07, 2014 10:36 pm

Ništa novo.
Na istoku, zapadu...
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  Gost Sub Nov 08, 2014 5:31 pm

Vic sa tzv.starim ljubavima je da se moraju postovati dve premise zanra - prvo, retko ko odbija dame I drugo, Stare ljubavi su uglavnom tamo gde smo ih u zivotu I ostavili - shodno tome, u trenucima nervnog rastrojstva/usamljenosti/gluposti svaka od njih dodje uredno na overu, otprilike kao upisivanje staza u radnu knjizicu - bez nekog vidljivog reda, ali neminovno!!


...sto ja umem da utesim coveka, cudo jedno!!!

I, pre nego sto se zamerim domacinu za tri naredne inkarnacije, da nastavim - do juce sam gostovala u jednoj beogradskoj bolnici, gde su uveli inovativne&revolucionarne metode - zbog renoviranja jednog odeljenja, uveli su mesovite sobe, tako da sad, osim spodoba istog pola sa kojima nemate nista zajednicko I od kojih vas deli par vekova civilizacije (pismenosti/higijene/navika) dobijate I spodobe SUPROTNOG pola sa kojima nemate nista zajednicko I od kojih vas deli par vekova civilizacije.

U prevodu, to izgleda ovako - svih pet cimera pusi, mrzi ih da izlaze napolje pa to rade u sobi (na prozoru, zaboga, pa nije u sobi), a svako ko je u zivotu makar gledao pusace zna da je nemoguce I dvoje da puse na jednom prozoru, tj. da sav dim ulazi u sobu. Dodajte tome jos I ves koji se susi ISPOD tog istog prozora I dobijate celodnevnu zanimaciju (da ti majku, sto bacas pepeo na moje gace!!! Nisam ja, S je, itd). Tu su, zatim I SANDZAME zbog kojih se ne gasi svetlo, PROMAJA zbog koje se ne otvaraju vrata, I nocne posete rodbine...

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Sub Nov 08, 2014 5:37 pm

Да није нешто опасно?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  Gost Ned Nov 09, 2014 9:42 am

Naravno da jeste, ako te neciji telefon budi celu noc, a ponosni vlasnik istog ne ume da otvori poruku/odgovori na istu/utisa zvono, opasnost za mentalno&fizicko zdravlje je nesaglediva. A kad posetioci iz Brusa/Kursumlije/Srpske Crnje posedaju na moj krevet, onako svezi iz voza/autobusa, I rasprostru darove po posteljini, prosto mi zao sto sam ostavila pusenje I izgubila alibi da bezim iz sobe I ostavim je okupatorima....

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Čet Nov 13, 2014 8:51 am

Јес' то непријатно.

И ја сам једном лежао у београдској болници, на очној клиници у Пастеровој. Што је била нека сестра Мима, екстра риба, а штос'тиче новца к'о кафемат (не враћа кусур)... Она кад се нагне да ми намести јастук (подамном), па ме обгрли рукама, набије ми оне две лепотице на нос да ме угуши мирисом пути и финог докторског парфема, а мени очи оволике!
Јер тамо је било интересантно што су нам свима, без обзира на врсту обољења, ширили зенице до максимума (док не поједу дужицу) неким капима десет пута на дан, тако да смо сви, и мушко и женско изгледали као ванземаљци, а због анестетика и гела којим су нам премазивали површину очију (да би могли да на њих прислоне оне стаклене призме, кад би нас прегледали, три пута на дан) све је изгледало као на сликама Дејвида Хамилтона, за кога легенда каже да је сасвим случајно ушао у тај манир, кад му је једном објектив испао и неко ситно сочиво унутра се било појебало:

[You must be registered and logged in to see this image.]

Била је тамо једна млада жена коју је пијани, љубоморни муж тако претукао да јој се од батина одвојила мрежњача од очног дна, па је делимично ослепела (ablatio retinae). Пошто смо ми веома хумано друштво, њу су примили скоро па преко реда (иако се чекало по пар месеци на операцију чији успех дословно зависи од минута, а не сати који протекну после догађаја), скоро па потпуно бесплатно (иако је имала само осигурање пољопривредника), у време кад сам и ја морао да "купим материјал" за операцију. Била је потпуно слуђена и нудила се сваком мушкарцу (ово "мушкарцу" ипак треба разумети сасвим рестриктивно) на "оделењу" (не знам зашто је у школи "одељење" а у болници "оделење"; претпостављамм зато што ово друго звучи чистије без "љ"), плашећи се шта ће са њом бити кад се врати у село, деци, мужу у кућу. Богами, и ја сам се мислио дал' да јој учиним, дал' да јој не учиним....


Poslednji izmenio slawen dana Pet Mar 27, 2015 7:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  Gost Pet Nov 14, 2014 3:44 pm

Tja...uvek mene zapadne da objasnjavam da Deda Mraz ne postoji I da je perspektiva staklenih cipelica pre u porno industriji, nego u udaji za princa, al ajde, da unistim jos poneko secanje dok sam u ofisu...

Dakle, NEMA sestre Mime, niti ijedne sestre koja makar podseca po opisu na doticnu. Zatim, NEMA dama sa ablacijom koje jure muskarce (vecina ih je 60+, pa ponekog muskarca I juri ali samo u parkicu do ljuljaske/peska/klackalice I/ili sa povocem, sta se vec kojoj zatekne).

Posto sam dobra dusa koja nece coveku da unisti bas sve iluzije, utesicu te da je sve ostalo onako kako si zapamtio - cudo jedno kako se malo stvari s godinama menja....

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Sub Nov 15, 2014 12:08 am

У праву си за то да неке ствари имају ванвременски сјај. Да ја тебе утешим, и онда су постојале мешовите собе (цирка четрнаестипо или мало јаче година агоу), али ја сам имао срећу да ми цимери буду све сами мушкарци: један чича из Обреновца коме је син секиром случајно у око утерао ексер од 20 цм и тај ексер је штрчао напоље кроз неке завоје које су му прилепили преко & около не знајући шта друго да му раде (тај чича нас је све хранио оним што би му фамилија свакодневно доносила кад дођу у посету и тако нас одржао у животу; "Једи дете 'леба", сећам се да ми је говорио, док је комадао још вруће печено пиле за мајушним сточићем испод прозора; за тим столом сам повремено драо у таблићу ову другу двојицу, јер право је чудо како те крене карта кад су такмаци слабовида лица), један ватрени новобеоградски навијач "Звезде" (ко би тада помислио да ћу данас да браним ове из "Алкатраза"), један оберсељак из Аранђеловца преко чијег транзисторчета смо слушали Б92 и Индексово радио-позориште које је рушило Слобу, а одмах затим или у пола тога, како кад му дође, Мају Маријану и Ацу Лукаса... био је ту и неки који је прдео целу ноћ, али се није задржао, па смо користили тај празан кревет за под разно. У "нашу" су собу навраћали сви, јер смо били најлепши и најпаметнији и најхрабрији и зато што је испред наше собе била клупа у ходнику, а прекопута ње WC, једини у блоку, па док чекају на ред...
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Sre Nov 26, 2014 9:48 am

Ових дана у центру пажње наших слободних медија нашла се још једна тема која је сасвим прикладно отерала све друге, непријатне и неподобне из новинских стубаца, које народ не би могао са таквим задовољством и миром да прежива.
Нека деца истукла Рашу Попова. У ствари, нису баш истукла, више испрепадала. Добро, де, нису га ни испрепадала, јер се Раша није плашио ни много већих душмана, али су му нешто учинила кад им је Раша давао милостињу (!!!?) и последица тога је да је Рашин новчаник прешао у посед ове деце, а Раша се поново обрео у новинама, одкале је своједобно отишао у заслужену пеМзију.
И онда слободно србско истраживачко новинарство, које је једва дочекало неки такав повод да себи да маха & одушка у овој земљи меда и млека (много је зајебано кад немаш о чему да пишеш критички) крену да "прати & разрађује ову тему".
Па смо сазнали да су ова деца, узраста 10 и 11 година штићеници неког Центра за социјални рад у Раковици који се о њима брине у пичку материну добро, да су из неке разорене породице где их ћаћа 'тер'о да просу, ал' изгледа није због тога и к.д. запуштања малолетног лица (како нема таквог дела? у оваквој земљи? немогуће, мора да има!) отиш'о да легне малко, да су или можда нису дечаци смештени у неки дом за незбринуту децу, или је можда реч о оном свратишту што су неке невладине организације направиле за циганчад што живе у београцкој канализацији да се повремено огреју, али су новине заборавиле да су то свратиште-склониште затворили преклане, у сваком случају, сазнају наше новине да је реч о два окорела криминалца & зликовца који иза себе имају преко 300 кривичних пријава (????) што значи да су извршили преко 300 кривичних дела (јербо не пише народна власт кривичне пријаве за џабе, него свака пријава - минимално једно дело, а то што судови после ослобађају ђубрад је сасвим друга ствар).
Јеботе.
Тако смо од тих поштених и искрених новинара сазнали да су ова два детета још пре неку годину (почели још од баш - баш малих ногу) толико злостављали неког сиротог деку (кад због узраста већ нису могли да га љуцки бију; на вашој машти је да замислите шта су му све радили) да је овај неколико месеци после тога изненада умро у својој 99-ој години, иначе ко зна колико би још терао, како је кренуо, а уз то је био веома виталан бескућник. Даклем - и убице.
А данас ево иде и видео снимак. Миссим, кажу да име видео снимак, али га не пуштају (стопосто да би заштитили личности малолетника у развоју). И кажу да се на том видео снимку лепо виде баш-баш ова два детета како отимају паре неком чичи од 78 лета у његовом рођеном хаустору.
И онда се с правом пита србска политички и хуманитарно освешћена јавнос' којој је добри Бог у прави час дао мобилне телефоне & Интернет (службене, разуме се; свако јавно и комунално предузеће, свака државна & парадржавна установа, фирма, организација сваке вресте, без обзира на назив, концепт или фасаду, која броји најмање педесет запослених, а другачијих и нема, обавезна је по уредби да са оператером закључи уговор о давању службених телефона & Интернета марљивим упосленицима, па нека су они и усрани, а камоли наслеђени од претходних властију и још нису пришли к'нами):
"Па добро, мајку му, јел' има бре неки закон у ову државу за такве?"
И новине објашњавају: не вреди, полиција уредно обавља своју дужност, хапси, пише кривичне пријаве, али нема коме, јебига, много су мали, закон каже да не могу да иду у затвор док не напуне не знам ни ја колико година - колико? - па ваљда осамнаест, дваесиједну, питајонуствар, кукуууу, па шта да радимо до тад, ови ће да направе масакр међу наши најстарији суграђани, а што их тај Центар за социјални рад не везује за радијатор, мало боље да пази на њих, а, па пази он њих много добро и не сме да везује, рек'о министар, е, ако је министар рек'о....,
У преписку се укључио и један професор правног факултета, само да би добио по пичци од гневних читалаца Политике. Тако му и треба кад брани те насилнике и такав закон. Никога он није преварио речима да само хоће да објасни закон и како је то у Европу.
Знамо ми боље и од њега и од Европе.

Пошто је ово тема пуна позитивизма (у емоције, бре, немој неко да је скренуо у теоретисање), сад иде онај део кад ја пишем нешто што човека разгали, јер, признаћете, ово горе и није нешто нарочито веселе садржине (замисли, не могу да их ухапсе!).

Ево, пало мени на памет да у Србији има много доброг и поштеног света, ма шта много, сви смо так'и, па к'о реко' да сад нека породица са снажним партијахалним уверењима, јаког карактера и још јаче матице љубави у срцу спрам Господа и себи ближњих узме ово двоје заблуделе јагњади и у душе им улије преко потребан мир.

А?
Добровоњци? 'Тедо рећи добровољци?
Могу и ови из дијаспоре?
Даје држава аман 200 евра месечно по детету?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  Gost Čet Nov 27, 2014 1:14 am

Nema sanse, corava sam i kilava, nemam kvalifikacije ni za hranitelja, kamoli za usvojioca. Bog i dusa, nisam citala ovaj novi zakon i uslove usvojenja, ali koliko sam cula od ljudi koji su se time zabavljali poslednjih godina, u ocenama psihofizicke spremnosti za roditeljstvo ide se cak do zubarskog kartona - ne znam koliko karijesa i/ili plombi je dovoljno za diskvalifikaciju, ali nesto mi govori da ni slucajno ne bih usla u uzi izbor za Hraniteljku/Starateljku.

Nego, kad vec pominjes novine & patrijarhalnu prirodu prosecnog citaoca, povodom Dana protiv nasilja u porodici su novinari inscenirali musko-zenski sukob na ulici, sa sve psovkama, pretnjama, zavrtanjem ruku i slicnim prijatnostima i sve to u centru grada, pored buske stanice, tj. pored desetak ljudi - naravno, svi su se divno zabavljali i, naravno, nikom nije palo na pamet da se umesa i/ili odbrani zenu, a u duhu nacionalnog viteskog bica.

...mada, kakav nam je prosecan sugradjanin, uspeh je vec i cinjenica da NISU navijali i huskali siroto&ugrozeno musko bice...

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pet Mar 27, 2015 6:26 pm

Каже једна жена, да јој је неко пре месец дана рек'о како ће јој говно поправити дан, не би му веровала да је то могуће, чак ни у Србији.
Али је говно за то ипак способно, само ако је лепо упаковано: кинеска кутија за поклоне са машном и ето весеља.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Тако је говно у шареном омоту по ко зна који пут развеселило & "пробудило" целу Србију, уливши преко потребну наду и живост обичним грађанима и осталим случајним пролазницима. Зато не треба да чуди што је исто говно изазвало сасвим опречну реакцију код оних којима је животним позивом везивање машни на пакетима са говнима: па јебемти и ту нелојлну конкуренцију.
Зато је пицоусти одма' дао ухапсити познатог београцког кретена & анархолиберала Рату Тривунца, који се без одлагања лично, добровољно и конструктивно упустио са надлежним органима БИА у отворен & пријатељски разговор о пошастима глобализма, спољној политици актуелне владе и сличним темама, без и примисли питања "а где си био јутрос око пола пет и ко то може да потврди", јер не треба нашем суперпремијеру да каже Eнтони Блер (осуђивано лице, према изводу из КЕ, у саизвршилаштву са Вилијемом Клинтоном) да је боље за 'вак'о непочинство опањкати Рату и његових свих седам следбеника (од којих су скоро сви у тем покрету искрено), него допустити чарши'ске приче да је то дело неког озбиљног актера или не дај боже спонтано самоорганизованог народа.
Ин'д'минвајл, смрдљиве новине именом Блиц су добиле задатак да сад малко нападају власт, па је искочила прича [You must be registered and logged in to see this link.] са врло поквареном & прљавом инсинуацијом гледе јуначке потраге министара за хеликоптером, ономад. Има на још пар места како зајебавају.

Усред тога је пала киша (поново) и лепо залила осамдесет и осам лешника које сам засадио јуче, по ободу воћњака, претежно уз пут и према деда Жади, који је посек'о све јасенове у нашој међи, сем једног за који сам га нарочито молио. 90% сам задовољан.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pet Mar 27, 2015 7:17 pm

... а хеликоптер је пао јер је паду био склон.

Сасвим је друго питање што је пао тамо, а не на неком другом месту, нпр. у Крагујевцу, где је дете примарно упућено обзиром да овдашњем клиничком центру територијално гравитира.
Каже онај генерал, нису га "уверили" да овде има где да слети так'а машина. Ваљда оних хиљаду досадашњих безинцидентних слетања на хелиодром на крову КЦ није било уверљиво. Ал' то су били други хеликоптери, они полицијски или онај "Заставин" (питај курац шта је са тиме сад), а не ови војни.
Тим поводом у разговор се укључило и лице са кодним именом "поручник" које подсећа да речени хеликоптер није чак ни био дежурни критичне ноћи, али да је дигнут због претходног силног искуства посаде у сличним акцијама спасавања, укључујући и ону кад је пицоусти вадио шиптарче из сметова код Кањиже или тако некако. Дакле, намерно употребљен.

Какогод, таки хеликоптери су слетали по Крагујевцу & околини (нарочито околини - читај: касарна Дивостин) ваздан и пре и пошто је пицоусти устоличен за премијера да би нас душмани више зајебавали. Миссим, бре, ту је била и касарна Радомир Путник у центру града, па касарна Милан Благојевић код Великог парка, па бре и стадион Чика Дача одма' прекопута те касарне и велика пољана између, да не идем даље у локалпатриотизам, све згодна места да један повећи хеликоптер слети без проблема, као и Х пута пре тога.. А ноћ била блага, престала слаба киша била још поподне, видела се и по која звезда, шетао џукелицу ја око девет сати....

Или, што нису спустили хеликоптер на војни аеродром Лађевци, па о'тале колима?

Ал' није госн. министар био по Шумадији & Поморављу затечен поради сликања, већ у престоници, така тура, а и ко би бре претпоставио да оно чудо може да се сруши.

Значи, нису они људи криви, то је позитивна страна ове приче.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pet Mar 27, 2015 7:55 pm

I dobro, de, sad... u Srbiji je na delu fašizam. Onaj najsiroviji, seljačka varijanta: ideologija jednakih stomaka pod budnim (krmeljivim) okom vođe, sprovodioca narodne pravde.
Hapse kreature koje pišu kojekakve gluposti po Fejsbuku - pa jel' ne treba tako? Missim, frizerka/šminkerka/kurabla našla da sere o poplavama, kad nacion pati! Ili ovaj sa Počučom, jeb'o ga on.
Ako neko odgovoran, neko sa imenom & diplomom, neko takav napiše nešto PAMETNO, SMISLENO, ODMERENO, pa to sigurno neće da brišu, napadaju, osuđuju, zar ne?


To je ovde pozitivno.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pet Mar 27, 2015 8:58 pm

"Policija je uhapsila blizance iz Kruševca, čiji identitet nije objavila, zbog sumnje da je jedan od njih 2. marta prošle godine ubio poznatog kruševačkog stomatologa Milutina Rokića (65).

U saopštenju MUP-a se navodi da je ubijeni muškarac hicem iz vatrenog oružja pogođen u grudni koš ispred svog stana u Kruševcu, od čega je preminuo.

Po odobrenju višeg javnog tužioca u Kruševcu, policija je blizancima odredila meru zadržavanja do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je jedan od njih izvršio krivično delo ubistvo, precizira se u saopštenju." (današnji Blic)

Missim, upišavanje. Jebatga, a kako će da znaju koji je koji?

Branim ja ovde neke cigane što krali bakar sa crkava, grobnica i sl.
I sad, rešili da zajebavaju sud: jedan priznao sve, drugi pobeg'o u inostranstvo, a treći kaže nisam.
Onda izveli na sud ovu dvojicu što su dostupni (leže za nešto drugo) i onaj koji priznao kaže ja jesam krao sa licem pod tim i tim imenom, kao što stoji u optužnici, ali to nije ovaj ovde okrivljeni. A taj drugi okrivljeni kaže nisam ja majke mi, to je moj brat, zli Perica, koji se policiji kad ga uhapsila predstavio sas moje ime i posle zbog toga ležao još dva meseca u istrazi, sve pod mojim imenom.
I pozovu pred sud tog trećeg (tačnije - dovedu, jer leži i on u istoj prdekani) i on kaže jesam, ja sam krao sa onim prvim, al' nisam sve što on kaže nego samo jednom. A ko je krao ostalo? Prvi kaže ovaj je što se lažno predstavljao, drugi kaže nemam pojma nisam ja, treći kaže nisam ni ja, mora da je neko četvrti.
Tužiteljka, neka tusta koja završila fakultet pod stare dane, da poludi - džabe joj diploma, džabe joj znanje kad je razbijaju garava braća. Sudija se samo smeška, zna on te šibicarske fore otkad sebe, i sam je tako polagao građansko pravo još kod Kašanina, ali pušta tužiteljku da se prži na maslinovom ulju.
Meni, da budem iskren, neprijatno. Ovi cigani nekako misle da sam na njihovoj strani, maltene da sam im saučesnik u zajebavanju suda. A nisam.

To je ono pozitivno u ovoj priči.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pet Mar 27, 2015 9:26 pm

I šta još ima novo & smešno u Srbiju:

"Iz Prekršajnog suda u Čačku nestalo je 27 predmeta! Do saznanja da predmeti nedostaju došlo se slučajno pošto je iz policije u sud stigao dopis o upisivanju zaštitne mere vozaču kažnjenom za saobraćajni prekršaj. Kada je taj izveštaj trebalo ubaciti u fasciklu sa ostalom dokumentacijom, nje nije bilo. Ubrzo je otkriveno da nema još jednog predmeta, zbog čega je predsednica suda naložila sravnjivanje svih predmeta. Najpre je ustanovljeno da ih nedostaje 30, a u međuvremenu su tri pronađena."

[You must be registered and logged in to see this image.]

Добро, јасно је да то неко из суда "завршава" оним кажњенима.
Али следећи случај нас враћа у стварност: "Predstavnici više od 100 zgrada u Nišu, u kojima stanuje oko 20.000 Nišlija, potpisali su zahtev za smanjenje cena grejanja, kao i da se svima omogući isključenje sa sistema daljinskog grejanja." Е па не може! Чак и кад би се ови станови искључили, они би користили топлоту из система тзв. ефектом "грејања кроз зидове".
У мом личном случају против градске топлане, која је још увек љута што сам против ње успео у десетак парница пред одлазак у Америку, где су поискључивани локали и одбијени захтеви (тужбени, јакако) топлане да им власник локала плаћа грејање које нема, они сад истрајавају у парници коју сам започео 2011. године ради искључења; најновији развој догађаја је да сам морао да вештака кога је топлана била нгажовала да утврди како мој локал "краде" топлоту од суседа (мајке ми, тако пише) тужим за увреду због тога, па је онда морао да буде искључен из овог поступка где даје такво непристрасно и квалитетно експертско мишљење. Тешко ђубре, онај отпад од Црногораца.

У Ужицама напокон решили да промене уличне табле на енглеском, којима се нпр. стара хидроцентрала преводи као old water plant. У Крагујевцу још увек чврсто држе такве исте. Јебеш ти Енглеза који не разуме шта смо 'тели да кажемо.

Комунални полицајци, прописно наоружани дугачким батинама неодољиво подсећају на неке друге, озбиљније: [You must be registered and logged in to see this image.]

Али још им нису дали пиштоље и да их воде кучад по граду, и то је оно позитивно.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Uto Mar 31, 2015 9:35 am

"Premijer se nada i da će detalje o nesreći saopštiti ljudi iz tužilaštva. „Što se mene tiče, Tužilaštvo može da objavi izveštaj bilo kad. Vi ih pozovite. Pitajte tužioce, mogli su da ih objave kad god. Ja ne smem da ih pozovem jer je to nezavisno telo“, kazao je Vučić." (današnji Blic).

Picousti džukac podigao nogu.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Sub Apr 04, 2015 12:31 am

Danas je provejavao sneg dok je jako grejalo sunce.
Pijani pilot helikoptera - ništa spektakularno.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  slawen Pon Apr 20, 2015 10:05 am

Срећа прати припремљене:

[You must be registered and logged in to see this image.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nešto novo Empty Re: Nešto novo

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu