RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vrh, brate!

3 posters

Strana 4 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Pon Nov 12, 2012 10:05 am

Опет ти о недржавотворним Кинезима и осталим црнцима који су такви какви јесу јер не могу да пију млеко дуже од годину дана по рођењу, па су били заостали у интелектуалном и уопште душевном, а напосе и друштвеном развоју за белцима, оним тамо Индијцима, муслиманима свих боја, речју несврстаном социјалистичком браћом?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Pon Nov 12, 2012 10:07 am

Узгред, у Србији је, како су ми рекли, неки државни или парадржавни празник, па к'о рекох, да се малко разговоримо....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Pon Nov 12, 2012 9:50 pm

slawen ::Опет ти о недржавотворним Кинезима и осталим црнцима који су такви какви јесу јер не могу да пију млеко дуже од годину дана по рођењу, оним тамо Индијцима, муслиманима свих боја, речју несврстаном социјалистичком браћом?

A kad malo bolje razmislimo, bizarno je kad odrasla (sazrela, od sise odbijena) ljudska bica piju mleko--hranu koju je priroda namenila novorodjenima i bebama sisarima. I to jos zivotinjsko mleko--ono koje nije njima uopste nije ni bilo namenjeno. Tek to zvuci defektno.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Sre Nov 14, 2012 9:20 am

slawen ::Опет ти о недржавотворним Кинезима и осталим црнцима који су такви какви јесу јер не могу да пију млеко дуже од годину дана по рођењу, па су били заостали у интелектуалном и уопште душевном, а напосе и друштвеном развоју за белцима, оним тамо Индијцима, муслиманима свих боја, речју несврстаном социјалистичком браћом?


lele, u kom srednjem veku ti zivis...pa niko vise ni ne zna sta to znaci "nesvrstani" a ti se jos nisi odlepio od njih
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Čet Nov 15, 2012 5:45 pm

amans* ::
lele, u kom srednjem veku ti zivis...pa niko vise ni ne zna sta to znaci "nesvrstani" a ti se jos nisi odlepio od njih

Тако је. Живим у Србији.
Која је простор/време феномен sui generis.

Свакодневно ју потресају разне потресне приче и/или афере.
Нпр. некидан решило да спроведе правноснажну & извршну суцку пресуду. Ред је вала и био. Тужба поднета, колико сам упратио, пре двадесет година, пресуђено коначно пре четири - пет, од тада траје натезање да се правда спроведе и у животу, а не само у 'артијама.

Јербо је реч о стану као засебном делу стамбене зграде који је "у претплати" 1989. године купила једна жена, коју новине зову "адвокатицом", наглашавајући тиме стереотипски образац да је у питању корумпирана (у ужем смислу), покварена (е, то је у ширем смислу), бахата, безосећајна и на све спремна особа према којој је живот био мајка, па јој је све доступно и достижно по привилегованим условима, дакле једна онаква, која се ваљда из зајебанције, навике или можда чак зависности ових двадесет и кусур година повлачила по судовима покушавајући да докаже да је речени стан који је уредно "у претплати" претплатила (она тврди и преплатила) њојзин и само њојзин (из овога последњег се лепо очитује одсуство било какве друштвене одговорности ове адвокатице).
Али не лези враже, у дотични се стан у међувремену уселила чистачица, једно фино, благо и богобојажљиво биће, које је кроз све оне тешке године расплета, кризе, хиперинфлације, муке & искушења тијеком деведесетих само са своје две руке, десет прстију и једним мужем припадником МУП-а Србије ангажованог на радном месту и пословима ватрогасца, дакле екстреммммно финим, богобојажљивим, поштеним, али карактерно чврстим човеком успела некако да од онога што претекне од њене и мужевљеве скромне платице, кад у школу отправи пар одличних ђака, скрпи 72.000 марака (западноЊемачких) и давне 2000. тиме плати исти тај стан, у време кад је за те паре било могуће купити:
- 214 метара квадратних пословног простора у ужем центру Крагујевца
- 72 метра квадратна стамбеног простора у ширем центру Београда
- 350 хектара војвођанских њива
- два до три министра, а затим
- неколико друштвених предузећа
- једно бродоградилиште или
- 24.000 шећерана
Из овога се јасно види да је према њима живот био маћеха. Уместо да купе све побројано, или макар да исти стан плате онолико колико га је платила она прокажена адвокатица (24.000 марака; ценим да је тако јевтино прошла јер је погодовала ефекте веома високе инфлације у условима фиксног девизног курса), њих су ово друштво и ови политичари поново измузли. Ал' нека су, бар су тако постали своји на своме.

Е, сад, кад бих ја био мало бољи човек и кад не бих гајио такве предрасуде према својој професији и напосе људима који је обнашају, вероватно бих избегао замку да не почнем овде да шпекулишем око околности под којима су ти дивни људи упанули у тај, испоставило се туђ стан.
Они сами кажу да им је фирма у којој је поменута чистачица вредно и у њељудским условима радила, а која је, гле игре случаја, била иста она фирма која је спорни стан изградила, дакле да је тај Пијемонт србског грдитељства својој истакнутој раденици поверио нов - новцијат стан на чување. На чување, еееј! Да га неко не украде, ваљда, док се не реши то са оном адвокатицом којој су исти тај стан већ продали, а она није хтела да им га плати по други пут.
Па се њојзи (чистачици) исти изразито допануо, те се решила да га купи, на горе описан начин.

А ја, који сам својим очима гледао како Загорка М. професор(к)ом најстарије србске средње школе (у ужој Србији, прим. аут.) обија врата стана прекопута моје скромне настамбе (радња се дешава у старом комшилуку, тај сам продао пре седам - осам година) у намери да се усели јербо "није ничији, то јест у њему нико не живи", подозревам да је племенита србска ватрогасно-хигијеничарска фамилија у посед непокретности којој посветих ево већ тисућу речи ушла на исти начин.

И добро, сад, хајде де, да не приповедам сад читаву ту правосудну сагу која је парадигмом средњевековља којим, ето, невољник ходим, а што је наша Аманс фино упратила: док је оно ђубре адвокатица у потаји по судовима роварила протеклих двадесет година, пропадале су државе, на њиховим развалинама ницале нове само да би убрзо и саме биле жртвама исте белосвецке пошасти, а са њима и друштвени систем, друштвена имовима и друштвене фирме које су му припадале. Тако је и градитељ наведеног стана отишао у стечај, стан је доказано (на суду) адвокатицин, још једна у низу планетарних трагедија и космичких неправди, али тако ти је то у животу...

И замислите ви то, није јој доста што јој је стан досуђен (ово треба да зазвучи као "поклоњен", не знам да ли сам у томе успео), већ је та адвокатица навалила да исти и стварно узме.
А то не може, јер у њему живе живи људи.
Значи, мора прво њиха напоље.
Како?
Па опет суцки, јеботе, па ово је правна држава!

И тако годинама.
Те не могу да нађу ове узурпаторе адвокатициног стана.
Те нису потписали суцку доставницу.
Те је петак, тад се пости.
Па државни празник.
Субота.
Па зима, ку'ћеш с'ђецом на снег?
Онда овај ватрогасац хтео да се спали! (Зато је ово у "Врх, брате"; било о томе у новинама и на телевизији кад прошли пут кренуло да их исели, дошли за сваки случај његови другари да га гасе, ако затреба).

И тако.
Док их коначно јуче, ваљда, не избацише.

По већ уобичајеном сценарију ту је било и нешто окупљених грађана - родитељи школских другова & другарица чистачицине ћерке. Како које извршење принудног исељења најави суд, ови се спонтано организују, малко бучу, малко прете и исељења не буде.
Тако било планирано и сад.

Оно што је било другачије је полицајац Милосав Стиковић, помоћник командира у Полицијској станици Стари Град, који је са својом јединицом обезбеђивао рад суда, то јест да суцки извршитељи могу да спроведу судску одлуку за исељење.

И тај је полицајац бруталне њушке, дозволите ми да кажем, тај је дакле уместо да као до сада стоички трпи увреде и повике окупљених станобранитеља, у'ватио да их као најобичније изгреднике 'апси и трпа у марицу!
Па нису они обични изгредници! Реметиоци јавног реда и мира. Блокатори Волстрита. Навијачи...
Они су протестанти! Они протествују против законите судске одлуке законитог суда законите државе Србије!

Њиха се не хапси!

Срећом, ту је наша будна јавност, у лику Блица!

[You must be registered and logged in to see this link.]

Сад се зна ко је за све крив.
Овај са слике.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Ned Nov 18, 2012 5:12 pm

Nasuh Matrakči bio najslavniji Bošnjak Osmanskog carstva

Matrakči je uvršten i u izbor najuglednijih Bošnjaka koje je pod nazivom "Bošnjačkih 500" prije nekoliko godina uradio Rijaset Islamske zajednice u BiH. No, sve su to javnosti manje poznate činjenice, za razliku od Turske, gdje je Matrakčijevo ime i danas cijenjeno i poštovano, baš kao i prije više od pet stoljeća. Nasuh Karađoz bin Abdulah el-Bosnavi umro je 28. aprila 1564. godine u Istanbulu.


Према тој листи, први знаменити Бошњак (Ајваз дедо Алхимијадо) који је заслужио место на њојзи деловао у 14. веку, мада има злонамерних који сумњао да је на те просторе пријехао директ из Анадолије.
Последњи је Расим Делић, генерал те њихове војске.
Негде поткрај се налази и [You must be registered and logged in to see this link.] Њега сам био чини ми се '89 или '90...

Мало сам га био.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Čet Nov 22, 2012 9:01 am

Policija sumnja da je Miloš N. u ulici Srete Mladenovića iz obližnjeg kafića uočio da je radnik ''Parking servis'' Dejan M. fotografisao njegovo nepropisno parkiran automobil ''golf'' i krenuo prema specijalnom vozilu ''pauk'' da ga ukloni.

U tom trenutku, iz kafića su izašla trojica mladića, među kojima je bio Miloš N, navodi policija i dodaje da je osumnjičeni seo u ''golf'', startovao ga i prednjim delom udario Dejana M, nakon čega se udaljio.

Povređeni radnik zadobio je lake povrede, a osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kaže se u saopštenju.
(данашњи Блиц)

kiki kiki kiki kiki
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Pet Nov 23, 2012 3:58 pm

До сада сам срео:
- молера коме се не исплати да кречи ("... па ја ћу ово што држим ваљак и четку код тебе цео дан да зарадим на три пара гаћа на бувљаку")
- столара, произвођача дрвених лајсни, коме се не исплати да прави лајсне (и то не неке специјалне, да мора да осваја произодњу, већ оне које већ има у асортиману, само је мени требала већа количина од оне коју је имао у радњи, па сам нудио да за мене изради још, платио бих унапред)
- сељаке, којима се не исплати да сеју пшеницу, гаје кокошке, кукуруз, производе млеко, малине....
- адвоката коме се не исплати да излази на рочишта (колега који заступа противника, туженог у једном спору, каже да силно дангуби долазећи на суд већ, ево, две године, док моја странка, тужилац, одуговлачи поступак у коме покушава да утужи неке паре што му тај тужени, бивши послодавац дугује; сад ми паде на памет: да и овај адвокат не продаје гаће на пијаци?)
- разне друге, да не идем у ширину и дубину

А пре неко вече сам срео и дипл. теолога коме се не исплати да буде поп.
Просто захвалан владици што му није дао парохију, јербо сада као наставник веронауке у некој основној школи ради три дана недељно по четири сата, за бољу плату.
Ако брате. Заслужио је моје симпатије, ако ничим, оно што је жешће изнервирао једног присутног судију који је иначе у нашим круговима анегдотски лик, па следствено тој репутацији није престао да нам прича о својој судској пракси и високој стручности коју поседује, јбт, па татко му је био професор на факултету, то је ваљда генетски - ко о чему, курве о поштењу....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Pet Nov 23, 2012 4:09 pm

И кад смо већ код молера, да поделим са вама једну параболу која ми је јутрос дошла у полусвест:

Инсталирао сам, наиме, радио-апарат у канцеларију.
Па ујутро, кад прихајам, ја пустим малко, тек толико да се изнервирам због онога што чујем, да ми подигне радну температуру и наоштри ме за опћење са колегама и осталим светом, па ондак искључим, иначе бих у случају да примим сувише тих информација цео дан био неупотребљив.

Тако јутрос диване са неком женом са завода за запошљавање. Који се сад зове Национална служба за запошљавање. Миссим...

И сад, њина је порука незапосленима: "Посао се не чека, посао се тражи!"
Екстра.

Замисли сад ти оног молера кога си довео да ти окречи претсобље и кујну, сео мајстор у оним штрокавим панталоама на твој нови ципеларник од масивног храста и цеди пивџана пошто је управо смазао карађорђеву од 300 грама који си му донео из хамбургераја по жељи на другом крају града, па кад види да ти се због тога искидаше џигерице, а он ће теби "Шта ме гледаш, боље се 'ватај четке и ваљка ако 'оћеш да ти ово завршим до вечерас."

Ето тако.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Sub Nov 24, 2012 6:39 am

slawen ::Nasuh Matrakči bio najslavniji Bošnjak Osmanskog carstva

Matrakči je uvršten i u izbor najuglednijih Bošnjaka koje je pod nazivom "Bošnjačkih 500" prije nekoliko godina uradio Rijaset Islamske zajednice u BiH. No, sve su to javnosti manje poznate činjenice, za razliku od Turske, gdje je Matrakčijevo ime i danas cijenjeno i poštovano, baš kao i prije više od pet stoljeća. Nasuh Karađoz bin Abdulah el-Bosnavi umro je 28. aprila 1564. godine u Istanbulu.


Према тој листи, први знаменити Бошњак (Ајваз дедо Алхимијадо) који је заслужио место на њојзи деловао у 14. веку, мада има злонамерних који сумњао да је на те просторе пријехао директ из Анадолије.
Последњи је Расим Делић, генерал те њихове војске.
Негде поткрај се налази и [You must be registered and logged in to see this link.] Њега сам био чини ми се '89 или '90...

Мало сам га био.

Apropos "Kako upokojiti heroja" u gornjem кликабл-u (this text reads like a joke--ovo ne mogu da docaram na srpskom, mnogo bolje zvuci na engleskom), Marks je, naravno, u pravu. How sad.

Hegel remarks somewhere that all great world-historic facts and personages appear, so to speak, twice. He forgot to add: the first time as tragedy, the second time as farce.
(18th Brumaire)
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Sre Nov 28, 2012 8:02 am

Ne znam da li je ovo vrh ili bottom:

[You must be registered and logged in to see this link.]


amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Sre Nov 28, 2012 8:06 am

[You must be registered and logged in to see this link.]
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Sre Nov 28, 2012 8:37 am

"Сан сваког дечака и понеке девојчице је да постане пилот!" (Радио-телевизија Србије, пре два минута)
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Sre Nov 28, 2012 8:56 am

[You must be registered and logged in to see this link.]lol!

А јеси ли ти и спроћу гејпараде?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Sre Nov 28, 2012 8:13 pm


zaboravih sta mu znaci спроћу, za ili protiv?

Bez obzira sta znaci, ne intersuju me, sve dok mi ne blokiraju ulicu kojom trebam da prodjem. Ja licno, ne paradiram svojom seksualnoscu i smatram to bad taste.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Čet Nov 29, 2012 3:52 pm

Прпошни Срби су коначно добили банкарску услугу по својој мери: [You must be registered and logged in to see this link.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Sub Dec 01, 2012 6:58 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]cheers
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Pon Dec 03, 2012 12:55 am

Ах, да, овде су сада пописи у моди.
Овде = крња Југославија.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Uto Dec 04, 2012 12:43 am

[You must be registered and logged in to see this link.]

affraid
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Uto Dec 04, 2012 12:55 am

drakula
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Uto Dec 04, 2012 1:03 am

Хмммм.... [You must be registered and logged in to see this link.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Uto Dec 04, 2012 1:28 am

sta je inspirativno???


Moju drugaricu sa studija je ubio bivsi momak posle visemesecnog pracenja kad je raskinula sa njim. Ubio ju je na uglu moje ulice, a onda otisao na Strand i obesio se. Nesrecnica se zalila i policiji i prijateljima. Prijatelji su pokusali da je zastite, a policija nije htela "da se mesa".

Drug mog brata je ubio pistoljem devojku koja ga je ostavila, odluzio deset godina i to je to.

amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Uto Dec 04, 2012 2:42 am

Evo i ovde, pre neki dan, neki fudbaler ubio zenu i onda se samoubio na stadionu pred trenerima.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  amans* Sub Dec 22, 2012 7:45 am

[You must be registered and logged in to see this link.]

amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  slawen Pon Dec 24, 2012 8:52 pm

amans* ::sta je inspirativno???


Moju drugaricu sa studija je ubio bivsi momak posle visemesecnog pracenja kad je raskinula sa njim. Ubio ju je na uglu moje ulice, a onda otisao na Strand i obesio se. Nesrecnica se zalila i policiji i prijateljima. Prijatelji su pokusali da je zastite, a policija nije htela "da se mesa".

Drug mog brata je ubio pistoljem devojku koja ga je ostavila, odluzio deset godina i to je to.


Monkey see, monkey do.

Види, на пример, под Charles Whitman и следбеници.
Ово што Обама сад каже, веома паметно (узгредбудиречено) да треба(мо) преиспитати ту културу насиља & агресије, бојим се само да ће разноразни буквалци извргнути у ругло....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vrh, brate! - Page 4 Empty Re: Vrh, brate!

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu