RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oстајте овде

4 posters

Strana 10 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Ići dole

Oстајте овде - Page 10 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  Hate mail Sub Avg 27, 2011 6:00 pm

Relax.

No one's even guarding the border here.

It's wide fucking open.

You'll see.
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 10 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Ned Avg 28, 2011 5:45 am

Ах.
Сад се већ осећам мање специјалним.
Shame on you, dream killer!

slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 10 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Uto Avg 30, 2011 10:30 pm

Јутрос сам се мало нахладио на трчању.
Требало је да сачекам да прође седам, да се земља и ваздух мало угреју, али ми оно прво сунце није дало мира.
Колико јуче, било је лето, врело, згуснуто, некако се обавијало око тебе док се крећеш и није ти давало простора за размишљање о будућности.
Сад су дани приметно нагло окраћали. То нас тера више да једемо.

У свему томе, одем данас до суда: последњег дана јула званично сам престао са адвокатуром (истина, за сада само привремено, ако се не снађем у новој домовини, или ако се снађем тако да ми статус српског адвоката користи) и пренео сам колегиници која ме за то време има да заступа активне предмете; међутим, испоставило се да сам у једном предмету погрешно позиван као бранилац окривљеног, а у ствари сам ту предложен за сведока. Све сам то сазнао пре неколико дана, када ме срео судија који поступа у том предмету и рекао ми да му се јављала моја заменица, али да је потребно да дођем лично, јер је таква ствар.
До сада ме нико није звао као сведока, па ми било чудно. Сведок? Како?
Па, каже тај судија, окривљенога сам ја својевремено заступао пред полицијим, након што је био ухапшен због тешке крађе, па је сад окривљени на суђењу изјавио да је претходно признање дао на мукама и да ја могу да потврдим како је он био бивен, тачније, како ми се пожалио да су га нетом пре мог доласка воштили.
И судија одлучи да провери његову одбрану тако што ће мене да испита шта ми је то рекао мој брањеник.
Свашта.
Откуд тим људима уопште идеја да испитују адвоката о ономе шта му је као свом браниоцу саопштио окривљени. Па то је забрањено. Бар то би могли да знају.
На страну то да бих се ја и за највеће говно на свету заузео да га не бије полиција. Овде испало као да сам им ја сарадник, окривљени ми се жалио, а ја нисам предузео ништа.
Тај је лик иначе ноторан криминалац, а ла Жика Живац. Не би ме чудило да му закаче нешто што и није урадио кад немају коме другом.

И тако, нисам морао да идем до суда, јер је следећи претрес заказан за време кад ћу ја увелико да се 'ладим у Атлантском океану, али помислих да испаднем добар и ту се, природно, зајебем. Хтео сам да том судији дам изјаву по неком правилу из члана 334, 335, тако некако, потрудио сам се чак да им пронађем покриће у ЗКП-у за саслушавање сведока (мене) ван претреса. Кад оно, овај се ратосиљао предмета, предао га у надлежност једном судији који у реформи остао без посла, па га сад вратили. А он суди сутра, па тако морам сутра поново у суд. Уз пут сам бацио још један поглед на онај народ, који ми сваким даном изгледа све даљи.

У суду сам био и пре неколико дана, али својим приватним послом - покушавам да за ово неколико дана понаплаћујем још неке досуђене трошкове, па јурим печате, клаузуле... Били ми изгубили још један предмет, чудо невиђено, док нисам почео да вичем нису ништа били у стању да ураде, кад сам их натерао да слушају моја директна наређења све је поново дошло у ред, сем повређене сујете оцвалих писарки... ма, остајте овде.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 10 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  Hate mail Uto Avg 30, 2011 11:39 pm

Koji narod? rofl
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 10 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Čet Sep 01, 2011 6:48 pm

Једва жив дођох из Београда.
До малопре сам се опорављао од тог подухвата. Остарило се.
Тај осећај појачан је чињеницом да сам целог дана имао посла са људима: ови домаћи су ме уморили својим препредењачким балканскоосманлијским пословчењем, иако су били веома љубазни; странци су сви одреда били млади, уредни, у позицији да од њих нешто тражим, са сјајним изгледима за будућност какве ја себи никада нисам успео да створим. Не знам шта ми је теже пало.

Решио сам био да по обављеном послу малко прошетам Чика Љубином до Народног позоришта, па да седнем у неку баштицу испред оног стакленца преко пута и попијем опроштајни, probably накисели дужи еспресо (како се бре то вика на енглеском; знам да у Старбаксу кажу tall, али рецимо у некој другој кафани?) и евоцирам успомене из трећег (или беше петог, ил' деветог) дана Деветог марта, кад сам баш ту цедио кафу у тренутку кад су извели Вука Ма'нитога.... Оне од првог и другог дана не желим никако.

Јер ме данашњи кафански столови у Крагујевцу одбијају самим својим изгледом. Могу то да буду и они исти од пре двадесет година, мени изгледају као воденично камење које вреба моје прсте, ногавице, каиш од торбе, да ме увуче у себе и самеље у оне исте људе који седе около на истим местима и причају исте приче свих тих двадесет година. То је ствар коју сам примећивао одавно, али последња два-три лета више не могу да се борим са тим.
Зато сам хтео за оне београдске. Који су за мене, туристу и повременог намерника из унутрашњости послом у престоници увек били другачији.
Али ми се на крају није дало. Само сам се окренуо, вратио на Теразије, па потходником до Москве, доле до Пајсијеве, па у гаражу на Зеленом Венцу...
И ето ме сад уморног.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 10 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Pet Sep 02, 2011 10:50 pm

Испаде да домовину напуштам у тренуцима кад она граби најкрупнијим могућим корацима ка врху светске топ листе уређених правних држава. Ево, у новинама су већ донели "нове" законе о извршном и парничном поступку, после којих нама адвокатима не преостаје ништа друго него да се преквалификујемо у оштраче и опанчаре, само још да их прочитају у Скупштини - све ће бре да бидне аутомацки и непристрасно, кратко и ефикасно, нема куј да се жали и ники да брине.

Просто ми криво, морам рећи, Па где су ти закони били до сада, зашто их до сада нису исподоносили, него су ме оставили нејаког да сам гацам по овој правноправосудној "туробној мочвари пуној глиба". Додуше, тај је израз употребио један амерички професор да опише област познату под називом међународно приватно право, бар тако тврди госн. Варади, али сам ја ових дана посебно сентименталан, да не кажем ганутљив, па опраштајући дужницима својим не могу да заобиђем и мајчицу Србију, стога сам зажмурио на оно боље око и овом пригодом свесно избегао да употребим речи као што су говна, стока или бомбе.

Та силна демократизација и поштење, богами, могу да уплаше. У ствари, некако ми се јавља да су са тим новим законима тако ствари и удешене, да пре свега плаше плашљиве, а онда тек да се заиста и покрену зупчаници правде.
На пример, ево тај нови закон о извршењима. Ја одем у емиграцију, а мој архинепријатељ Радиша из топлане ХОП, па против мене поднесе предлог за принудно извршење на основу неког измишљеног рачуна. Нема везе што мене нема у домовини, они по новом закону оставе мени на вратима обавештење да се јавим у суд и подигнем ћитап, па ако се ја у року од 30 дана не јавим (а како ћу, за то време ја управљам америчким камиЈоном негде по средњем западу) сматра се да сам уредно обавештен и они настављају по своме. Док се ја вратим у отаџбину и видим да сам остао без ичега на основу намонтиране тужбе - прош'о воз кроз кукуруз. Могу, додуше, да тужим државу да је мој локал продала неком за €2000 иако он вреди Х пута више, а да би из продајне цене исплатила топлану за непостојеће дуговање, али, како ме већ учи судска пракса у случају који сам лично водио за клијента Н. у вези неког мотоцикла, моћи ћу у најбољем случају да добијем тих €2000 а не и локал назад.
Уосталом, та се препоштена и најбоља од свих србска држава ових дана узноси на небо праведништва управо таквим законом о реституцији одузете имовине. Ако тако исправља неправде које је сама починила, можемо само мислити како ће тек да штити светињу приватне својине кад се на њу дрзне ко други.

Ове узбуркане мисли не би ме мориле да је којим случајем Борко био кренуо да спашава Косово само годину дана раније - продао бих ја и стан и локал по екстра цени док кажеш "балван барикада на Брњаку" нашој милој напаћеној браћи који су жртвовали своје пустопољине по којекаквим Доњим и Горњим Гуштерицама у општинама Липљан и Звечан, само да би обогаљили иредентистички покрет узимајући им за те вековне србске непокретности огромне количине страних средстава плаћања, која би онда патриоцки донели у тзв. ужу Србију и поделили са нама невољнима и незаслужнима, тако што би нам племенито дали нешто од тог новца у замену за наше дрљаве станове. Али шта да се ради, ево сад су убрзали мало ствари, Србија је пристала да њена јужна покрајина удара печат "Царина Косова" на робу која не прелази никакву границу (јер све је то једна држава, зар не?) већ ето тако из зајебанције, а пошто те печате неће да поделе онима на балванима, нормално је очекивати да ће печатници да буду цариници Царине Косова, и тако, углавном, надам се да ће скоро доћи дан када нећу у Србији имати врата на која ће праведни србски суд моћи да ми удари обавештење...

Остајте, остајте... остајте овде.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 10 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 10 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu