RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oстајте овде

4 posters

Strana 6 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Uto Jul 26, 2011 9:38 pm

amans* ::sta da ti kazem, dobro sam koliko moze da bude..... prelom je odmah ispod zgloba, uglavkom nista od sporta, bicikla, plivanja, bastovanluka do daljnjeg... odmoricu se samtako ovog leta... Shocked

najgluplje je sto sam bila u vodi do iznad kolena, talasici i onda ovaj monstrum sasvim neocekivano, a ja, stojim i gledam ga kako dolazi i jos mu se divim... kako lep talas hehe pa kad me zveknuo, pa tresnuo o dno i izmuljao....

lepota ima svoju cenu... i gde da je ja bas preplatim

Значи, титанијумска шипка/плочица?
Ах, како то може да буде непријатно, некомфорно и болно. Да не помињем после вежбе, рехабилитацију... Шта да ти кажем, издржи у том добром духу, страшно ми је жао што ти се то десило.
Можда можеш да и профитираш од тога. Рецимо да напишеш роман у првом лицу о искуству са цунамијем.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Uto Jul 26, 2011 9:55 pm

Цело поподне прегледам класифајдс тражећи гајбу за прво време и контајући шта му је то кредитчек, па сам делимично пропустио овај хепенинг:

The tensions between the two neighboring countries of Kosovo and Serbia have flared up once more, as the two nations face each other in an embargo standoff.
Already, one police officer was seriously wounded in Kosovo after an ambush by local Serbs broke out into a firefight. Kosovo and Serbia split in 2008, though Serbia does not recognize the secession of the country and 600,000 Serbs still live in Kosovo and refuse to recognize Kosovo as an independent nation.
As a result of Kosovo’s declared independence, Serbia imposed an embargo. Last week, Kosovo returned the volley by banning Serbian goods. On Monday, Kosovar special police units launched an operation to take control of two border crossings.
The Associated Press says that there have been reports of shootouts between police and local Serbs throughout the day, but the claims could not be independently verified.
Seventy-seven countries, including the United States, recognize Kosovo, but without Serbia’s recognition, it has been unable to join the European Union. The United Nations and the E.U. have criticized Kosovo’s police action.
The conflict threatens talks between the two countries.


Искрено, више ми је пажњу привукао онај сат који је Пост окачио на насловну страну, да мери време до "банкрота Америке".
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Uto Jul 26, 2011 10:49 pm

ja ga bas pretera, talas je bio desetak-dvanaestak stopa, a ne metra
sutra idem kod ortopedskog hirurga, to be continued


ne pisem vise nista--sto sam napisala, napisala i to je to; dzabagabilo
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Uto Jul 26, 2011 10:54 pm

bilo bi lepo opet citati ona tvoja lirska razmisljanja koje si nekad pisao a mi ih rado citali (mi: NE, vjt, ja...)
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Uto Jul 26, 2011 10:57 pm

Проблем је у томе што сам пре неког времена почео да сумњам да сам добио погрешну душу.
Док то не рашчистим, ништа од лирике.
Пишем само епске ствари.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Uto Jul 26, 2011 11:05 pm

Holy smoke, морам у кревет, сутра имам перформанс месеца, причаћу ако претекнем.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Sre Jul 27, 2011 12:09 pm

lirsko pisanije epskih razmera
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Sre Jul 27, 2011 10:28 pm

Био сам данас у Београду. Пре петнаестак дана сам добио позив за рочиште пред Високим саветом судства јер заступам једну бившу судију у поступку преиспитивања избора судија свих судова који је извршен 2009. године, када ова жена није поново изабрана.
Лепа, не претерано велика кућа у Ресавској 42 за коју сам безуспешно претраживао интернет у намери да сазнам од којег је то народног непријатеља одузета после оног рата, претворена је у тајновити лавиринт кабинета и канцеларија на вишим спратовима до којих води оригинално мермерно степениште грубо изгребано руским војничким чизмама и стога застрто сада већ болно похабаним црвеним итисоном. У подруму се налази омања менза и библиотека, пространа и зачудо светла просторија опремљена столовима са уграђеним микрофонима и ТВ камерама. У њу можете ући једино ако обезбеђење има ваше име на списку позваних, пусти вас са улице кроз велика окована храстова врата са електричном бравом, легитимише, прегледа вам торбу и пропусти кроз скенер... онда вас преда нечијој кћери, по свој прилици младој правници чије је највеће умеће да се непрестано присно и са дубоким размевањем смешка на људе који су захваљујући управо одлуци Високог савета судства за који ради остали без свог добро плаћеног посла који уз то собом вуче бројне скривене привилегије.
Е, та фамозна подрумска библиотека је место одређено за исповести неизабраних. За њихов поправни испит.
Наравно, ако издрже сва искушења чистилишта маскираног у поменуту мензу/ресторан друштвене исхране.
Пустили су нас да чекамо више од сат времена. Без објашњења, изузев "нема комисије".
Онда је шоу почео.
На великом плазма екрану на ужем зиду мензе наспрам малене кухињице у којој кувају кафе које можете добити по цени од 5 динара кренуло је дуго, заморно, неинтересантно правдање препуно најпровиднијих лажи неке жене са Косова која је након победе над НАТО агресором добила место у крушевачком суду, па ту није наишла на разумевање, нису јој дали ни приправника ни стручног сарадника ни писара, па је често морала да суди и без записничара и без записника (сјајно, кажем на то ја, ова отворено тврди да је најгрубље кршила закон о парничном поступку и то јој се узима као олакшавајућа околност), претили су њојзи, самохраној мајци и њојзином малолетном детету (кад чујем да је нека мајка "самохрана", све ми пође....) а све зато јер је била непоткупљива, председник суда јој стално говорио да "много шиљи овас", а она јадна није разумела шта му то значи и све тако.... Јер је та жена била на реду пре нас (позвана за 9 АМ) и јер се сва та саслушања уживо преносе и снимају за архиву.
Онда је мало плакуцкала, па мало се клела, па мало "питајте Жику из писарницу ако мене не верујете" и после пуних 24 минута заврши се и то.
Изволите сад ви, каза она женска са саосећајним осмехом.
Троје њих за столом. Нас двоје седосмо са друге стране.
Добар дан, добар дан, ево и вама да се извиним што сте чекали. Пре него што почнемо, морам да вам кажем (обраћа се бившој судији коју заступам) да сам ја тек пре неки дан приметила да ми вама нисмо уопште уручили одлуку о престанку судијске функције, то је зато што ви нисте... мислим, ваша је грешка, а не наша, нисмо могли да вас нађемо две године, а пошто се у тој одлуци наводи зашто нисте изабрани за судију, можда бисте желели да се ово рочиште одложи, па да се припремите...
А можда је било лепо да сте нам ту одлуку доставили уз позиве (које смо добили и ја и моја клијенткиња, бивша судија; зачудо су тада успели да нас нађу без по муке), кажем ја.
Нисам могла, јер сам позиве послала пре петнаест дана, а предмет сам погледала први пут тек пре три дана, тада сам и приметила да госпођи нисмо доставили одлуку о престанку судијске функције.
Ох! Похвално, нема шта, послали сте позиве пре него што сте се уверили да ли су испуњене процесне претпоставке да ли рочиште уопште може и треба да буде заказано. Добро, а зашто ме онда нисте обавестили када сте видели да јој одлука није достављена, да не устајем јутрос у пола пет и бијем пут до Београда и назад узалуд, као да немам преча посла? Моје име се налази на списку адвоката Адвокатске коморе Србије, они би вам дали све потребне информације, могли сте да ме позовете телефоном, пошаљете ми СМС, имејл, голуба писмоношу.... Или да сте нам бар то рекли кад смо јутрос овде дошли, уместо што сте нас пустили да џупримо тамо сатипо времена.
Једино што могу то је да вам поново закажем рочиште кад год вам одговара, ево може на пример 12, 16, 22 август...
Добро, у колико сати дванаестог?
Може опет у девет и тридесет?
Хоћемо ли тада почети на време?
Ја сам вам се већ извинУла, мислим да је то довољно.
Није, али ја сам адвокат и навикао сам на такво понашање судија.
Потпишите ми се овде да сте примили одлуку. И датум, молим вас. Ево, ја могу да вам кажем да се вама замера да сте у два предмета грешкама у позивању и достављању списа допринели одуговлачењу поступка, што је имало за последицу повреду права странака на правично суђење, то је разлог зашто више нисте судија, па вам саветујем да то поново пажљиво прегледате и припремите се за следеће рочиште, ја ћу већ данас тражити од вашег суда да ми достави комплетне списе тих предмета....
Значи, треба да пожуримо пре него што ви узмете те предмете.
Не, никако, нема журбе, ја ћу данас или можда сутра то да напишем, па док се то прекуца, па пошаље тамо у ваш суд, па док они нађу предмете и спреме списе и мени пошаљу....
То значи да можда неће стићи на време за следеће рочиште?
Не, не значи.
Добро, али ако се то ипак деси, хоћете ли нас благовремено обавестити о одлагању, да не долазимо.
Неће се десити.
Добро. Довиђења. Хајде, идемо.

Не треба да напомињем да ово радим јер по мом дубоком уверењу Србија заслужује да јој судија буде ова коју заступам (тешка алкохоличарка повезана са сумњивим типовима која никада ништа није знала, нити је икакве везе није имала са правима) и која ће сасвим извесно да буде враћена у суд. Из истог разлога из којег нисам хтео да покрећем било какав поступак против оне двојице батајничких пандурчина који су ме киНдаповали ономад.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  Hate mail Čet Jul 28, 2011 12:27 am

You're doing God's work.
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Čet Jul 28, 2011 8:27 am

Мало разбибриге:

[You must be registered and logged in to see this image.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  Hate mail Čet Jul 28, 2011 3:18 pm

"Suzenje svesti / balvani/Srbi na putu (Srbi on the road again)"?
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Čet Jul 28, 2011 3:39 pm

Hell yeah!
Пријавио сам rebombing на Мерјам-Вебстер, видећу за 3-4 дана хоће ли да је уврсте у речник.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Čet Jul 28, 2011 6:11 pm

amaro rikorde

amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Čet Jul 28, 2011 6:59 pm

jesam li postirala ovo?

[You must be registered and logged in to see this link.]


po slawenovoj meri sunny
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Pet Jul 29, 2011 6:58 pm

Ништа ме не питај, цело јутро (добро, не баш цело, заправо један мањи део, али се брате отеглоооо) сам писао отровно писмо Адели Сигл, Workforce Talent and Project Coordinator, ND Department of Commerce, која је на том месту недавно заменила Сару Џонсон, па се силно труди да оправда указано поверење.
Има да је насекирам.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Pet Jul 29, 2011 10:25 pm

besposlen pop i jarice krsti
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Sub Jul 30, 2011 7:58 am

Да знаш, вала.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Sub Jul 30, 2011 2:12 pm

Цело јутро не могу да се наканим да напишем нешто лирски, а паметно.
Уместо тога сам саставио једну лепу тужбу за накнаду штете због повреде части и угледа; стриц синовцу, мом клијенту, на рочишту рекао да лаже, да је стрвина и да је на очевој сахрани претукао бабу и деду, истог оног око чије се заоставштине суде, ево већ тридесет година. 120.000 динара, на толико гласи тужбени захтев, плус трошкови поступка.
Тако сам радно обележио званични завршетак моје адвокатске каријере.
Јер данас ми је последњи дан у адвокатури.
Од сутра ме званично замењује колегиница Љиља, једно весело створење не баш оптерећено дубоким мислима, млада удовица којој је ћерка већ одрасла и живи сама у Београду.
Ја ћу се ту около мотати још наредних месец дана, али званично, данас је тај дан.
Осећам се помало тужно.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Ned Jul 31, 2011 3:42 pm

Исто и данас.
Уз то сам послао једно десетак мејлова потенцијалним станодавцима у Фаргу и Мурхеду.
Вечерас ми долазе кумови, да се испричамо пред пут у Босну. Кум каже да му тродневни боравак тамо апсолутно прочисти вијуге. Ја мислим да иде само да би јео печење и опијао се са сељацима. Можда је то исто.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Pon Avg 01, 2011 6:31 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]

Osim majke sa detotom među “zarobljenim” Srbima koji će morati četiri dana da provedu na aerodromu su i tri studenta, fudbaler koji je krenuo na razgovor za posao, stariji gospodin koji je sa poklonima krenuo na krštenje svoje unuke.

slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  Hate mail Uto Avg 02, 2011 5:13 am

- @Pera : Nemojte me uciti kako je u Belgiji, ovde zivim vec 30 godina i jedva cekam da se penzionisem i vratim u Srbiju. Ovde se situacija pogorsava iz godine u godinu odkad sam ovde i postaje neizdrziva. Ovde vise nema demokratije, ako je ikada i bilo, ovo je cist totalitarizam zadeven u demokratsko ruho ali samo za naivne i neobrazovane ljude kakav je prosecni Evropljanin.
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Uto Avg 02, 2011 5:42 am

slawen ::Исто и данас.
Уз то сам послао једно десетак мејлова потенцијалним станодавцима у Фаргу и Мурхеду.
Вечерас ми долазе кумови, да се испричамо пред пут у Босну. Кум каже да му тродневни боравак тамо апсолутно прочисти вијуге. Ја мислим да иде само да би јео печење и опијао се са сељацима. Можда је то исто.

brines me

sem toga, u zivotu me sustizu dogadjaji da ne mogu da danem.... ovih dana petljam bez leve ruke (sreca da sam ambidexter), za koji dan idem na godisnji pa cu napisati onaj email. nema smisla da pozovem coveka u kafanu u kojoj me vise nema nego ima (trenutno).


pozdravljam vas
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Uto Avg 02, 2011 7:19 am

Шооо?

Донт вори би хепи, да не кажем селави.
Идем сад ја тамо на лифтовску музику да окаћим нешто од Џонија, де ако га намамимо.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  slawen Sub Avg 06, 2011 5:44 am

Био једном један...

Ових дана лешинари око мене већ губе живце.
Једна пријатељица која ми са мужем долази у кућу на бар једно вече у две недеље, понудила се да од мене купи кола, по, додуше, драстично нижој цени, а и платила би ми у децембру (е, то би ми добро дошло у хладним сивим јутрима Северне Дакоте, да знам како она жели да ми пошаље новац из Србије, али не може).
Комшије ме питају хоћемо ли продавати ствари из стана, по ценама које они налазе прикладним да их захтевају људи у таквој ситуацији као што сам ја. Што да стоје без везе.
Клијенти који ми дугују новац, а завршио сам им поступке или бар довео до тог стадијума да већ никако не могу да изгубе избегавају ме, не јављају се на телефонске позиве или једноставно одбијају да плате, сад кад знају да немам више времена за судску процедуру наплате. Додуше, увек ми остаје да затражим услуге мог пословног секретара, господина Ђуре, али бојим се да би и он могао да осване у новом светлу, па зато са њим само понекад свратим на кафу.
Људи којима сам вратио живот, омогућио пристојну егзистенцију, спасио изгубљено и уопште учинио за њих више него што су за њих урадили њихови родитељи смишљају најбезобразније начине да од мене одлазећег отргну још мало, још много... То ми је био посао? Није.
У међувремену су ме се сетили давно изгубљени другови, којима, гле како је то интересантно, узгред треба и понека тужбица, савет, или бар да ме пропитају о свом случају и тако исконтролишу свог адвоката (кога су ангажовали јер нису хтели мени да плаћају, што ја да се богатим на њихову муку) знајући добро моју праксу да такве ситнице не наплаћујем људима са којима сам у другарским односима и у нади да ме никада више у животу неће видети, па да морају да ми узврате или макар дугују услугу (односно, ако ме буду видели, ја ћу бити богати повратник од кога ће моћи бесрамно да траже још нешто).
Живео сам окружен тиме, потпуно свестан, презирући.
Као дете сам гледао "Мајсторску радионицу" и само срећом која ме цео живот прати успео да не дођем у позицију да ми нешто икад од било кога стварно затреба.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  amans* Sub Avg 06, 2011 6:33 pm

pravo da ti kazem, zvuci pomalo nestvarno...ajd pitanje: moze li jedan zapis o ljudima koji su ti se velikodusno zahvalili, pomogli bez ocekivanja uzvratne usluge, koji ti se obraduju kad te vide, koji te lepo spominju mada si im ucinio neku neznatnu sitnicu pre milion godina....mora da ima i takvih, znam da ih ima... davaj serjoza
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Oстајте овде - Page 6 Empty Re: Oстајте овде

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 6 od 10 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu