RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Тhe ASPIRIN

4 posters

Strana 1 od 5 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Sub Dec 11, 2010 10:58 am

Пробудио сам се са ужасном главобољом.
Тачније, био је то неуспели покушај да јој збришем негде у сну.

Сумњичио сам северац да ми је продувао синусе, па сам чак био спреман да за убудуће набавим неку капу или шешир.
Испоставило се да у целој ствари скривену, али веома важну улогу игра шардоне мога познаника, иначе уметничког фотографа, који сам синоћ ишао да пробам на званичној дегустацији у локалној виnотеци - прилагођеном подрумчету једног бутика на неоправдано скупој локацији.
Невероватна ствар - пола чаше белог вина ми је ноћас убило вољу за животом ефикасније од свих популистичких мера Владе Републике Србије. Изгурао човек 13% алкохола у најсувљем сувом које сам пио уназад две деценије. Као да му је грожђе муљао ДеСад лично: "Све је добро само ако је претерано!"

И на све то, што би рекли на таштa срца, значи и пре него што сам се машио неке затечене домаће пите с'месом, читам јутрос шта дума велики бизнисмен и хуманиста, Бил ГЕЈТС, о питањима енергије, климе и политике у неизвесној нам будућности.
As he sees it, the biggest challenge is not persuading Americans to buy more efficient refrigerators or trade in their SUVs for hybrids; it's figuring out how to raise the standard of living in the developing world without wrecking the climate. Achieving that, he argues, will require an "energy miracle" — a technological breakthrough that creates an inexhaustible supply of carbon-free energy. Although he doesn't know what form that miracle will take, he knows we need to think big. "We don't really grasp the scale of the problem we're facing,"
Ово је добро, ово је стварно добро, мислим се ја док убрзавам метаболизам уносећи још две кокос-кифлице са вишњама; за то време тензија у врату попушта, а фронтална секција сиве масе полако се исправља, као дирижабл у који убацују хелијум. Ако мене боли глава од вина, боље да комшија набави нечујну хилти бушилицу.
"In order for the United States to do the right things for the long term, it appears to be helpful for us to have the prospect of humiliation." мудрује даље овај човек, "Sometimes you overestimate your rival, and that can actually help."
Wow, к'о оно Брус Ли кад песницом буши даску, па каже да треба само замислити тачку иза даске и у њу циљати...
Па јел' ово радите због деце, Биле?
"When you start thinking about kids, I hope they fasten their seat belts. There's a lot to worry about."

И то је заправо то.
Мириклсикер нам за сад продаје аспирин. Јер безалкохолно вино/пиво "не 'вата", што би рек'о Гидра у "врућем ветру".
Боље да сам и ја узео један.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Sub Dec 11, 2010 11:44 am

Али, онда ми не би надолазиле овако епохалне мисли као сад:

На пример, још нисам чуо да је неко изашао са теоријом да је нафта настала тако што су пре много, много година на Земљи живеле специјалне биљке, које су јеле специјалне бактерије и директно их претварале у нафту. Нешто слично као што специјални микроорганизми једу целулозу из биља и претварају је у шећер, а онда квасци (то су ваљда гљивице?) тај шећер претварају у алкохол од кога мени горе очне јабучице, отичу усне и мозак притиска чело изнутра.
Значи, идемо са идејом да се к'о у "Парку из доба јуре" коварну те биљке (које су нестале због неке катаклизме, а са њима и те бактерије, јер су биле толико специјализоване да ништа друго нису могле да једу) и коренсподирајући микроорганизми из сачуваних фосилизованих остатака, па да се засаде по Сахари, тамо има највише сунца, а пошто ће то бити биљке које користе слану, морску воду, само нам требају неке пумпе и неки канали (они староегипатски би вршили пос'о) да почнемо директно да правимо нафту. Истовремено ће та сила божја вегетације да изеде угљендиоксид из ваздуха и voila - ето нас у енергетском Елдораду.
Онда само још некако да видимо да променимо економски модел западног света заснован на потрошњи....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  ВЈТ Sub Dec 11, 2010 9:00 pm

:) Измамио си ми три осмијеха данас. Свака ти част!
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Pon Dec 13, 2010 11:31 am

А јуче још читам у неким новинама великим и славним да су решили да заведу ред у тз. банкарском сектору по Америци. Као, до сад су банке биле искључиви посредници у трговини стоковима и осталим дериватима, па су оне ту нешто муљале између себе и у суштини водиле игру, а купац и продавац нису имали (нити су могли да имају) никакве међусобне везе, нити су знали шта, колико и по којој цени један нуди, а други купује - даклем, све је било нетранспарентно. И да ствар буде црња, кад би једна од тих банака нешто пропала, она би се изврнула на страну, на другу банку, гурајући и њу у пропаст и тако даље... Не бих ја све ово ни разумео најбоље, али се добри људи потрудили да све лепо нацртају (слика прва: стоји један чова у углу доле лево и један у углу горе десно, а у средини између њих четири џиберске куће са неонеонеокласицистичким стубовима и тимпанонима и између свих њих силне неке стрелице, само од ове двојце несрећника тек по једна ка најближој банци, јер су те кућерине у ствари банке, односно од ње; слика друга: једна та кућа се нагла на десно и само што не падне на суседну; слика трећа: она двојица са прве слике сад стоје један поред другога, а између њих као зид).
И онда стиже решење: у игру улази неко будуће неовисо и високо морално регулаторно тело које је на четвртој слици нацртано исто као банка и усред оних банака, само што је обојено у црно и има реч "клиринг" у свом називу.
Бенефити су директни и огромни: банке се више не нагињу једна на другу, а у зиду између оне двојице се појавиле неке рупе.
Сад, сва срећа да слабо знам тај енглески, а и тема ме (изузев графичког дела) није претерано занимала, па се нисам превише удубљивао у проблематику, јер бих вас онда овде давио месецима тиме.
Али, неоптерећен претходним знањима могу комотно да изјавим две ствари: прво, реч клиринг уопште не слути на добро, шта год да се иза ње крије, ево вам наше искуство са брацком Русијом, пријатељском Кином и нама блиским, премда далеким Зимбабвеом; друго, та Порше-логика у постепеном поправљању нечега што је иницијално потпуно погрешно, али се дугим низом веома малих и често уназађујућих корака доводи до веома, веома успешног производа, можда пали код немачких комерцијалних аутомобила, али нисам баш сигуран да ће да функционише код америчких банака. Уосталом, ни Порше није славу задобио 911-ицом или Карером (иако све чини да остави такав утисак), већ оним чудом којим је годинама заредом драо све на Ле Ману, а које нема мотор изнад задње осовине, него у средини, одмах иза леђа возача.
Уопште узев, додатно усложавање и надограђивање принципијелно лошег система (при чему не мора да буде у целини лош, довољно је да има неку рупу у дизајну која читав систем компромитује, а ми уместо да је затиснемо, или комплетну секцију заменимо другим решењем - ојачавамо систем ОКО те рупе) је логички потпуно погрешна ствар, али сво досадашње искуство говори супротно - да је то победничка комбинација.

За ову прилику ја бих та два супротстављена мисаона процеса назвао руским и америчким. Како оригинално, зар не?
А ево зашто: у прадоба компјутера, када су слабашне претече машина у које управо гледате морале, не би ли оправдале своју тадашњу лудачку цену, да изводе све компликованије и све захтевније ствари, Руси би за сваку нову игрицу, за сваку нову апликацију лупали главу, смишљали гомилу ингениозних ситница да би уштедели на КЕШ меморији, куцкали програм директно у машинском језику, одрицали се боја, музике, анимације и тако за сваки проблем давали само њему адекватно, оптимално решење. Сиромашно, али ради и на шпорету.
Американци се нису тиме уопште замарали. Они би једноставно шлапали своје километарске низове програмских линија преко већ постојећег, у некој сасвим другој дисциплини провереног језгра апликације, додавали још и још и још опција, а пошто сама машина која би требало то да изврши није могла да удовољи растућим захтевима софтвера, они би направили још бржи, још мањи, још милионипотранзисторскији процесор, до незамисливих размера компликујући основни дизајн потекао из лионских ткачница свиле (и који је у основном облику престао да се користи пре скоро два века). Болесно, скупо, нелогично, типично решење конзумеризма.
Ипак: видимо ко је био у праву. За сада, рекли би у/на Serbian Cafe-у.

Тако је и у другим областима живота - ономад сам причао о мукама по бозону кога никако да улове (а да ме неко тера да нађем сад то епохално дело теоријске физике премијерно приказано у нашој кафани, озбиљно бих се наљутио). И ту су компликовали, крпарили, лепили и надзиђивали (ето доброг поређења) надовезујући се на постављене компилације и интерпретације, па сад читава та скаламерија прети да се сруши, ако нема Хигсовог бозона. Нема везе, јер док је трајало, док се зидало и мувало ту около никла је читава нова инфраструктура која је била неопходна да опслужује монструозну духовну творевину и која ће са лакоћом да опслужује неку нову, саздану на сасвим новим темељима, којој ће стара, колабрирана и урушена да остави празан плац и брдо материјала.

Зато је, можда, добро (а можда и није, у подједнакој мери) и ово са американским банкама: уместо да се врате уназад и реше проблем ab initio, можда је боље терати даље; уосталом, тај систем је стар колико и западни свет - било би можда још опасније направити то баш онако да ваља, то би било као убацити потпуно нов мотор у неки већ раздрндан ауто, или уградити уместо поломљеног неки екстремно ојачани шраф у конструкцију старог Manhattan моста - уместо да га побољша, то би постала нова стресна тачка, место око кога би сад околно ткиво конструкције почело да се криви, ломи и пуца.

И кад смо већ код мотора - где смо ми у свему томе, којем моделу размишљања припадамо, америчком или руском?
Процените сами:
На овдашњем машинском факултету својевремено запели били да реше проблем ефикасности и еластичности мотора са унутрашњим сагоревањем.
У старту су схватили да је узрок недаћа количина и квалитет (међусобни однос) смеше горива и ваздуха која се увлачи у цилиндар аутомобилског мотора, па су понудили оригинално решење: пошто је однос смеше зависио (у њиховом случају на мотору који је имао карбуратор) од количина усисаног ваздуха, а то зависи од хода клипа, док експлозивност смеше зависи од њене сабијености, људи су направили изузетно компликован и непоуздан механизам којим су мењали дужину клипњаче - то је нека шипка на коју је монтиран клип. И добили су неке резултате. Америчко размишљање? Не баш.
За то време у нормалном свету избацили су из употребе карбуратор, увели у стандард на истом старом ОТО мотору систем за директно убризгавање горива који је неупоредиво компликованији, софистициранији и технолошки захтевнији од карбуратора, дакле многоструко сложеније решење, али оно право. Које ради.
За то време Руси су философирали о моторима без клипова.

Мој закључак: као дете у породици где се родитељи стално свађају, тзв. Срби су преузели најгоре од оба света.
Сад су нас узели под своје хранитељи Кинези. Боже саклони....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Uto Dec 14, 2010 7:24 pm

In a 42-page opinion, Judge Hudson wrote: “Neither the Supreme Court nor any federal circuit court of appeals has extended Commerce Clause powers to compel an individual to involuntarily enter the stream of commerce by purchasing a commodity in the private market.”

Илити, што би рекли у Панчеву:

„Tužilac (JKP „Grejanje” – prim. aut.) ne može i nema pravo i ovlašćenje da silom nameće drugom usluge grejanja, jer je isporuka toplotne energije zakonska obaveza tužioca, ali korišćenje toplotne energije nije zakonska obaveze tužene, već je to njeno pravo, a ne vremenski neograničena obaveza...”,


cheers
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  Hate mail Uto Dec 14, 2010 8:14 pm

Ratio scripta.

On an unrelated note:

[You must be registered and logged in to see this link.]
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Uto Dec 21, 2010 12:12 am

Ју гота ловит:

Maryland football coach Ralph Friedgen will be fired following the Dec. 29 Military Bowl after retirement discussions between the 63-year-old coach's representative and university officials went nowhere, according to a source close to Friedgen.
Friedgen's contract will be terminated effective Jan. 1. Maryland is in the process of forming a search committee to find Friedgen's successor, according to a university source with direct knowledge of the situation.
Athletic Director Kevin Anderson was only briefly involved in the buyout discussions, the source close to Friedgen said. Anderson handed off talks to university legal counsel Susan Bayly after a discussion with Friedgen's attorney did not go well, according to the source.

Because he would not agreed to retire, the remainder of Friedgen's contract -- worth roughly $2 million -- will be paid in full.
А нудили му чак и да му име метну на стадион. kiki kiki
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  Hate mail Uto Dec 21, 2010 1:07 am

Missim, ludilo.

Ovde kod mene kad neko 3 meseca posle zaposlenja ne prodje "test" (to je kao neko vreme za koje employee radom, ucinkom itd. treba da dokaze da vredi) oni ga ukantaju ali mu daju 3 meseca plate da ga skinu s one stvari i izbegnu tuzakanje. Bio jedan od 200 kila koji nista nije radio nego je spavao na poslu (hrce covek) pa su ga tako kashirali.

Ako se otpusta dugogodisnji employee to je 6, 9 ili 12 meseci, vec po mestu u food chain-u. A ako svojevoljno odlazi neko ko vredi, recimo na malo visem nivou, 1st line manager ili vise od toga, e ovi mu jos plate 6 meseci da ne prelazi za tih 6 meseci kod konkurenta i radi bas ono isto sto radi ovde. Haos.

Ja sad gledam da ako moze skocim u drugu firmu i vrlo bih voleo da izmuvam deal po kome bi mi ovi platili nesto (na primer obezbedim drugu poziciju pa onda nesto napravim ovde da bi me otpustili i naravno pokupim 6 meseci plate, tj. 200-300 meseci srBske plate), a ta druga firma mi daje em sign-on bonus, em 25% vecu platu, em ce da mi isplati tj. "pokrije" bonus koji od ovih sada necu uspeti da dobijem jer recimo odlazim pre kraja fiskalne godine - 31. mart u nasem slucaju. Ja sam jedini belac i jedini muskarac u mojoj grupi - svi ostali su Asian females. A big no-no. rofl
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Uto Dec 21, 2010 1:31 am

Hate mail ::Ja sam jedini belac i jedini muskarac u mojoj grupi - svi ostali su Asian females.
Не смем ни да питам у којој сте индустрији.

[You must be registered and logged in to see this image.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  Hate mail Uto Dec 21, 2010 1:47 am

[You must be registered and logged in to see this link.]
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  Hate mail Uto Dec 21, 2010 1:54 am

Ah.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  Hate mail Uto Dec 21, 2010 2:27 am

A industrija je:

[You must be registered and logged in to see this link.]
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Uto Dec 21, 2010 9:45 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Uto Dec 21, 2010 9:49 am

Не заборавите да са вама разговара човек који госте прима у овим папучама:

[You must be registered and logged in to see this link.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  ВЈТ Uto Dec 21, 2010 11:22 pm

Okay, brain. You don't like me, and I don't like you, but let's get through this thing and then I can continue killing you with beer.

Ти носиш ове папуче, ти не присиљаваш госте да скидају ципеле, дајући им туђе папуче?
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Sre Dec 22, 2010 12:39 am

врло_јак_тим ::Okay, brain. You don't like me, and I don't like you, but let's get through this thing and then I can continue killing you with beer.

Ти носиш ове папуче, ти не присиљаваш госте да скидају ципеле, дајући им туђе папуче?

Не.
Изузев ако на томе не инсистирају због сопствене удобности, доводећи ме у веома непријатну ситуацију.
Наравно, оне каљаве не пуштам у кућу. Има ту још и пар других критеријума, неки се такође тичу хигијене....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Sre Dec 22, 2010 12:57 am

... што ме сети на једног од мојих првих клијената.
Смрдео је као фуга. Као контејнер који стоји пет дана на августовском сунцу и у коме је полураспаднути леш неког ко је умро од ангине, колере и каријеса на свим зубима.
Толико да га никад нисам пустио у канцеларију. Разговарали смо кроз отворена врата - он напољу, ја испод климе укључене на филтрирање и освежавање ваздуха. На најјаче.
Узаман. Кад је једном био навалио да уђе, морао сам да му откажем.

И испало је баш добро. Не само да сам уштедео на хемијском чишћењу одела и пресвлачењу фотеља, већ су и неки важни, а до тада невидљиви људи били веома срећни што нисам више на том случају.

Ето, како прође неко необазрив према околини.
Био је кувар у неком ресторану друштвене исхране, заборавих да кажем.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Sre Dec 22, 2010 5:16 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Jeл' то Фејс већ готов?
Све ми ово личи на обимну акцију спашавања великих пара - прво филм, па личност године.... а толика мука да се мапирају, контролишу и на крају економски, политички, полицијски и идеолошки експлоатишу међуљудске везе...

Гледам интервју са Цукербергом на [You must be registered and logged in to see this link.] и увиђам колико је концепт Фејсбука вулнерабилан јер је супротстављен другим методама мобилизације маса, на пример оној примењеној код Викиликса (то је око 6-тог минута): док Фејс чврсто верује у квазииндивидуализам и маркетинг од ува до ува (заиста моћна ствар; недавно сам гледао The Joneses, пробајте и ви, први део је вредан губитка тог времена), на другом полу имамо добру стару стадну свест.

.... природа у човеку и око човека....


Енивеј, сигуран сам да се ова у плавој мајци са наочарима навр' главе разбија.... а вероватно је својевремено/би још и више њена сестра у црвеној, док/да се није запустила после удаје за оног кретена који невероватно подсећа на једног лика одавде.


Poslednji izmenio slawen dana Sub Dec 25, 2010 9:35 am, izmenjeno ukupno 1 puta
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Čet Dec 23, 2010 12:43 am

И сад у тим тамо новинама пишу једни како је Обама обично говно које је до сад изневерило ама до једног све принципе у које се клео током кампање, да је радио тачно супротно свим обећањима која је давао и да је на крају нанео више зла за непуне две године него Даблју за пуна два мандата. То кажу они који су за њега гласовали верујући да са Бараком деле исте вредности.
А у "Коренима", пак (веровали или не, у савременој Америци то су једне чисто расистичке, црначке новине), некако очекивано, бране брата Хусеина; као, ово са продужетком важења Бушовог пореског дила са богатунима за још две године (хух, таман до краја мандата, а после ће' видимо) није пораз, већ тријумф над Републиканцима, јербо да су га (председника) нешто добри стари момци надјебали, кењали би о томе по свим својим новинама, а не овако, Сара не блогује, чича и чичини не ликују, ето то је крунски доказ јер браћа нису упратила никакво одушевљење на десанки.
Па даље думају: тим тамо конзервативцима у ствари и није било до закона, већ да се минимално шест недеља натежу са демократама око њега. Зато је Обама испао опасан карате-Кид-играч, нешто скоро као кунг-фу Панда, јер је поступио као да у стомаку носи склупчаног госн. Мијагија или бар Џекија Чена; искористио је снагу противника и његов напад окренуо у своју корист када је овај ударио свом силином и зато изгубио равнотежу. И не само то, тим вештим маневром отарасио се и оних досадних ултрапрогресивних елемената који су му дисали за вратом још од после избора, терајући га да размишља левичарски и у релацијама част - поштење - нада - будућност - фреш старт, што баш и није паметно, ако се браћа питају. Значи, сад је Барак-уда сам, изнад тих белачких нтересних група, ни слон ни магарац, влада над свима док се они међусобно кошкају, слободан да допринесе Покрету и Раси, због чега смо га и гласовали, миссим, коме звижде јаја за Америку, у том броду треба бушити што више рупа да се браћа домогну сребренине док бледолики панично вриште и навлаче оне смешне жутонаранџасте прслуке, ко их јебе кад су рачунали на наше најниже нагоне да би кантар одскочио....


... Човече....


За то време у Јапану измислили миша који пева као канаринац. И одма' планирају да га производе индустријски.
Пише у новинама....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Čet Dec 23, 2010 8:10 pm

Пише Блиц:

Šta treba da uradi vrh pravosuđa
Preporuke Evropske komisije:
- promeniti kriterijume za izbor sudija
- primena pretpostavke da sudija ispunjava uslove stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti
- obezbediti uvid u dokaze i argumentovano izjašnjavanje o njima
- sudije sa krivičnom ili prekršajnom pravosnažnom presudom ne mogu biti izabrane i svi čiji rezultati rada drastično оdstupaju od prosečnih
Zamerke:
- VSS je bio u nepotpunom sastavu
- VSS je konstituisan nepropisno
- nije obezbeđen uvid u dokaze i argumentovano izjašnjavanje o njima


Хахахахахаха!
Треба, значи, да избаце скоро све који данас суде на улицу, да демонтирају тај целокупан полицијско-партијски апарат, да државно и друштвено уређење поставе на нормалне и здраве основе, изграде институције....
Свашта!
Уместо тога, они ће да на кварно врате неке од ових што (СА РАЗЛОГОМ) нису изабрани, неке неће и у том шумарку ће да залута још једна реформа.
Па лепо и у наслову текста стоји "Још једна шанса за 800 неизабраних судија".

Тпу, посерем им се у њихову Србију!
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Sub Dec 25, 2010 1:06 pm

Занимљив је случај како све изгледа једноставно и лако решиво, само кад се једном помериш са терена доброг и лошег, кад престанеш да постављаш моралне стандарде (или бар да их ауторитативно тумачиш) - речју, кад се ослободиш емоционалног смећа и довољно одмакнеш, ваздух се онда некако разреди и прочисти и свет добије боје којима си се само надао.

Тако, на пример, са овом ствари око Српчади по Америци: док су се многи умрсили у сопствене романтичне трице & кучине, нас четворица (Hate Mail, I, me and myself) смо у причу унели зрнце разума: Hate причајући о техничко-технолошком и сигурносном аспекту питања, док сам се ја малко помучио да објасним како то изгледа у свету права/медија. На крају крајева, проблем јесте правне и безбедносне природе, па зашто бисмо бежали у ирационално трућање завијено у омиљено ћебенце увезано розе траком за косу?

Кад сам једној мојој рођаки испричао за своју намеру да се преселим у САД, она је, поред све гомиле других аргмената који таквим људима стоје на раполагању, потегла управо овај: тамо не смеш дете испод 14 година само да пустиш у парк.
Дакле, проблем са том земљом, како је виде из дубине Ибарске клисуре подједнако као са врхова Копаоника, а за шта је савршен пример управо наведени пропис, лежи у општем одсуству безбедности и пристојности; па шта би друго могао бити ratio legis за интервенцију законодавца у родитељске односе? Брига о деци? Када би неко то у форми питања чак и успео да убаци у свест те моје рођаке, она би одговорила: Јес хау ноу. Ако толико воле своју децу, онда треба да их пусте мало и саму, а не да им нон-стоп висе над главом док не напуне 14, па побогу, шта лоше може да им се деси? Уосталом, та су деца после потпуно неспособна и неприпремљена за живот.

Заиста невероватно первертовање стварности.
Ти људи никада не би признали да је такво њихово становиште преко сваке мере наивно, будаласто и излажуће. Они и дан-данас верују да су педофили које свакодневно лове по Србији задњих година заиста само плод завере, маште несавесних родитеља, или болест која је нацију захватила истовремено са оном много гором - демократијом.
Јуче је двоје деце изгорело у једном селу поред Зрењанина. Нема још расположивих детаља, али са великом сигурношћу можемо закључити да су деца (2, односно 3 године) била сама, јер би у противном изгорео још неко, или би их тај неко, без обзира ко то био (једно по једно или обоје одједном, ипак је то једва 25 кила укупно) изнео из пожара.
Било би можда згодно направити и неку анализу колико је основаца или млађих страдало у саобраћајним удесима на безбедном, самосталном путу до школе/кладионице/киоска са пивом у 3 ујутро.

Са друге стране, Срби су познати по својим јаким породичним везама.
То значи да само деца којима родитељи још увек живе по неким забитима (а таквих је све мање, услед савремене тенденције комплетног напуштања села у којима нема бар по један универзитет, видети, на пример, Ликовну академију у Блацу или Факултет за менаџмент у туризму у Матаругама) своје средњошколске или студентске дане проводе физички одвојена од куће, док се заправо пупчана врпца и код њих, и код свих осталих тешко и веома ретко потпуно прекида: Срби своју децу издржавају до смрти (ко год први да одапне), наследити стан, посао у државној фирми и гробна места представља животни пројекат многог младог Србина, а одважити се на самосталан и независтан живот се у овом друштву ретко доживљава као авантура, пре као подмукли напад на традицију заведених или суманутих...

Рођаки сам одговорио да немам децу млађу од 14 година, нити тренутно планирам да их у Америци добијем.
То је био the aspirin који је завршио посао.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  ВЈТ Sub Dec 25, 2010 10:58 pm

slawen ::Занимљив је случај како све изгледа једноставно и лако решиво, само кад се једном помериш са терена доброг и лошег, кад престанеш да постављаш моралне стандарде (или бар да их ауторитативно тумачиш) - речју, кад се ослободиш емоционалног смећа и довољно одмакнеш, ваздух се онда некако разреди и прочисти и свет добије боје којима си се само надао.

Тако, на пример, са овом ствари око Српчади по Америци: док су се многи умрсили у сопствене романтичне трице & кучине, нас четворица (Hate Mail, I, me and myself) смо у причу унели зрнце разума: Hate причајући о техничко-технолошком и сигурносном аспекту питања, док сам се ја малко помучио да објасним како то изгледа у свету права/медија. На крају крајева, проблем јесте правне и безбедносне природе, па зашто бисмо бежали у ирационално трућање завијено у омиљено ћебенце увезано розе траком за косу?


Велиш како си у причу унио "зрнце разума". Ја бих то ипак назвала "груменом цинизма" прије него разумом. Разум би налагао да се каже да гдје има дима, велика је вјероватноћа да има и неке ватре. Није да је то правило, али је веома често тако. Такође би разум налагао да човјек констатује, као што је већ констатовано, да ту нешто не штима:
1) било шта приватно, а нарочито фотографије (па још голе дјеце) на пословном рачунару - тешки идиотизам,
када је већ то држано на пословном компјутеру 2) остављање приватних ствари и када одлучиш да га носиш на сервис,
3) добро, какве су то фотографије?!

То све стоји. Тип је во.

Е сад, због чега халабука - гола дјеца. Колико бијаше имају година - 4? ОК, мени лично је то одвратно и кретенски. Знам људе који у томе не виде ништа лоше. Мени, која имам велики отпор према томе, се пребацује да су те ствари у мојој глави, а не у реалности. Моја пријатељица, из братског нам хрватског народа каже да су те ствари код њих поприлично нормалне. Још голе слике мушке дјеце - па хелоу, кућа у којој има мушко дијете треба да буде срећна и поносна и да слика малог куроњу голог све док се он не побуни. Примитивистичке опсесије.

Огавно? Апсолутно. Дакле, људи су дебили. Можда ће такав однос према дјеци (те голишаве фотографије) нанијети трајно негативне посљедице. Но, да ли су људи заиста педофили?

На своју велику несрећу, отворих линк остављен на овом форуму, који ме одведе на онај твој други, ЗеКа, ЦеКа, БеКа or whatever форум, те тамо прочитах коменатре на ову тему. Такође ум-царује-дундо-мароје став. Морална супериорност. Неки лик с гнушањем прича о овим несрећним људима и њиховим фотографијама и дјеци, те каже како они властиту дјецу ни када купају не додирују него то раде тушем (питам се да ли икада постоји потреба интервенције код мале дјеце, да ли треба да им помогну у купатилу и да ли то раде рукама, или користе за то специјално направљене анти-педофил помагала за чишћење дјечијих гуза). Даље, не знам како поступају када је потребно да дјетету послије купања нанесеш Павловићеву маст - раде ли то такође помоћу анти-педофил помагала или у присуству владиног службеника из ресора за против-природни блуд над бебама. Још додаје овај морално супериорни критичар како у њиховој кући нема ниједног елемента примитивног српског понашања, осим што му се госпоЏа каткад шета кроз кућу у топлесу. Holy thundering gherkins! Ту већ дођох на ивицу повраћања од те моралне супериорности топлес мамица и побјегох.

А све то из перспективе моралног high-ground и разума, свакако.

Е сад, шта је нормално? Сјетих се случаја пријатеља мојих пријатеља, фине јапанске породице којој се остварио сан да отац добије посао у представништву своје фирме у Америци. Тој срећи нигдје краја. Велика кућа, слобода (!), пространство, Америка, хеј! Код Јапанаца то и даље буди мистичне представе. Али авај, након веома кратког времена десила се велика породична катастрофа. Неко је пријавио том истом владином ресору за борбу против педофилије како ови сексуално злостављају своју дјецу јер се цијела породица заједно купа. Биће да је то и једно од дјеце негдје рекло, сасвим несвјесно како то страшно звучи у Америци. Е сад, не треба ни да коментаришем шта ја мислим о таквом нечему. Али треба да коментаришем чињеницу да је то најнормалнија пракса у Јапану. У мој фирми су, на примјер, организовали оне аветне retreat-е у onsen-има, тј. бањама, и ту, наравно, све особе женског пола иду у исте природне (или неприродне) базенчиће изворске воде, без икаквих покривала на себи, која се чак сматрају и непристојним. Треба ли да кажем да никада нисам ишла ни на један company retreat... Али да се вратим овим мојим несрећним пријатељима од пријатеља. Ствар се завршила некако, траума је била голема, а сигурна сам да је било и оних циничних Јапанаца који су сматрали да је овај во и кретен што се није прилагодио тамошњим приликама, те да је можда заслужио и да му се нешто горе деси.

У сваком случају, не знам шта си ти унио у ову причу, али знам да то није разум.
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Sub Dec 25, 2010 11:51 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]
Цитирам:
А прејако ми и ово што велики србски легалисти, надриправници и парапсихолози тумаче зашто су оно двоје родитеља осуђени за небригу о деци, а ослобођени за остале три тОчке оптужнице (тзв. блудне радње етц.): признали су из опортунитета нешто што нису урадили, као у америчким филмовима, зато да би направили дил, па да тужилаштво повуче ове друге оптужбе и врате им децу.

Нико од свеколиког србског проатлантскоеуропскоамеричког блока да се сети да су можда признали притиснути очигледним доказима:
1) децу млађу од 14 година су оставили без родитељског надзора, што је ем кажњиво, ем се уз осуду изричу и мере безбедности
2) доказ за то је снимак голе сестре који је направио голи дечак, а који
3) не би настао да су деца била под родитељском контролом, што је и одбрана оног аналитичара Настића, јер
4) да се мали скинуо и свукао сестру, па узео камеру и све то сликао уз допуштење и у присуству оца, то би био доказ за остале тачке оптужнице, па је вешти адвокат (на кога сад ударили дреку и кукњаву да им је, ђубре, уз'о целих $15.000 што их је на овај начин извукао да не вуку букагије због педофилије) тако изабрао мање зло по своје клијенте - а то нису ова деца

Природна последица осуде за запостављање деце је и у тзв. Србији (веровали или не, такво нешто постоји и овде, чак се и у случајевима неких цигана/просјака и примењује, само то нико неће да каже, јер није тренутак), а видимо и у Америци мера безбедности одузимање родитељског права и давање деце у хранитељску породицу.
Што даље значи да нема никакве везе са оптужбама за педофилију, које су уосталом и повучене, већ само са правноснажном осудом ово двоје србских идиота.
И да је све око тока и поводом тога класична србска медијскохушкачка прдеж-магла.

Али шта ја знам о томе, ја сам само мали провинцијски адвокат, нисам знаменити србски реформирани судац.


Доста приче о педофилији. То је разумно.
Или сам можда нешто погрешно написао, или погрешно разумео, или се у међувремену, од прве вести о овом случају у којој је изричито писало да су Настићи осуђени само по првој тачки оптужбе за запостављање деце након што су то дело и признали, док су оптужбе за педофилију и сли. одбачене, па до данас нешто променило (можда је накнадно аналитичар Настић поради појачаног ангажмана србског националног корпуса на решавању његових породичних проблема малко накитио причу?), или се нешто случило са Америком, па су омогућили дабл џепарди а да ником нису јавили?
Јер колико сам успео да прочитам по србској штампи (а то нам је једино доступно, има део и о томе) ово суђење које их очекује 26-тог није кривично суђење за педофилију (то је завршено) како се на кварно манипулише тзв. Србима не би ли поново спалили америчку ембехаду, већ би тада судија требало да донесе коначну одлуку о враћању родитељског права једном или обома родитеља (има и онај део кад су предлагали аналитичару Вуку да се разведе од жене, како би бар њој доделили децу) или њиховом трајном смештању у хранитељску породицу.

Наставићу са изношењем шта је разумно...


Poslednji put izmenio slawen dana Ned Dec 26, 2010 12:32 am, izmenio ukupno 2 puta
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Ned Dec 26, 2010 12:08 am

[You must be registered and logged in to see this link.]

Цитирам:
И сад цела наша нација (а богУми и околни брацки народи & народности) предвођена побројаном правнопсихолошком елитом устала је у одбрану познатог србског руководственог начела, да не кажем принципа, да се увек треба равнати према горем од себе.
Па смо се тако увек поредили са Албанијом кад би се потегло питање бруто-националног дохотка.
И са Гвинејом Бисао, по броју писмених.
А понекад и са развијеним земљама западне Европе, нпр. са Финском кад су по среди засади под јаром пшеницом, или са Холандијом, по укупној дужини водотока питке воде.
И увек би било добро, и увек би се осећали добро.
Како може да буде лоше, кад може да буде горе? Види како је овима, па се не буне. Дакле, имамо још коџа простора за ошљарење, олошизацију, србизацију. Шири се на ту страну, у ту маргину. Па ћемо се следећи пут поредити са неким још горим, и тако....

Зато је сад свима по-питању-детињих слика-ангажованима најнормалније (а и ред је) да Америка треба своје достигнуте стандарде у сфери људских и дечјих права да прилагођава, спушта на ниво у њојзи имигрираних Срба, да треба да разуме наш поглед на свет и своју јуреспруденцију томе прилагоди. Па је на то позивају, боме!


[You must be registered and logged in to see this link.]

Цитирам:
Јеботепатак, па како ти тамо глупи Амриканци никако да укапирају да смо ми такав народ?
Чак је и Жарко Требјешанин посведочио да је то што су ови сликали децу (зар се нису сликала сама?) нама исто тако савршено нормално, као и оно што је Миладин убио к'о пичку Брајана Штајнхауера, на пример. Ево, и ја сам овде писао исто.
И шта сад није јасно?
Шта, боли их курац за то што смо ненормални?
Шта, персонално важење права је изашло из примене чим су Франци и Визиготи успоставили своје прве трајније облике државноправне организације на рушевинама Римског царства?
Шта, као није дискриминација на верској, расној и националној основи то што нама не дају да сликамо децу голу, а мусави им праве џамију у сред Њујорка?


Толико о нашим, или јапанским адетима (који су, о замисли безобразлука, у комонло систему извор права!)
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  slawen Ned Dec 26, 2010 12:18 am

А за разлику од тебе, ја нисам ишао на тамо нека чудна места да сазнам да међу популацијом која се користи неком врстом српског језика постоје и такви, какве описујеш; уместо тога, прочешљао сам локалну штампу Стоктона у Калифорнији.
Хтео сам да видим има ли чега од овога у тамошњим новинама.
Нема. Можда зато што им тема није нарочито интересантна, или зато што теме нема (поменуто одбацивање оптужби), а можда и зато што се ради о ствари у којој је нужна нарочита заштита личности малолетника, па је јавност потпуно искључена (упс, а како се србске новине тога нису сетиле?)...
Да ли је цела ствар завера, а у току лов на вештице, пардон - педофилне Србе? Не верујем, један Настић (Стефан, како то царски звучи) уређује им спортску рубрику у једним од 3 листа која (још увек) излазе тамо (два су угашена, па је чак и сајт једних дат у продају).
Проверавао сам и другачије - њенте.
Кампања се води искључиво у српској штампи и на интернет порталима околних нација, који преносе изводе из српске штампе и на којима дискутују Срби.
Свеједно, из тога нисам извлачио никакве закључке, већ сам то само изнео као чињенице до којих сам ја могао да дођем.


Да ли сам и са том провером поступио разумно?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Тhe ASPIRIN Empty Re: Тhe ASPIRIN

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 5 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu