RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Naopake misli

4 posters

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  Hate mail Sre Avg 11, 2010 11:15 pm

Postena inteligencija, posteni Albanac, posteni nalazac...
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  ВЈТ Sre Avg 11, 2010 11:51 pm

slawen ::

А башта ти је unbelievable!
Тешки зен. Убила бих за онако нешто. Женијал.
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Čet Avg 12, 2010 11:03 am

Читајући у "Јутарњем листу" текст о дочеку који Пакоштанци и ини рвати преко Фејсбука приређују Анту Готовини, у вери да ће га Трибунал 30. августа ослобидити кривице, наиђем на слику [You must be registered and logged in to see this image.] Кристине Лукић, која се искрено радује генераловом повратку, па је то и написала у коментару. Кристину препоручујем мушком делу кафане (мада нису ни даме априорно искључене, миссим, ко воли нек' изволи), а свима осталима "мисао дана": Cops came to my house earlier, claiming that my dog had chased someone on a bike. I said “Buzz off, my dog doesn’t have a bike!”.
И један симпатичан [You must be registered and logged in to see this link.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 15, 2010 9:00 am

Горњи линак води нас на занимљиву студијицу Дуинг бизнис рипорт, која на страни 161. нуди податке за тзв. Србију.
Па тако видимо да смо на занимљивом 137. месту по плаћању пореза, за разлику од (пазите сад) независног Косова, које се налази на 50. месту.
Тај податак налазим малко сумњивим. Па зар доле није хероинска, криминална држава коју су мрски НАТО зликовци установили не би ли нам скршили пословични инат/понос? А можда је ствар и у порезима - ако их мало има, лакше с уберу? На Косову је ноторно безвлашће и криминал, па мора да пореуи и не постоје, отуда њима тако добар рејтинг. А и наркобосови на челу са Тачијем и Олбрајтовом мора да су дали велике паре да излобирају бољу позицију од Срба.
Не знам да ли ово компромитује читаву студију, али знам да тзв. ДРЖАВА Србија има на Косову 45.000 (тако је, добро сте прочитали, четрдесетпет хиљада) ДРЖАВНИХ упосленика, који су сви одреда до малопре примали "кососвски додатак", то јест по две плате уместо једне. Илити дуплу плату, ако вам је лакше да рачунате.
А треба да се рачуна. Колико то има тзв. Срба на Косову, кад од њих толико 45.000 ради за државу Србију?
Према DBR тзв. Србија спрам својега БНП-пер-капита спада у вишу средњу класу: $5,705, мало ли је?
Са друге стране, у једној сличној економији - УСА - око 2% све радне снаге ради у државним органима & органелама, скупа са поштарима, ако је веровати [You must be registered and logged in to see this link.]; [You must be registered and logged in to see this link.] води нас на страну где се каже да у локалној управи ради још два пута толико света колико у савезној, што све скупа, а без просветара и лекара даје 6% свих запослених илити 8.3 милиона.
Пошто бег није циција, на тих 6% ја дајем још 4% за медицинске & просветне раднике (не верујем да их у УСИ има више од 4 милиона, ако неко има други податак, нека ме комотно исправи, али се броје само они државни, не по приватним школама и болницама), тако да добијамо леп округли број од 10% њиха који су на државном платном списку.
Пренесимо то на наш случај, па ударимо пропорцију (ако 45.000 србскодржавнослужбујућих чини 1/10 свег Србља по Косову, ондак је тамо наших Х према 100%; Х = 450.000) и добијемо да на Косову и Метохији, како гласи званични, уставни назив те јединице територијалне аутономије у оквиру Републике Србије аман пола милиона оних који се не сматрају поданицима геноцидноокупаторскокриминалне творевине, коју настава укупно 2.1 милион душа.
Са друге стране, пошто смо ми једва ПЕТ ПУТА сиромашнији од Америке (по подацима Дуинг Бусинесс), то би код нас и бар толико пута требало да је мање државних упосленика но у УСИ, али ћемо ту глупу претпоставку за сада занемарити.
Дакле, ако останемо при американским стандардима, мајчици Србији лојалних тамо има једва 22%, због чега смо морали косовским србским чиновницима да плаћамо по две плате уместо једне; кад би се број државних служабника уподобио односу БНП Србије и УСЕ, испануло би да тих 45.000 буџетских корисника, да не кажем наметника на Косову опслужује (као што су и пре агресије опслуживали) комплетни живаљ тог простора на пољу науке, технике, здравствене и социјалне заштите, владавине права и личне и имовинске безбедности, да не идем сад у војна и друга питања. Хмммм.... можда је и тако, нисам био, па не знам. У ствари, мора да је тако, тако кажу на Дневнику.
Зар би требало да поверујем непријатељској пропаганди да на целом Косову живи мање од 40.000 такозваних Срба? Махом сељака, препродаваца, превараната и полицајаца Косовске полицијске службе? И да примају помоћ из Србије. Помоћ, не плату (сем ретких, као што су они у дому здравља у Грачаници и Косовској Митровици, јер остале службе тзв. Србије сем здравствених и иних хуманитарних косовска власт ни под разно не толерише? А да су оних 45.000 на државној плати удобно размештени по тзв. ужој Србији?

Е, сад долазимо до моје данашње теме: [You must be registered and logged in to see this link.] који се ових дана, пуних 11 година после бомбардовања и насилног одузимања колевке Српства, досетио да тим тамо мученицима (од којих се једна зове Рада Трајковић, Шешељева десна рука, тематски блок per se) одузме другу плату?
Па пичка му материна, чему толика журба? Зар нису могли да решавају нешто што је прече, важније (нпр. тзв. уставне жалбе смењених тзв. србских судија vragec vragec vragec vragec ), а не да отимају народу од уста. И то народу који по свему судећи вредно ради ризикујући голи опстанак ради вас и мене?
Ал' добро, шта је - ту је, суд је суд, одлуку ваља поштовати, ипак је то једна демокрацка институција и ово је правна држава и поштено је да сви буду једнаки пред законом, мислим ако је Косово Србија (или је Србија Косово, нешто сам ту можда помешао?) онда нема зиме ни за којег србског човека & грађанина, ма где он свио гнездо? Па му следствено томе не припада никакав "додатак за патриотски страх". Јес' да се одлука овог нашег Уставног временски мало незгодно поклопила са одлуком оног Међународног, ал' 'ајде.
И ко онда има образа, а да није [You must be registered and logged in to see this link.], па да ружно прича о нашој демокрацији? Шта бре ради та жена?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 15, 2010 12:31 pm

Вративши се на почетак претходног текста (онај део о пореским утајама), можемо си поставити и питање: зашто у Србији недељом не може да се плати картицом у већини продавница?
Да, заиста, ако пробате недељом да платите картицом у некој продавници у којој сте, на пример, дан пре тога пазарили на исти начин, љубазна касирка вас неће одмах одбити, већ ће вас упозорити "да нешто није у реду са везама". Ваљда су преоптерећене баш тог дана у недељи због силне навале околних бизнис корисника, који кидишу на своје & банчине онлајн рачуне.
Нема везе, пробајте.
Први пут - одбијено.
Пробајте поново.
Други пут - одбијено.
Пробајте поново.
Не смем, да вам не бих блокирала картицу. Имате ли готовине.
Готовина, најскупља српска реч.
На банкомату, пет минута касније и двадесет метара даље, све је у савршеном реду. Готовина излази кроз узани прорез као да је 30-ти, а не 15-ти коловоза.
Какав је то секс са фискалним касама, пост-терминалима, ПДВ-ом и консеквентном кешовином, у најбољем пореском систему од свих система?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 15, 2010 2:25 pm

Па како онда да човек не пожели да шиптари дођу до Крагујевца? Београда?
Не само да би наши екстраспособни и екстранезависни тужиоци са (арбанашком најезом и њиховим на далеко познатим ненормалним коћењем) поседнутих територија добили одавно заслужене дупло веће плате, већ би се и број [You must be registered and logged in to see this link.] - просто не би имао ко да овакве мудре закључке пушта у новине, јер би ти носиоци правосудних функција онда били размештени по подрумима обданишта и ватрогасних домова по остатку Србије, а у таквим условима, зна се, не могу се писати овакви научни радови за новине, већ само оптужнице против неких нових Клинтона, Олбрајтових и Солана.

Јеботепатак! Кажу, истраге у притворским предметима се брже завршавају. Сунце ти јебем жежено!
Замисли ти то!
Ма је ли могуће?
Изгледа да јесте. Да ли то има неке везе са законском одредбом да се у притворским предметима поступа са нарочитом хитношћу, да извођење истражних радњи у тим предметима има предност у односу на остале предмете?
Изгледа да не, по мишљењу србских тужилаца, који имају и своје удружење (ваљда мисле да је Карађорђе наставио славну србску традицију тамо где је зверски прекинута, 1389-те, па смо сада на крају XVI века, у времену еснафа и гилди).

Обзиром да су оваквим познавањем јединог закона који од њих у Србији ико очекује да су у животу прочитали (Законика о кривичном поступку) ти великани србског правосуђа несумњиво доказали да им се мора безрезервно веровати и тиме независног, објективног и неутралног аутора линкованог чланка из црне Политике привукли на своју страну, он се одважио да преко својих уста превали и хистеријску реченицу: "Да би се та брзина постигла, а истовремено заштитила људска права, у савременим системима кривичног права истрага се све више поверава јавном тужиоцу који се показује као одговорнији руководилац истраге од истражног судије."

Значи, судије су неодговорне, а тужиоци од њих одговорнији.
Браво!
Опет, познавање кривичноправне материје просто исијава из чланка: нема ни помисли о афирмацији контрадикторног (страначког) начела по угледу на мрско комонло право - реч је јеботе о одговорности и заштити љуцких права, а ко то боље ради од тужиоца. Већ сам раније овде негде написао да по идеји оваквих правдољубаца љуцка права у србском правном систему најбоље штите сами тужиоци, те да стога треба укинути и судије и браниоце, који ће нам курац. У следећој фази реформи укинути и тужиоце (бар већину њих) и сав посао препустити најодговорнијима међу свима - полицији (одговорнијим и од тужилаца, по пропорцији полиција : тужилац = тужилац : судија = судија : адвокат).

Само су ме мало забринули коментари бедних и незахвалних читалаца. Мала је ово земља колики су то издајници. Уместо да с љубављу ускликну нашим тужиоцима....


Poslednji izmenio slawen dana Pon Avg 16, 2010 5:18 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 15, 2010 2:36 pm

Шта ли сам се ја данас натоврз'о на јадно Косово, не знам који ми је....
Ево, међу масом чланака у црној Политици о невиђеном периоду просперитета кроз који Србија управо пролази, мени за око западе баш овај:Нови „Симпов” салон у Гњилану

ГЊИЛАНЕ – Салон намештаја који је Компанија „Симпо” из Врања отворила у Гњилану, успешно је стартовао с продајом, јер се становници тог града, где је некада постојала слична продавница, сећају квалитета тог намештаја, преносе новине „Симпо”.

Реч је о другом „Симповом” салону на Косову и Метохији, отвореном пре два и по месеца, где је на простору од 650 квадратних метара изложен целокупан асортиман, а продавница поседује и 550 квадрата магацинског простора.

Продавницу је отворила „Симпова” фирма из Македоније „Симком”.

У продавници грађани Гњилана могу да набаве гарнитуре од штофа и коже, плочасти намештај, трпезаријски, спаваће собе, дечији програм, душеке и тепихе, а реакција купаца је, према речима продаваца, веома позитивна.
Танјуг
објављено: 15.08.2010. 13:27

Глупо питање, заправо два:
1) зар србски Симпо није пре-пре-Тачија имао ни једну продавницу на Косову, поготово што је за њих и Приштина запад?
2) где је та друга продавница?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 15, 2010 2:40 pm


ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ – Општинско веће у Горњем Милановцу прогласило је дан жалости поводом смрти председника општине Дражимира Марушића (59).

Комеморативна седница Скупштине општине биће одржана сутра у 11.30, а Марушић ће бити сахрањен у 15.00 у Горњем Милановцу.

Дражимир Марушић је био у четвртом мандату на функцији председника општине.

У два мандата био је посланик Социјалистичке партије Србије у Скупштини Србије, а био је и један од оснивача те странке и 20 година председник Општинског одбора СПС-а у Горњем Милановцу.
Бета
објављено: 15.08.2010. 12:51

Из црне Политике....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 15, 2010 8:57 pm

Вечерње Новости:

Dačić je na odluku ukidanja kosovskog dodatka stavio oznaku ”diskutabilno”:

- Kada bi Ustavni sud sa lakoćom mogao da poništi odluku takozvanih privremenih kosovskih organa o nezavisnosti Kosova, što predstavlja flagrantno kršenje Ustava Srbije, onda bi mogao da kažem da je ovakva odluka razumljiva.


Каки курац Уставни суд, рек'о Дачић "...онда би(х)...."
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Uto Avg 17, 2010 1:06 am

[You must be registered and logged in to see this link.]

Како изгледа профил српског Јана Палаха:
стар 33 године, од чега је последње три и по провео у затвору због већег броја имовинских деликата; без занимања и запослења; живео је у стану који је његова покојна баба добила на коришћење од центра за социјални рад као социјални случај, у коме је окупљао људски талог што је узнемиравало комшије, па је принудно исељен; алкохоличар и наркоман, спава по парковима.

Како се таквом човеку одужити за немерљив допринос своме народу:
Gradonačelnik Veroljub Stevanović je nakon razgovora rekao da je najvažnije da Nenad J. dobije adekvatnu zdravstvenu zaštitu i da je sa njegovim srodnikom dogovoreno da posle lečenja pređe u stan čije će iznajmljivanje platiti grad. *
*мисли се на Ненада Ј. а не на сродника; сродник већ вероватно живи у стану који плаћа "град".
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Uto Avg 17, 2010 1:19 am

Каки бре уставни суд!
Блиц каже: Vlada povećava osnovice za plate na Kosovu

Нико нама не може да забрани да штитимо колевку.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Uto Avg 17, 2010 11:56 am

Радио-јавни сервис Телевизије тзв. Србије:
Према истраживању Групе 484, више од 30 одсто магистара и доктора наука своју будућност види у некој другој земљи.
Стручњаци, међутим, опомињу да је далеко већи проблем небрига друштва о интелектуалцима који остају


Невероватно.
Већи проблем је "небрига" према онима који:
- немају муда да оду
- немају знања и способности које би неко напољу иоле ценио
- немају потребе да иду јер им је овде добро, боље не траже
- немају намеру да иду јер само овде могу тако добро да користе све "компаративне предности србске заосталости, непотизма, корупције и опште криминализације друштва"

Ако то није наопако, не знам шта је.
Па што бре не позовете у помоћ градоначелника Верка? Ви'те како човек рутински решава проблеме. Само те "интелектуалце" који остају прво полијте бензином. И пазите коме дајете упаљач.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Uto Avg 17, 2010 7:49 pm

Vlasnik njemačkog lanca drogerija DM Götz Werner prebacio je cjelokupan svoj udio u vlasništvu ove kompanije jednoj dobrotvornoj fondaciji. Njegovih sedmero djece tako neće biti nasljednici imovine vrijedne više od milijardu eura.

Lanac trgovina DM Werner je osnovao 1973. godine, a danas ima 2200 poslovnica širom Europe, sa 34.000 zaposlenih i godišnjim prometom od oko pet milijardi eura. Svojoj djeci Werner je osigurao kvalitetno obrazovanje i to je, smatra, dovoljno jer “djeca imaju pravo na dobar start u životu, ali ne i na to da im roditelji osiguraju doživotno blagostanje”.

Werner je i profesor poduzetništva na Institutu za tehnologiju u Karlsruheu, a upravo jer objavio knjigu “1000 eura za svakoga” u kojoj se zalaže za to da svatko dobije osnovni prihod od 1000 eura jer to doprinosi oslobađanju čovjeka.


Невероватно. Свет је пун лудака. За овога се одма' види да није Србин и да би у њојзи пропао.
Мада, са друге стране, чини ми се да би овде добио најснажнију подршку за онај део своје филозофије који се тиче сома евра без мотику.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 18, 2010 8:51 am

Motociklista je stajao uz trotoar i čekao da žena pređe ulicu da bi je povezao. Automobil „fijat“ kojim je upravljao Slađan I. (30), policajac Jedinice za zaštitu svedoka saradnika u koju je došao iz Žandarmerije, ušao je u raskrsnicu iako je za njega bilo crveno svetlo, (prethodno se nije zaustavio ni na znak „stop") udario u kombi, koji se zaneo, naleteo na motociklistu i odbacio ga više od deset metara. Čovek je stradao a da nije ni učestvovao u saobraćaju. Vozač automobila je dao gas i velikom brzinom pobegao sa mesta nesreće...

Posle nekoliko sati "shvatio je" šta je uradio pa je pozvao starešinu i sve mu ispričao. Nakon toga sa starešinom je otišao u Upravu saobraćajne policije i predao se kolegama.

Nakon što je Hitna pomoć teško povređenog Dušana odvezla na Odeljenje reanimacije Urgentnog centra, njegova supruga Ana ostala je na mestu nesreće. Žena je prekrila lice i plakala: nije imala snage da razgovara sa prolaznicima koji su joj nudili pomoć. Povređeni motociklista preminuo je u bolnici 15. avgusta. Njegovi prijatelji kažu da je bio divan momak.

slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 18, 2010 9:20 am

Вицегувернер Народне банке Србије Бојан Марковић оценио је јуче да су српска држава, компаније и грађани високо изложени девизном ризику. „То није добро, јер повећава ризике по финансијску стабилност у земљи и за успех пословања”, рекао је Марковић на скупу са представницима привреде и банкарског сектора Војводине у Филијали НБС у Новом Саду.

Према његовим речима, степен евроизације у Србији изузетно је висок и у просеку износи од 70 до 80 процената.

Због тога је, како је истакао, потребно наћи начин да се држава одбрани од тог ризика.

Вицегувернер НБС је рекао да постоје три стуба стратегије динаризације, а то су, како је навео, очување макроекономске стабилности, развој тржишта динарских обвезница и развој инструмената заштите од девизног ризика.
(из црне Политике)

Шта је то "девизни ризик"?
Који су то "инструменти заштите од девизног ризика"?
Ко је Бојан Марковић?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  Gost Sre Avg 18, 2010 9:58 am

Mala digresija - obicno kazu da, ako otvoris 'Politiku' i nema te, onda si OK...

Medjutim, ja imam sasvim drugacije razloge zasto je ne citam - posle razvoda, Prvi muz me je maltretirao na sve zamislive legalne nacine - tuzio me je uciteljici, skolskom psihologu, Centru za socijalni rad, Sudu (sve to vise puta), itd. i, iz sujevernog straha da ne nadjem da me je ocrnio i u 'Politici' (njegov omiljeni, btw), godinama sam izbegavala taj list.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 18, 2010 1:40 pm

udavaca :: godinama sam izbegavala taj list.

slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  Hate mail Sre Avg 18, 2010 3:16 pm

Ha!

Moj je otac svojedobno, ima tomu i dvije decenije, donio Obznanu o zabrani kupnje "Politilke", te pridruzenih izdanja, kao i "Novosti".

Zivela!

Missim, Obznana.
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  amans* Sre Avg 18, 2010 4:59 pm

slawen ::
Обзиром да су оваквим познавањем јединог закона који од њих у Србији ико очекује да су у животу прочитали (Законика о кривичном поступку) ти великани србског правосуђа несумњиво доказали да им се мора безрезервно веровати и тиме независног, објективног и неутралног аутора линкованог чланка из црне Политике привукли на своју страну, он се одважио да преко својих уста превали и хистеријску реченицу: "Да би се та брзина постигла, а истовремено заштитила људска права, у савременим системима кривичног права истрага се све више поверава јавном тужиоцу који се показује као одговорнији руководилац истраге од истражног судије."

Значи, судије су неодговорне, а тужиоци од њих одговорнији.
Браво!
Опет, познавање кривичноправне материје просто исијава из чланка: нема ни помисли о афирмацији контрадикторног (страначког) начела по угледу на мрско комонло право - реч је јеботе о одговорности и заштити љуцких права, а ко то боље ради од тужиоца. Већ сам раније овде негде написао да по идеји оваквих правдољубаца љуцка права у србском правном систему најбоље штите сами тужиоци, те да стога треба укинути и судије и браниоце, који ће нам курац. У следећој фази реформи укинути и тужиоце (бар већину њих) и сав посао препустити најодговорнијима међу свима - полицији (одговорнијим и од тужилаца, по пропорцији полиција : тужилац = тужилац : судија = судија : адвокат).

Само су ме мало забринули коментари бедних и незахвалних читалаца. Мала је ово земља колики су то издајници. Уместо да с љубављу ускликну нашим тужиоцима....

wow

amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 18, 2010 5:54 pm

Шта је то независни полицијски синдикат? Нови београдски хардкор бенд? Не! То су они који пишу оваква саопштења:

Patrola saobraćajne policije napadnuta je rano jutros na Banjici dok je obavljala alko test vozača koji je zaustavljen zbog obilaženja vozila preko pune linije i prolaska na crveno svetlo, saopštio je Nezavisni policijski sindikat.
Jedan od mladića udario je pivskom flašom policajca u glavu, a prilikom intervencije jedan policajac je pao, pa mu je "zbog dotrajalosti opreme koja godinama nije menjana, pukla futrola pištolja, koji je ispao na asfalt", dodaje se u saopštenju
Sindikat upozorava da na više njihovih apela da se nabavi i zameni dotrajala uniforma i oprema, MUP i država nisu imali razumevanja, krijući se iza "propalih tendera".

Pritom je ocenjeno da "napad pokazuje trend porasta nekontrolisanog nasilja u društvu i sve češće napade na policijske službenike, kako na vršenju dužnosti, tako i van nje, a sve u cilju izbegavanje krivične i prekršajne odgovornosti i stvaranje negativne slike o policiji kao instituciji zaštite građana".
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  Hate mail Sre Avg 18, 2010 7:07 pm

Kako neko od ovih inputa moze da donese ovakav zakljucak?

Osim ako nije lazan, kao i sve.
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Pet Avg 20, 2010 8:34 am

Ево како треба логички размишљати:

- Naš otac je ubijen 1943. godine u kapislani. Gledali smo sa obližnjeg uzvišenja kako ga izvode sa još dvadesetak ljudi. Mitraljez ga je pokosio. Od tada ne znamo gde mu je grob. Sada znamo gde je sahranjen, a poveli smo i njegovog unuka i praunuka. Savo je preživeo streljanje 1941. godine u Šumaricama, ali su ga fašisti uhapsili nakon tri godine. S njim je, u istoj jami, i čovek koji ga je potkazao gestapovcima. Njega su streljali komunisti posle oslobođenja (21. октобар 1944. прим. slawen)- priča Spasoje. (из данашњег Блица)

И, који закључак треба одавде извући? Да су им татка убили Немци, Љотићевци и Недићевци који су '43 држали Крагујевац? Не! Већ да је овде тема новинског чланка несумњиво "prva masovna grobnica u kojoj je potvrđeno da se nalaze žrtve komunističkog terora u Srbiji."међу које спада и њихов отац, а богами и онај који га је пријавио Немцима или органима локалне самоуправе.

Јел' лепо каже да су потказивача стрељали комунисти? Молим лепо. Реч је, дакле, о родољубу који је као и "većina žrtava bila nevina"(историчар Жељко Зиројевић) "jer je u tim teškim vremenima bilo dovoljno da se "prstom upre u nekoga, pa da taj bude ubijen".

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović (čiji je ujak stradao i pokopan na istom mestu) rekao je da je "otkrivanjem ove grobnice samo započeto otkrivanje svih stratišta", kao i "otkrivanje istine koja je jedini lek za sve podele". У нади да ће та Веркова истина бити суштински супротна оној истини из '44 и '45 због којег су на смрт осудили његовог доброг ујку, кренимо у тај, најважнији посао.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Pet Avg 20, 2010 8:45 am

Још један пример србске логике:


Чланови Цветковићевог кабинета данас ће опуштеније сести за преговарачки сто с делегацијом Међународног монетарног фонда, а разлог за то је што Србији наредне седнице стиже руски кредит за попуну буџета. petokraka Како сазнајемо, овај зајам пуни касу за 200 милиона долара, односно 160 милиона евра. (из црне Политике) dugnos


Ко их јебе кад имамо Русе. Серемо им се на тај њихов стендбај аранжман, ђубрад једна белосвецка, натовска и јеврејска. Могу да нас пољубеdupe

А сад сви у Гучу! kolo kolo kolo kolo
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Pet Avg 20, 2010 8:49 am

Ал' не може да прође без неког који мора да бушка, да све квари:

То што су од краја јуна депозити државе код НБС утањили са 460 на 320 милиона евра, за поједине економисте је био разлог за бригу. Тачније, за тврдње да држава немилице троши. Иван Николић, сарадник Економског института, убеђен је да су те паре држави решиле проблем покривања буџетског дефицита.

У јуну и јулу, када довољно новца није могло да се прикупи продајом државних обвезница, разлика се надомештала управо из парама из депозита код НБС. Последично, продаја 140 милиона евра на девизном тржишту ојачала је и динар – тврди Николић, додајући да је заправо држава, а не нови гувернер, зауставила клизање националне валуте.
(из истог текста у црној Политици)

Види га овај. Па шта ти причаш, да нешто знаш био би у влади. Или бар у иностранству.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Pet Avg 20, 2010 8:55 am

И коментари читалаца на текст о руском кредиту (који се само тако зове, то је у ствари поклон браће Руса, који ћемо добровољно да им узвратимо, и то још увећан за најмање онолико колико би износиле камате, да је у питању кредит).
Најпре један који не зна шта је буџетски дефицит:

Ne razumem ove ekonomiste | 19.08.2010. 22:28

Kako se moze "ustedeti" novac koji je manjak, tj nema ga? A tek, kako se taj manjak moze jos i potrositi?


А овај пише сјајно; наравно, никад неће добити посао где би то и показао. Другим речима, будала:

iz Jocine birtije | 20.08.2010. 08:31

Tosa nam pokazo na ekranu fotografiju ruske mehanizacije a Karcika nisu ni dva puta zasrafili te rucke za gas pa su vec krive nato Bogdan treba jako vrtiti da se otvore i zatvore nato Stipan nije to nista Margica je nocaske procitala da je u Guci gospon Ivica otvorio takmicenje za najboljeg trubaca na svetu u drustvu sa ruskim ambasadorom gospon Konuzinom ne nego ce biti vаljda u drustu sa Veljom i Palmom ubaci Joca bozmeg Imre podigo kriglu onomad je gospon Toma vodio onog predhodnog ambasadora svugde po Srbiji i samo su kostali razne gurmanluke nato Mituska ne bojim se da posle nisu seli za sto gospon Ivica i gospon Konuzin pa da se nisu najeli specijaliteta sa rostilja Bogdan uzdahno blago njima sede i uzivaju a trubaci im na uvo sviraju bosanke sevdalinke Steva doda al tiho na uvce sa specijalnim malim trubama.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli - Page 2 Empty Re: Naopake misli

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu