RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Naopake misli

4 posters

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Naopake misli Empty Naopake misli

Počalji  slawen Pet Jul 23, 2010 12:15 pm

ХАГ – Министар спољних послова Србије Вук Јеремић оценио је данас да је Међународни суд правде „избегао да се изјасни о суштинском питању” - о томе да ли су косовски Албанци имали право на „покушај сецесије од Србије”.

Почињем да сумњам да људи одавде имају одређен проблем са начином размишљања, са логиком, који се не може потпуно исправити ни дресуром по највиђенијим светским школама. Ендемска ствар. И да у ствари они нису неки генији зла, већ само јадни глупаци који су пресрећни (и треба да буду) што их је запала судбина куртона на једном од црвенбанова којима је хандрљење ове крезубе беднице од земље утолико лакше уколико се опробани систем који њоме влада деценијама уопште не мења.

Да ли је то што су (као) шиптари (као) урадили исправо или не? Јесте, каже суд. Који суд? Онај суд који је сама тзв. Србија предложила.
Е, а да ли су имали право да то ураде?
И ако јесу, да ли је онај који им је то право признао имао право да им га призна.
И тако даље.

Толико аутоголова немогуће је дати случајно. Нема те комбинаторике, статистике, метафизике која би то оправдала.
Још сам одавно писао како је то повлачење по тзв. Међународном суду правде само куповина оправдања за сопствену неспособност, издају, шљамарство. Ми би га бранили до последњег, али ево, суд је тако пресудио...
Да је поступак покренут да би га изгубили.
Једна од најпростијих парничарских фора.

Ипак, некако испада да ни то није довољно. Анестезирани, бестијализовани остаци тзв. српства не дају ни паре за Косово, суд, Уједињене нације... заболе их и за Вуковар и за Сребреницу, за ЕУ и WTO и уопште за све те велике победе. Њихова порција концентрата је сваким даном све мања, безукуснија и неизвеснија и зато им њихова општенародна свекоалициона власт не ваља. И зато је одједном неизвесно у коју ће се постојећу странку сад сви нагурати, да би нашли сису за себе. А до сада је постало ваљда јасно на примеру СКЈ, СПС и ДСС да ствар функционише само док постоји довољан број оних "против", да оног тренутка кад сви постану делом неке такве аномалије, није дошао крај само странци која симболизује дату епоху, већ за епоху itself.
Систем личних, породичних и политичких веза прети да поједе сам себе.
Чак је и Мишковић решио да је време да се бежи са овог брода лудака. Али га је пожарни спазио на време. Сада предстоји дежави гушање са људима у сивом са познатим крајем. У које се Мишковић упушта не зато што нема избора, већ зато што је и он поверовао да може да превари систем. Убиће га наопаке мисли.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Jul 25, 2010 10:05 pm

Баш гледам тзв. министра спољних дела Јеремића како гута велике количине сопственог измета у директном преносу на првом програму државне телевизије.
Прича о томе како смо (откуд сад ја у томе "смо"?) опет испали шупци, али да га ни то неће спречити да настави путем који нас (откуд он у томе "нас"?) је довде довео.
Нигде ни трага оног Пашићевског "спаса нам нема, пропасти не смемо".
"Крв, сузе и зној"? Ма хај'те, молим вас.
Бар нова тужба легалисте Коштунице? Никако!

Уместо тога, један ружан човечуљак који изгледа као да му је неко недавно умро, а наследство још није расправљено (премда неки причају да је покојник оставио тестамент којим завештава сву своју овоземаљску беду неком манастиру) па стога невољко пристаје да учествује у короти и трошковима сахране (али само до подушја за четрдесет дана, више ни паре), тај нам уморни несрећник поручује како је важно учествовати, да та борба у "политичкој арени" није готова док год Србија говори да није (ма шта сви остали о томе мислили, изгледа је у тој комбинацији њему и његовима битно у шта верују Срби), да "ћемо" (зар му и за то требам?) оштро осудити свако ново признање Косова и да ће нам то чинити добро колико и чашица препеченице на ташта срца, да ће он, онако изможден и са коликама у стомаку ипак ићи тамо у те Уједињене нације и примити још неки дипломатски буботак у име мајчице отаџбине, макар га то политички убило...

И онда круна свега: "Ако ово са Косовом прође, онда ће свако у Србији помислити да може да уради шта год жели ако удари довољно добро, ако удари довољно јако и ако нађе моћне савезнике. А то није тако!"

Више га не слушам, гледам му у лоше везан чвор на демоде "power tie" и одело какво сам и ја имао (тачније, од истог штофа) до пре две-три године, ето баш сам неки дан пронашао сако и прслук у гардероби, сетих се да су се панталоне излизале по судским клупама и кафанским столицама много пре....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  ВЈТ Ned Jul 25, 2010 10:12 pm

одело какво сам и ја имао (тачније, од истог штофа) до пре две-три године, ето баш сам неки дан пронашао сако и прслук у гардероби, сетих се да су се панталоне излизале по судским клупама и кафанским столицама много пре....

Ан-факинг-биливабл!

ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Pon Jul 26, 2010 9:26 pm

Видиш како ја не престајем да те изненађујем.
Сасвим прикладно, након извештаја из скупштине (немам други програм) сад на Пинку иду "Маратонци".
Све се савршено уклопило: и телевизија (бастион демократије, још откако ју је преотворио рахметли Ђики) и аутор (члан крунског савета наше свињарске династије и консеквентно велики примитивац са својих џентријских светоназора), и тренутак (косовски Wink) и симболика (у оку посматрача).
Баш она сцена кад Мирко црним метром шпендлом закаченим за јастук премерава тазе покојника, па кад дође до краја метра, мастиљавом оловком удари црту по цеваницама. Ту ће негде да падне рез.
Рециклажа сандука као принцип пословања строго лимитира величину лешева. Косово је морало да оде. 'Ајд' мери поново.


Ауто који Мирко редовно краде узели су за потребе снимања филма од овдашњег песника за децу, пријатног бркатог и косматог човека, таста једног мог друга.
Песник за децу, то није лоше занимање?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sub Jul 31, 2010 3:23 pm

Нађем се прекјуче у овдашњем школском диспанзеру и док сам жуљио дупе о неку формацијску клупицу, упазим на зиду преко пута шалтера картотеке чудо једно постера углавном дедуктивно-едукативне тематике из области медЕцине са посебним освртом на болести зависности (међу којима се издваја један у преовлађујућој колеражутој боји, на коме је нацртан џојстик за плејстејшн и као неки мали екранчић на коме младеж, не и они +40, могу са читавих дваипо метра да прочитају "Гејм овер"; ја сам прво мислио да аутори поруке ударају на веома распрострањену и ни мало безазлену зависност од компјутера, конзола за игре, мобилних телефона и слично, да је порука "идите децо напоље, додирујте се, туцајте се, играјте се макар и шуге, само баталите та соћокала" кад се испоставило да је уместо тога сваком тастеру џојстика додељена по једна популарна дрога: кокаин, хероин, марихуана и ЛСД, не знам откуда им киселина паде на памет кад се не користи још од Вијетнама и Вудстока, а испустили спид, на пример, свеједно, ваљда су хтели да кажу шта год одиграш најеб'о си, колико је цела та ствар концептуално и у детаљима погрешна, заслужује посебан топик), даклеМ, међу свим тим лепим и шареним порукама мудрости своје место је нашла и следећа објава:
"Ваша права су наша брига"
У потпису министарство здравља и сви медицински радници џумле.
Ето ти сад. Својим правима на бриге и муку стављамо јадне медицинаре. Ни криве ни дужне. Ми безобразни.
Да није тих наших јебених права, ти људи би били сасвим безбрижни и могли би рахат да лече болесне, овако, јасно је да су наши интереси супротстављени, оно што је нама наше право, то је њима брига, невоља. Без реципроцитета, дакле, права тих несрећних људи нама не задају ни мало главобоље, а то уопште није поштено.
Заинтересован овиме, као и увек кад ми се даје моћ да мучим друге без могућности да ми узврате, кренем да анализирам пажљиво садржину памфлета о мојим правима/њиховим бригама и увидим да сам се зајеб'о.
У ствари, ради се о реклами за тзв. заштитника права пацијената.
Ко није одавде, тешко може да разуме тај концепт. Наиме, свака болница је по Ђикијевом декрету своједобно запослила по једног, двоје или више младих & старих правника (разме се, демокрацке провинијенције) у улози заштитника пацијената, чији је посао да, као болнички упосленици, кад болница угрози или наруши права ког пацијента, ЗАСТУПАЈУ ПАЦИЈЕНТА ПРОТИВ БОЛНИЦЕ.
Хахахахахахахахахахахахахаха... то само Србину може да падне на памет.
Исто као кад ти је лоше грејање, а ти си био дужан (можда си још увек, нисам давно проверавао, заправо, вероватно је и сада тако) да позовеш комисију из топлане, да јој се пожалиш, па ће они да те заштите.
Или као што је овде законом стављено у дужност јавном тужиоцу да штити права окривљеног. Који ће му мој онда бранилац, и ја се питам, кад има ко је задужен за то....
Да се јавиш Ђури, па ће он можда и да ти опрости што те је био.... ако те је био баш много.
Ту је тек почетак наопаких мисли.
Ево, на пример, ово са МСП. Било је сасвим наопако очекивати икакву позитивну одлуку с тим у вези, и добро, 'ајде да кажемо да је то О.К. и да би се власт тако опрала пред сопственим стадом/крдом за евентуално признање независности Косова; али терање приче пред Генералну скупштину је чиста перверзија, то лудијање са рукама на ушима, јер у свему томе само Ивица Дачић остаје једини нормалан, који каже чекајте, дајте да видимо која је то нова реалност, шта се то од нас тражи, КАКАВ ЈЕ ТО НОРМАЛАН РЕЗОН, ееееј, једини Ивица, ево чуо сам и неке сасвим, сасвим паметне и прибране и антиупаљиве и антимилошевићевске људе како кажу Ивица је у реду, ма није у реду, то је оно исто ђубре које нам је УДБА избацила ономад, ево поново су судови у власти СПС-а, а кад су судови, онда је и много тога другог, јер судови су у овој земљи последња длака у репу или најдужа длака на пубису (популарно: дилиндара), како год да узмемо, док се до ње дође потребно је много тога проћи....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sub Jul 31, 2010 5:43 pm

Седим неко вече у друштву једног цариника.
Не било ког, већ му тетка била Кертесова нека. Могао је у то време да каже за било кога само две речи и готово, али он то није злоупотребљавао.
А стриц му бивши председник суда, из истог времена.
И прича човек како му мала плата. Прави се да није чуо кад га ја питам "А шта ће вама плата?"
Како је за време Слободана царинска служба била како треба, а сад....
Да би после пола флаше неког СТОНОГ белог кренуо са причама из каријере.
Како упознао Дугог, коме су сви цариници, полицајци и дебејци са Хоргоша дуговали паре.
Како упознао Аркана и Цецу кад је једном њиховом хтео да оцарини ђакузи.
Како му се генерални увозник КИА моторса лично захвалио што га је пустио да прође са музичком линијом од незнамколико хиљада марака.
И тако даље. А он једини био чист, једини смео да свима изађе на црту и погледа у очи.

И нема шта не може.
Хоћете ли бесплатну пропусницу за теретану? Ево, имам свежањ бланко испечаћених, само упишите име. Дао ми газда кад сам му нешто....
Нећете?
А да ли вам треба нешто од беле технике?
Све већ имате. Хмм?
Слободно, ако вам шта затреба.... било шта.
Љубазан човек. Просто ме мало срамота што га повлачим овуда.


Poslednji izmenio slawen dana Sub Jul 31, 2010 7:04 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sub Jul 31, 2010 6:57 pm

Шортбрејкери који су се деринџали мојом улицом последњих три - четири месеца оставили су иза себе, уз подужу хумку која сада прекрива њихово цевно прегнуће испод некадашњег тротоара и слој оног жутог песка (популарно названог тампон) дебљине око једног палца на делу паркинга на који гледа моја тераса. Ту им је било згодно да искипују десет камиона тог полу-камена-полу-блата, потрошили су колико им је требало, ресто сурдукнули у једну рупу ту на травњаку где пуштам куче да кења, а оно што је остало - па Боже мој, већ ће се то некако само решити.
Док је гомила била ту, пружала је силну радост деци која су се неуморно пентрала и суљала низ преко ноћи (у ствари, једног преподнева, између 10 и 11 сати, у паузи између другог доручка и петог пива) израсло брдашце; кад се све свело на ружну окер флеку површине пола тениског терена, сви су туда пролазили као да прашине и нема - иловача је перманентно стање подсвести већинског живља ових крајева.
И тиме прљали кинеску радњу испред које се остаци тампона налазе.
Сад је ударио пљусак, баш добро.
И гледам како Кинези, онако мали, па још грбави, босоноги, подавијених ногавица са малограђанским кишобранчићима на склапање у једној и кофама преосталим од кречења (25 литара) у другој руци трче по киши, потурају те кофе под млаз воде дебео као људска нога који пичи тамо где би требало да буде олук и онда том водом покушавају да сперу жут глиб са паркинга испред свог локала. Имају и неку четку са дршком од метра, па мало рибају, па онда шљууус, и тако....
Будале.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  Hate mail Sub Jul 31, 2010 7:23 pm

Jos izgleda nisu shvatili gde su.

Zacijelo jos uvek imaju i onaj warm & fuzzy feeling kada razmisljaju o svom putu, te kako im se posrecilo da dodju u, ej, Evropu ("kad ono medjutim").

Pre jedno 30 godina je isto tako grupa poludivljih "gradjevinskih radnika" iza netom podignute zgrade centralne gradske apoteke a u dvoristu 5 stambenih solitera (plus soliter Poste od 16 katova sav u plavom staklu) kamionom iskipovala zutu glinenu zemlju po kojoj smo mi deca narednih nekoliko godina sticala prva inzenjerska iskustva.

Eno je jos uvek tamo u, doduse, nesto manjem gabaritu (Banat, eolski procesi itd.) pored iste te zgrade apoteke na cijem sam bakarnom krovu uocio i kese sa djubretom (a mislim i jednu od onih pivskih "flasa" od 2l) kada sam nedavno prolazio...
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 01, 2010 8:38 am

Враћамо се домаћим темама:

Наслов је ОНДА И САД


Гласине кажу да је растанак Бранка Форцана и Мирослава Мишковића био прилично буран, да је Ваш муж преко ноћи остао без свих привилегија и да му је понуђено радно место у Сибиру?

Да, то је место где су шест месеци годишње температуре минус 40.

Када је то било?

У току 1999. године. У том периоду имала сам дилему у вези с наставком мог рада у „Делти”, али сам то ипак превазишла.

Зашто Бранко Форцан тада није покушао да од „Делте” добије оно што мисли да му припада?


Због политичке подршке и утицаја Мишковића, у то време, он се није усуђивао да тако нешто покуша.

Да ли Вам је неко после одласка из „Делте” нудио страначку функцију?

Имала сам разговоре о томе где ја себе видим у будућности. И да је било конкретних предлога, и да није, о томе не бих говорила јавно. С друге стране, ситуација кроз коју тренутно пролазим може да утиче на промену неких мојих ранијих одлука.

пренето из црне Политике
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 01, 2010 8:49 am

Опет из црне Политике:

Усвајањем амандмана Владана Батића свим одборницима републичким и војвођанским посланицима омогућено је да обављају било коју другу функцију до краја мандата, што озбиљно ремети и рад Агенције за борбу против корупције и демократску контролу власти, оценила је јуче директорка те агенције Зорана Марковић.
Директорка агенције је позвала председника Србија Бориса Тадића да не потпише нови закон јер је усвојени амандман противуставан. Уколико то учини, агенција ће обратити Уставном суду, а о свему ће бити обавештене и међународне организације – канцеларије ЕУ и Уједињених нација за програм развоја, као и мисија ОЕБС-а.
У првобитној верзији закона, који је почео да се примењује од 1. јануара, функционери са више функција морали су да до 1. априла одлуче коју од тих функција ће обављати и да то пријаве Агенцији за борбу против корупције, али су се неки од њих жалили Уставном суду* који је привремено ставио ван снаге ту одредбу.


*Реч је о другом Уставном суду, не оном коме ће да се обрати тзв. Агенција. Wink
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  Hate mail Ned Avg 01, 2010 9:29 am

Tamo nema zakona o obligacijama ali postoje dva ustavna suda? O, tempora...

Elem:

[You must be registered and logged in to see this image.]
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Ned Avg 01, 2010 2:24 pm

Ma не, само један Уставни суд, и то тек однедавно има и скоро све судије; био сам претерано циничан, изгледа, јер исти суд који је на жалбу мултифотељаша обуставио од извршења одредбе закона којима им се налаже да одступе од свих функција, сем једне, по сопственом избору, тај исти Уставни суд сад треба на иницијативу Агенције да уради потпуно супротно. Очекивати контроверзне, међусобно супротстављене судске одлуке у Србији није ни најмање глупо кад су у питању друге ствари, али кад су по среди партијске квоте и феуди....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  Hate mail Ned Avg 01, 2010 10:14 pm

Navuce me na tankome ledu. Video sam iz teksta o kakvom se paradoksu tu radi ali sa'rani me sa zacinjenim komentarom.

No, kao sto videh onomad tablu na zgradi u bivsem gradu Pancevu: "Kancelarija: Udruzenje za zastitu gradjana od nezakonitih i protivustavnih sudskih odluka u SCG".
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Pet Avg 06, 2010 8:27 am

У Србији постоји закон којим је предвиђено да су новине преко којих је неко извређан дужне да на захтев увређеног објаве пресуду којом је утврђено вређање и наложена исплата одштете тачка
У Србији се закони поштују тачка
Ево како то ради гласило службе, тзв. "Блиц":

Prvi opštinski sud u Beogradu, i to sudije Jelene Dragović, u parnici broj XVII II br. 7946/09 tužioca Stanković Đorđija iz Beograda protiv prvooptuženog Izdavačkog društva „Ringier“ i drugooptuženog, glavnog i odgovornog urednika lista „Blic“.

Nakon održane i zaključene glavne rasprave na ročištu dana 15. 9. 2009. godine objavljene na ročištu održanom 21. 9. 2009. doneo je presudu „da se delimično usvaja zahtev tužioca, pa se obavezuju optuženi da na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate 150.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 15. septembra 2009. pa do dana konačne isplate, a u roku od osam dana od dana dostavljanja pismenog otpravka ove presude“. Presudom se kao neosnovan odbija tužbeni zahtev tužioca kojim je tražio da se tuženi solidarno obavežu da mu na ime naknade nematerijalne štete plate iznos od 150.000 dinara, a preko dosuđenog iznosa od 150.000 dinara, sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom. Presuda obavezuje tuženog da tužiocu solidarno nadoknadi troškove parničkog postupka u iznosu od 44.600 dinara.


Како, зашто.... треба ли то да прочитамо у другим новинама?
Ти врли служабници мисле да ће овако сачувати свој и интегритет новина у којима примају плату....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Uto Avg 10, 2010 8:08 am

Прекјуче се видим са неким рођацима и испричају ми како су дан раније у путу наишли на стравичну саобраћајну несрећу, која је стравична са околности да је због ње саобраћај био у прекиду пуна четири сата, што значи да је та моја дивна својта била принуђена да четири драгоцена сата својих изванредно узбудљивих и испуњених живота страћи на седење у колима на Ибарској магистрали.
Радило се о [You must be registered and logged in to see this link.]

Тако сам из прве руке имао прилике да сазнам свеже информације: како су моторџије криве за настанак несреће (то је прво што су рођаци рекли), како су возили крајње безобзирно и опасно јер су претекли све на путу, па чак и рођаке у њиховој Лади (Самари) или у најбољем случају Флориди, како су из великог безобразлука и бахатости толико јако ударили у камион који им је долазио у сусрет да су исти закренули за 45 степени и силно испрепадали доброга камионџију. И све тако.
Рођаци су сасвим просечни Срби. Титови, Слободанови, Коштуницини, Патријархови. Тим редом.
Срели смо се на сахрани на коју сам, о бруке ли, сасвим случајно бануо. Заправо сам возио мајку у посету тој старој рођаки, која је преко ноћи умрла, а да нас није обавестила.
Свадбе и сахране, окупљалишта немирне савести.

Одијум који је према слободи, жељи за истицањем или барем претицањем србских кршева који превозе србски недотупавни живаљ, те уживању у лепоти, да поменем само неке од мана погинулих мотоциклиста, толико чврсто запечаћен у сваком атому тог света са којим ја делим малецки део генотипа, чини ми се као огромна мера мог сопственог успеха.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  Hate mail Sre Avg 11, 2010 12:37 am

Rodjacima najstrasnije sto su zakasnili u celoj toj prici? A empatija i ti radovi?

Eto sta "Noz zica cirilica" ucini od sveta relativno pogodnog za modeliranje.

Vazno je izgleda ko prvi stigne da ih izgnjavi "po svom oblicju".

Nego sad kad sam bio, pa i dole kod tebe pa cak i juznije malo, preko Cukojevca na Trstenik, pa Pojate pa Aleksandrovac (majka otud rodom), pa cak i prema Mitrovom Polju pored onog starog grada koji podize neki vlastelin Postupovic pre 700-800 godina - svud bre na svaka 2km oni novokomponovani krajputasi; znas ono, stub, pa crni mermer 25cm sa 50cm pod uglom od 45 stepeni, pa slika pokojnika onako malo zgrcena, od one vrucine okekeljene svece/istopljeni vosak, pa manje-vise sveze cvece.

Jos ja ovima mojima kazem: "Jel' vidite vi ovo?" (auto-putem, pa regionalnim putevima levo-desno, pa tim nekim uskim do Plesha gore), zapanjen koliko narod izgibe u tzv. saobracaju. Ne mogu da verujem covece, manje sam mrtvaca video u ratu nego u saobracajno-challenged tzv. Srbiji post-90's.

Lepo rekoh onomad da kola pa i kamione, motore itd. treba oduzeti svima koji su ih po bilo kom osnovu stekli posle 31. decembra 1987. (ona 3 meseca posle 8. Sednice ih castim).

A ti? "Born to be wild", eh? :)

"Primamo te oberucke, sve cemo ti oprostiti".
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  amans* Sre Avg 11, 2010 2:56 am

eh zalosno...mene motociklisti plase i klonim ih se u sirokom luku. Ponekad, dok vozim (recimo 80-100 km/h) oni prohuje pored mene kao misao i tad ostanem bez daha i pokusavam da ih pratim pogledom dok pletu medju kolima ispred mene.

Voze valjda 160-180 na sat...nikad se nisam usudila ni da ubrzam kao oni.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  amans* Sre Avg 11, 2010 2:58 am

slawen ::
Одијум који је према слободи, жељи за истицањем или барем претицањем србских кршева који превозе србски недотупавни живаљ, те уживању у лепоти, да поменем само неке од мана погинулих мотоциклиста, толико чврсто запечаћен у сваком атому тог света са којим ја делим малецки део генотипа, чини ми се као огромна мера мог сопственог успеха.Ovo krije u sebi jednu izvanrednu recenicu, ali ti se otela :(
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  amans* Sre Avg 11, 2010 3:56 am

Pre par nedelja ovde zavrseno sudjenje nekoj zeni za ubistvo--reckless homicide. Na nekoj raskrsnici je udarila kolima motociklistkinju ispred sebe koja se zaustavila zbog crvenog svetla. Zasto zena nije primetila zaustavljeni motocikl? Lakirala je nokte.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 11, 2010 8:42 amЈедном давно, кад су Вечерње новости, "бастион писане речи у облику блиском застрашујућем броју Срба" како сам их тада лапидарно описао, дакле кад су "Новости" организовале наградну игру у којој су главне награде биле ЛАП - ТОПОВИ, рекао сам и ово:

"Лаптоп рачунар је, заправо, нешто као кабриолет верзија неког зајебаног спортског аутомобила: лошије иде, у кривинама се увија, кошта к'о сам ђаво...
Али је тако секси!

И како се сад уклапају кабриолети ( и ЛАП-ТОПОВИ као њихов феноменолошки пандам) у српски народни дух, нарочито гледе пословичног страха од промаје, чистог ваздуха и консеквентно укочених вратова?
Додуше, код компјутера не може да те у'вати/удари/убије промаја, али вребају бројне друге опасности, почевши од кварења очију, шуљева због предугог седења и трајног умекшавања и витоперења знаменитог српског карактера.

Откуд та два симбола неспутаности, слободе, пионирско-авантуристичког духа, невезаности за место, земљу и земљаке међу Србима?

Лажни симболи или лажни Срби?"
*


Да се ту, ипак, мало шта променило говори нам овај чланак из служабног Блица:
[You must be registered and logged in to see this link.]

"Imao sam utisak da će dete ispasti iz kabrioleta na ulicu ukoliko bi vozač bio primoran da naglo zakoči ili promeni traku.", каже лојални грађанин & патриота, који је читаву ствар и пријавио надлежним новинама уз фотографију коју је (наравно, без допуштења људи које је сликао) направио својим мобилним телефоном, а која, пак, не одражава сву грозоту & страобалност ситуације, јербо је наш прпошни грађанин-репортер од силног узбуђења пропустио да овековечи најинтересантније детаље.
"Svako ko je tuda prolazio gledao je u njega."
Па наравно, куртончино, кад на српским путевима има мање од 50 кабриолета УКУПНО.
"Bio sam u tramvaju i nisam mogao da verujem očima. I ostali putnici su bili zgroženi."
То се зове јединство! Све нагурати у трамваје, тако се јача национални дух!

Новинар коме је ова крушка панула у крило сходно правилима професије, а све у циљу свеобухватности, истинитости и неутралности информације коју је решио да подели са својом читалачком публиком (овај израз нарочито волим, јер подразумева да тај новинар има и другу врсту публике: оне који га слушају док пијан пева и повремено извикује своје светоназоре у кафани, оне који се диве како је вешто парчетом селотејпа поправио рупу од корозије на доњем делу свог аутомобила и све то још вештије замаскирао бојом у спреју, те оне који његовим новинама потпаљују ватру, да набројим само неке), дакле тај новинар је за мишљење питао и нашег великог стручњака из комитета за саобраћај, па каже:
"Šta bi se dogodilo da se kojim slučajem otvorio vazdušni jastuk. On izleće brzinom od 350 kilometara na sat i može da usmrti odraslog čoveka, a kamoli dete."

Па овоме никад краја! Несрећне Србе не вребају само кабриолети из којих може да се испадне, већ и проклетиња звана ваздушни јастук, за коју нико поуздано не зна како функционише, али може да усмрти и одраслог човека! ТО је, брајко мој, свецка завера!

Ништа од свега овога не би се догодило да је ова будала, уместо кабриолета, купила једну солидну Ладу.
Ко од нас није видео како му у сусрет долази једна таква друмска крстарица испуњена до последњег места, у којој тата (или деда) држи поносито сина (или унука) у крилу, док дете шофира?
И јел' се ико зачудио? Да ли му је та сцена изгледала необично, нескладно? Ни највеће енигмате не би у тој слици нашле ишта што ту не припада. Неколико генерација Срба оба пола (жене позади) чврсто везаних међусобно што породичнозадружним везама, што присном тескобом унутар руске лепотице, седе мирно, к'о на свадби, док дете за управљачем смело симболизује континуитет и опстојност српске традиције упркос свим изазовима.
И што је најважније, нема ваздушних јастука - убица.

Овај текст је усмерен против угрожавања безбедности деце. И док је онај сељак (или можда само обичан човек жељан живота и слободе који се на тренутак осетио срећним) у кабриолету појединачан случај са којим ће се, верујем, лако обрачунати наша ултраефикасна народна власт, ова земља, овај од Бога проклети народ сваког секунда својом поганом глупошћу спроводи над сопственом децом општи геноцид ненаслутивих последица, без опасности да га ико позове на одговорност, па ни саме његове жртве. Немојте више.


*Mind game revival, страна 2.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 11, 2010 1:03 pm

amans* ::
slawen ::
Одијум који је према слободи, жељи за истицањем или барем претицањем србских кршева који превозе србски недотупавни живаљ, те уживању у лепоти, да поменем само неке од мана погинулих мотоциклиста, толико чврсто запечаћен у сваком атому тог света са којим ја делим малецки део генотипа, чини ми се као огромна мера мог сопственог успеха.Ovo krije u sebi jednu izvanrednu recenicu, ali ti se otela :(

Кад 'оћу по сваку цену да биднем ангажован.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 11, 2010 1:46 pm

Синоћ, не - прексиноћ, тако је, прексиноћ, гледам на Кошави Марића са неким клинцима, један је вођа покрета олити организације означене бројем 1389, други је декларисани хомосексуалац из Кораћеве странке и трећи онај анархосиндикалац што га са друштвом ухапсили због "напада на амбасаду Грчке" и држали у притвору шест месеци без икаквог разлога. И зајебава Марић онако сељачким двосмислицама (акценат, мимика, општи изглед - све му се савршено поклопило) тог десничара 1389 "Јадна је Србија кад је само ви браните..."

Добро, сад, нисам то гледао ни од почетка, ни до краја (заспао сам), ни нарочито пажљиво, али могу да одговорим "Није јадна, јер је уз бимбоја са Марићеве десне стране браним и ја! Лично!"
Зове ме, наиме, пре неки дан један ту новинар да урадимо интервју за Дојче Веле; тема - трговина гробним местима по Србији. Контекст - тим идиотима тамо доле (Горња Мезија) ништа није свето, па ни гробови предака.
Осетим ја ту издајничку ноту у иначе мелодичном гласу веома пријатног и васпитаног младог човека, па кажем сам себи е неће моћи тако, неће они мој народ да геноцидишу и пљују где ко стигне, а новинару кажем да ћу му потанко објасним како стоје ствари, па образложим да је законско решење које индиректно дозвољава пренос својства корисника гробног места (тачније, лица које је преузело обавезу сахрањивања покојника, уређења гробног места и плаћања одговарајуће накнаде, те стога истовремено и носиоца права да одреди да ли ће у то гробно место бити сахрањен још неко и да ли ће кости претходног покојника бити уредно покупљене, очишћене од евентуалних остатака меких ткива, да не кажем трулог меса и спаковане у платнену кесицу украј ногу тазе мртваца, или пак пренете негде и смештене у масовну гробницу), дакле да је тај закон из времена самоуправног социјализма па тамо међу њима тражите кривца, ако кривице уопште има, јер то експлицитно дозвољава нови закон о сахрањивању и гробљима у рвата (то је обично најјачи и најлакше употребљив аргумент кад треба одбранити Србе више пред самима собом него пред нормалним светом - види, па то исто раде и рвати), а ту су рватима најближи ови из Општине Чачак, који су одговарајућу одредбу метили у своју општинску одлуку о гробљима...
И тако даље. Дотакнем се чак и питања односа права и морала, нормално, као највеће залуђице...
Ономе фином младићу пукла глава.
Не може од тога да направи шлајмарицу на Србе.
Сеци, крати - свеједно, изјава конзистентна, јака, опстојна под свим светлима коју на њу баца.
И тако спасим Србе нове медијске харанге.
И тако Срби остану исправни к'о што их је Бог дао.
Јер фокус приче остаде на онима који гробна места у којима су им сахрањени даљи рођаци продају да би се прехранили, ишколовали децу.
Кад ме овај новинар није питао за оне што купују гробна места ради препродаје. Који купе од невољника, за мизерију, а продају новокомпонованим, силнима, којима само место на варошком гробљу треба да докажу свој нови, успели свеукупни статус: кад коначно у стогодишњу мермерну гробницу смандрљају своје простачке родитеље који су их тако безобзирним и алавим направили, е онда и они сами могу да буду тотално ноблес...
Није ме питао, јер то не би смео да напише.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  amans* Sre Avg 11, 2010 5:31 pm

sunny

godisnji, slow motion, jutarnja kafa i uzivanje uz citanje u ovaj suncan, letnji dan. S tim sto ponekad ne znam da li da se smejem ili placem.

flower
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  amans* Sre Avg 11, 2010 5:52 pm

trebalo mi je pola sata da izbrisem fotke...sve jednu po jednu...to ce me nauciti, za buduce. Ono kamenje sam ja glancala svojerucno, pa sad, kao ponosna mama.... hehe king drunken
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  slawen Sre Avg 11, 2010 7:34 pm

Црес изгледа ултрамодернистички, онако сликан.

А башта ти је unbelievable!
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Naopake misli Empty Re: Naopake misli

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu