RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

tice selice

5 posters

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Uto Mar 16, 2010 6:39 pm

Hate mail ::
slawen ::драги земљацитм.

"Emisija za nase gradjane na privremenom radu u inostranstvu"!


Veselo vece
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  slawen Uto Mar 16, 2010 9:10 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  Hate mail Uto Mar 16, 2010 9:14 pm

"Dragi zemljaci, za ulog jemci drzava u odumiranju". cyclops
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  Hate mail Uto Mar 16, 2010 9:18 pm

By the way, na konto tzv. Srbije, Miladin je sjajno to definisao devedesetih: "Ovo je kozhoderska drzhava". Nosioce tzv. vlasti on zove zbirnom imenicom "kozhoderci".
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 5:33 am

Pasus na 120 strani pocinje sa "But in Asia other theories abound...or at least to enhance the incomes of those on Wall Street and the other money center...." pa do sledeceg gde kaze da je IMF "was reflecting the interests and ideology of the Western fiancial community."

E, pa nije mogao diplomatskije da kaze nego tako...pazi bogati, reflecting the interests and ideology... bas ga je preterao sa mekocom... how can IMF claim ignorance and benevolence is beyond me....mislim IMF, pa to ni pas s maslom ne bi progutao. Nego sta je, nego paravan iza koga mlate pare. Da, poceo je kao fina ideja, ali ni to nije news--the road to hell is paved with good intentions.... cudna mi cuda.

Mnogo je u rukavicama sa njima. Ali, pretpostavljam da tako mora.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 5:50 am

aaarrghhhhh a lepo sam pomislila, bolje da preskocim poglavlje o Rusiji, al mi djavo ne da mira....aaaaaaaaaaaargh....u prvih deset, deset! redova je tako odvalio gluposti da me muka uhvatila.

Kad mi bude odgovorio na pitanje koje imam, okacicu ovde--i pitanje i odgovor.


Dotle cu kao zalivena da cutim.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 6:16 am

Who lost Russia, eh?! :)

Знаш шта је мени рецимо било веома интересантно у том поглављу о Русији - многа имена која се ту појављују, а која сам касније нашла у неким другим студијама. Па онда - паф! - то тамо неки професори српским "експертима" и слично.

Ја сам касније из неког другог предмета радила презентацију на тему Јужне Кореје (једним дијелом у пакету са "Азијским тигровима"). Свако од нас је радио по један дио - мој је био улога ММФа у кризи. Али нисмо били оцјењивани на те одвојене дијелове презентације, него смо заправо морали сви појединачно да напишемо властиту анализу. Невјероватно је заправо колико смо имали различите ставове. Е то је оно што ме је једном деда питао - шта кажу они друго на то? Па ништа, једни тврде да је Јужну Кореју до кризе довео њихов систем и погрешно улагање. Други тврде да је притисак OECD (као услов за пријем Ј. Кореје) био и у томе да су тражили да ови скину забрану на улазак краткорочног "врућег" новца у земљу. И онда комбинације овога и онога... Укратко:

The economic crisis that hit South Korea, as well as other East Asian countries in 1997, opened a lot of questions regarding the causes. Some believed that the growth strategy that these countries pursued for years must have led to some inevitable crisis. Those critics saw East Asian Miracle as a myth, believing that the causes behind the crisis were “market-distorting policies”, as well as inside corruption, and a weak banking system. However, there were also opinions that premature financial liberalisation as well as inappropriate response from the IMF caused and contributed to the crisis.

Тачног одговора нема. Мртав човјек, нема аутопсије. Можеш само да нагађаш. Али проблем је у томе да се на основу таквих ствари уче лекције и извлаче поуке, те да се стварају и читаве теорије које ће опет неке будале да гутају, у зависности од тога ко им је ментор и какве су им идеолошке преференце.

Мој закључак је био овај:
The crisis in South Korea in 1997 was triggered by various causes. Apart from external economic realities that partially caused a decrease in export competitiveness, rapid financial capitalisation without proper institutional framework, followed by short-term borrowing, an increase of debt-equity ratio and wrong investment policies made South Korea vulnerable to the contagion. Moreover, the political changes in the country contributed to a lack of confidence for investing in South Korea. The IMF’s response to the crisis was controversial. The loan to South Korea, even though it amounted to $57 billion, did not succeed in restoring the confidence of investor. Moreover, by pushing for structural adjustment reforms as a remedy for the “rotten” economy, the IMF introduced even greater financial liberalisation, which was perceived as a contributor to the crisis.


Poslednji izmenio врло_јак_тим dana Sre Mar 24, 2010 6:27 am, izmenjeno ukupno 1 puta
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 6:18 am

Ех, и заборавих да приупитам: на које си глупости на почетку поглавља мислила?
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  slawen Sre Mar 24, 2010 4:34 pm

Тц, тц, тц...
На шта вас две трошите животе... Место да читате те глупости, узмите нешто радите у руке. Ако ништа друго, фин рад прстима развија интелигенцију.

Е, сад, за моје пиле:
У науци је чест случај да људи који се с њојзи баве траже онај један узрок који је као одговоран за неку појаву. То је тако људски.
Овакав приступ добио је запажено место и у теорији каузалитета, па је коџа њих изашло са предлозима како препознати тај прави узрок и одвојити га од околности. Правници нису били изузетак од њих, јер се показало као веома пробитачно релативизовати нечији допринос настанку штете, на пример, и доказивати да до штете не би дошло ако би искључили неки од елемената који су постојали изван штетника и штетне радње (нпр. до судара не би дошло, да је уместо асфалта пут био од макадама, јер би то успорило возила). И тако се опет развиле сад неке друге теорије о битним и небитним, главним и споредним узроцима и тако даље, а ја сам спреман да поновим (сигурно сам већ то био једном рекао) да је најшире прихваћена и тренутно у свету најупотребљаванија теорија адекватне узрочности Томе Живановића, нашег истакнутог правника од пре рата. То је тек посебна прича.

Али, ма колико да је такав приступ практичан код конкретизације општих правних норми, он се показао погрешним када се расправља о комплексним феноменима као што је та економија и њојзина криза у Кореји.
Значи, само ће неки бумбар да пита: који је то узрок довео до кризе? Погрешно је питати и "који су узроци довели до кризе?".

Ја сам својевремено имао муку ту са једним професором око неке каузе, око чега смо се баш расправљали. Као, шта је то кауза правног посла.
Ту су сви теоретичари пичили своју причу тако што је свако од њих издвајао из снопа особина, елемената каузе своју гранчицу која је њему мила и тврдио "е, то је кауза". Значи, свако од њих је узимао један criterium diversionis (c. specifica) као онај по коме се познаје кауза. То што би такву особину, на пример, нашли и у неким другим институтима права, њих није превише секирало. Истовремено, бројни изузеци од њиховог правила које су били приморани да признају додатно су проблематизовали читаву ствар.
Онда сам дошао ја и рекао: свако дете које наврши две године зна без грешке да разликује пса од мачке.
И не само, то, већ без грешке зна да препозна да ли нека животиња пас иако пре тога никад у животу ништа слично није видело. Ово је задивљујуће тим пре, што паса (и мачака) има баш свакаквих, од бернандинца и данске доге, до пекинезера и чивава; неки су рундави, неки без длаке, неки имају дуге уши, а некима су кратке и дубе саме, и тако даље.
Дакле, реците ви мени, која је то особина због које су те животиње пси, а не мачке, коју то особину препознаје двогодишње дете, без икакве грешке?

Таква је ствар са овом твојом азијском фрком, пиле (и са теоријом скупова, у математици, рецимо, али да не лутамо превише).
Испада да детерминишуће особине (или узроке) неке појаве нису довољне ни појединачно узев, али ни у њиховом простом збиру, да би се та појава дефинисала, већ је тајна у њиховим међусобним односима.
У томе како једна утиче на другу, да би скупа, као сложени систем, деловале јединствено (у неком дијапазону, спектру) према споља.
Тако да изгледа ипак постоји један узрок, али да је он резултат многих интеракција. И тај узрок, као јединствени феномен, може добити своје име. Можда је само требало да кумујеш тој корејској чуми. Ако неко већ то није урадио пре тебе.

Миссим, тако ми то пакујемо у неке наше менталне фиоке. У стварности је вероватно сасвим другачије.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 4:58 pm

Најбоље траћење живота до сада било је на овим студијама. Ма шта ти мислио о томе.

А ово остало... Чак се више ни не љутим.
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 5:41 pm

slawen ::Тц, тц, тц...
На шта вас две трошите животе... Место да читате те глупости, узмите нешто радите у руке. Ако ништа друго, фин рад прстима развија интелигенцију.

za sta je zivot nego da se trosi....sto se finog rada prstiju tice, zato ja sviram klavir i klarinet (kad ne citam Stiglica sunny ....prsti meki, brzi, nezni (a jaki) samtako animal


Poslednji put izmenio amans* dana Sre Mar 24, 2010 5:43 pm, izmenio ukupno 3 puta
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 5:42 pm

врло_јак_тим ::Ех, и заборавих да приупитам: на које си глупости на почетку поглавља мислила?

pa, nisu gluposti nego jedna vrsta totalnog ideoloskog slepila, koje je cak i kod mog cika Hobsbauma prisutno. Hocu stvarno da priupitam Stiglica par pitanja na temu Sovjeta i privrednog razvoja, pa ako mi odgovori, okacicu...
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 5:44 pm

amans* ::
slawen ::Тц, тц, тц...
На шта вас две трошите животе... Место да читате те глупости, узмите нешто радите у руке. Ако ништа друго, фин рад прстима развија интелигенцију.

za sta je zivot nego da se trosi....sto se finog rada prstiju tice, zato ja sviram klavir i klarinet (kad ne citam Stiglica sunny ....prsti meki, brzi, nezni (a jaki) samtako animal

Ја гитару и компјутера тастатуру. Слијепо куцање, милијарду слова у минути. А шта ти свираш (хеклаш, штрикаш)?
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 5:46 pm

amans* ::
врло_јак_тим ::Ех, и заборавих да приупитам: на које си глупости на почетку поглавља мислила?

pa, nisu gluposti nego jedna vrsta totalnog ideoloskog slepila, koje je cak i kod mog cika Hobsbauma prisutno. Hocu stvarno da priupitam Stiglica par pitanja na temu Sovjeta i privrednog razvoja, pa ako mi odgovori, okacicu...

Хм, ја се бојим да сам се углавном и ту слагала с њим... А можда нисам у праву. Расправљала сам то са родитељима, али њихове економске дипломе су стечене негдје средином 60-их, тако да су има идеолошке орјентације биле неизбјежне...
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 5:52 pm

врло_јак_тим ::Who lost Russia, eh?! :)
Тачног одговора нема. Мртав човјек, нема аутопсије. Можеш само да нагађаш. Али проблем је у томе да се на основу таквих ствари уче лекције и извлаче поуке, те да се стварају и читаве теорије које ће опет неке будале да гутају, у зависности од тога ко им је ментор и какве су им идеолошке преференце.

Nemam sad ovde knjigu, ali sam obelezila jedan pasus bas na tu temu. Bas to, sto IMF nije ucio lekcije, nego sistematski ponavljao iste "greske" po vascelom svetu, dok nisu dojadili i bogu i ljudima, i krenule uzbune...to je meni potvrda (makar delimicno) da nisu u pitanju "bezazlene" greske, sujeta i zapadnjacka kolonijalna nadobudnost, nego da taj IMF na prvom mestu servisira interese zapadnjackog kapitala....conveniently forgetting its own mission statement and its founding purpose...blahblahblah....what a coincidence! To i Stiglic kaze, mada u mnogo blazem obliku.

Sad razmisljam da li on zaista tako blago misli ili samo blago servira citalackoj publici, koja veci zalogaj ne bi progutali nego bi bio proglasen za komunistu, radikala, budalu takeyoupick.... Ovako je uticajniji, nema sta. Mozda je samo pragmatican, and I'm willing to give him the benefit of the doubt.
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 5:56 pm

Na klaviru sviram najbanalniju klasiku, Mocarta, Betovena, Sopena, Baha, Hajdna. Njih volim, uz jos par.
Klarinet tek ucim, mada mi ide neverovatno dobro. Uskoro se nadam da cu poceti da sviram u nekom kvartetu ili tako necem. Isto klasiku, Mocartovu klarinetsku muziku najvise volim, ali nemam aspiracija da to ikad sviram.

A nase stare narodne pesme, one fine izvorne, starogradske, sve vec mogu da sviram bez problema. Sad samo trazim ekipu da im se prikljucim i jedva cekam.....

Klarinet i gitara....zanimljiva kombinacija....mozda jednom probamo nesto zajedno... sunny
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 5:58 pm

Пишући о IMF structural adjustment programmes, тј. о њиховим успјесима или неуспјесима, укапирала сам да када би човјек заиста у једном директном и сировом облику изнио закључке о тим програмима на основу гомиле доказа и примјера, утисак да се ради о теорији завјере би био доминантан. А то један Нобеловац не жели. Ово што нама изгледа веома суптилно и у обландама, њему је донијело баш те етикете - комуниста, анти-глобалиста и сличне ствари. Вјероватно је одмах након те књиге написао ону о томе како глобализација не мора бити лоша ствар ако се промјене неке ствари. :)
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 6:00 pm

То не би било лоше. Кларинет и гитара. Треба пробати. Но мораћемо пажљиво да изаберемо композицију - наиме, ја имам снажне алергијске реакције на староградску, старосеоску и углавном све облике музике са балканских простора.
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 6:05 pm

slawen ::

У науци је чест случај да људи који се с њојзи баве траже онај један узрок који је као одговоран за неку појаву. То је тако људски.

Овакав приступ добио је запажено место и у теорији каузалитета, па је коџа њих изашло са предлозима како препознати тај прави узрок и одвојити га од околности. Правници нису били изузетак од њих, јер се показало као веома пробитачно релативизовати нечији допринос настанку штете, на пример, и доказивати да до штете не би дошло ако би искључили неки од елемената који су постојали изван штетника и штетне радње (нпр. до судара не би дошло, да је уместо асфалта пут био од макадама, јер би то успорило возила). И тако се опет развиле сад неке друге теорије о битним и небитним, главним и споредним узроцима и тако даље, а ја сам спреман да поновим (сигурно сам већ то био једном рекао) да је најшире прихваћена и тренутно у свету најупотребљаванија теорија адекватне узрочности Томе Живановића, нашег истакнутог правника од пре рата. То је тек посебна прича.

Али, ма колико да је такав приступ практичан код конкретизације општих правних норми, он се показао погрешним када се расправља о комплексним феноменима као што је та економија и њојзина криза у Кореји.
Значи, само ће неки бумбар да пита: који је то узрок довео до кризе? Погрешно је питати и "који су узроци довели до кризе?".

Ја сам својевремено имао муку ту са једним професором око неке каузе, око чега смо се баш расправљали. Као, шта је то кауза правног посла.
Ту су сви теоретичари пичили своју причу тако што је свако од њих издвајао из снопа особина, елемената каузе своју гранчицу која је њему мила и тврдио "е, то је кауза". Значи, свако од њих је узимао један criterium diversionis (c. specifica) као онај по коме се познаје кауза. То што би такву особину, на пример, нашли и у неким другим институтима права, њих није превише секирало. Истовремено, бројни изузеци од њиховог правила које су били приморани да признају додатно су проблематизовали читаву ствар.
Онда сам дошао ја и рекао: свако дете које наврши две године зна без грешке да разликује пса од мачке.
И не само, то, већ без грешке зна да препозна да ли нека животиња пас иако пре тога никад у животу ништа слично није видело. Ово је задивљујуће тим пре, што паса (и мачака) има баш свакаквих, од бернандинца и данске доге, до пекинезера и чивава; неки су рундави, неки без длаке, неки имају дуге уши, а некима су кратке и дубе саме, и тако даље.
Дакле, реците ви мени, која је то особина због које су те животиње пси, а не мачке, коју то особину препознаје двогодишње дете, без икакве грешке?

Таква је ствар са овом твојом азијском фрком, пиле (и са теоријом скупова, у математици, рецимо, али да не лутамо превише).
Испада да детерминишуће особине (или узроке) неке појаве нису довољне ни појединачно узев, али ни у њиховом простом збиру, да би се та појава дефинисала, већ је тајна у њиховим међусобним односима.
У томе како једна утиче на другу, да би скупа, као сложени систем, деловале јединствено (у неком дијапазону, спектру) према споља.
Тако да изгледа ипак постоји један узрок, али да је он резултат многих интеракција. И тај узрок, као јединствени феномен, може добити своје име. Можда је само требало да кумујеш тој корејској чуми. Ако неко већ то није урадио пре тебе.


Миссим, тако ми то пакујемо у неке наше менталне фиоке. У стварности је вероватно сасвим другачије.

Jedan uzrok???? Samo jedan? Zasto ne dva? Ni manje ni vise nego bas ljudski? Univerzalni, od kako je sveta i veka i ljudske civilizacije--ni manje ni vise?

ala si ga zakukuljio i zamumuljio, pada mi na pamet i onaj izraz "kisa oko Kragujevca" (no pun intended)....

hmmm ne znam zasto mi na ovom mestu pada na pamet rec dijalektika, pa onda ime Hegel, pa onda..... sigurno nisi na to mislio?
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 6:06 pm

врло_јак_тим ::Пишући о IMF structural adjustment programmes, тј. о њиховим успјесима или неуспјесима, укапирала сам да када би човјек заиста у једном директном и сировом облику изнио закључке о тим програмима на основу гомиле доказа и примјера, утисак да се ради о теорији завјере би био доминантан. А то један Нобеловац не жели. Ово што нама изгледа веома суптилно и у обландама, њему је донијело баш те етикете - комуниста, анти-глобалиста и сличне ствари. Вјероватно је одмах након те књиге написао ону о томе како глобализација не мора бити лоша ствар ако се промјене неке ствари. :)

I knew it!!!! hehehe lol!
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 6:10 pm

Ako je neka teorija zavere, ja bih je nazvala teorijom zavere ideologije, jer sustina tog mehanizma i njegovog delovanja je u ideologiji koja uzrokuje takvo ponasanje, pljacku, izrabljivanje.... i ostale finije oblike ispoljavanja.

Ima jedna super pesma, istoimena parodija na Onward Christian Soldiers...ubih se trazeci je po netu, koja mi se mota po glavi od kako pisemo o ovom, moracu da zapucam u neku ozbiljnu biblioteku da je nadjem i okacim.

pos'o zove...odoh...but... I'll be back jocolor
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 6:45 pm

врло_јак_тим ::
amans* ::
врло_јак_тим ::Ех, и заборавих да приупитам: на које си глупости на почетку поглавља мислила?

pa, nisu gluposti nego jedna vrsta totalnog ideoloskog slepila, koje je cak i kod mog cika Hobsbauma prisutno. Hocu stvarno da priupitam Stiglica par pitanja na temu Sovjeta i privrednog razvoja, pa ako mi odgovori, okacicu...

Хм, ја се бојим да сам се углавном и ту слагала с њим... А можда нисам у праву. Расправљала сам то са родитељима, али њихове економске дипломе су стечене негдје средином 60-их, тако да су има идеолошке орјентације биле неизбјежне...

eh sto bih ja rado popricala sa tvojim roditeljima..... to su medju najdragocenijim ljudima na svetu (ne racunajuci to sto su roditelji, nego i sa tim diplomama stecenim bas tamo i tada), samo da znas
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 6:48 pm

врло_јак_тим ::То не би било лоше. Кларинет и гитара. Треба пробати. Но мораћемо пажљиво да изаберемо композицију - наиме, ја имам снажне алергијске реакције на староградску, старосеоску и углавном све облике музике са балканских простора.

nekog Vivaldija?
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  ВЈТ Sre Mar 24, 2010 7:12 pm

amans* ::

eh sto bih ja rado popricala sa tvojim roditeljima..... to su medju najdragocenijim ljudima na svetu (ne racunajuci to sto su roditelji, nego i sa tim diplomama stecenim bas tamo i tada), samo da znas

Мени је њихова помоћ била драгоцјена док сам покушавала да се изборим са основама, за које сам имала читавих 10 дана форе да савладам. Мада, терминологију не познајем баш на српском, али смо некако успјели. Госпођа мама је суви теоретичар (40 година је предавала те ствари), а ћале за себе каже да је успјешни "практикант" истога... Њихове међусобне расправе о овим темама су можда и најинтересантније.

nekog Vivaldija?
Хм, требаће ми мало да се вратим...
ВЈТ
ВЈТ
Admin

Broj poruka : 1340
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  amans* Sre Mar 24, 2010 8:15 pm

врло_јак_тим ::
amans* ::

eh sto bih ja rado popricala sa tvojim roditeljima..... to su medju najdragocenijim ljudima na svetu (ne racunajuci to sto su roditelji, nego i sa tim diplomama stecenim bas tamo i tada), samo da znas

Мени је њихова помоћ била драгоцјена док сам покушавала да се изборим са основама, за које сам имала читавих 10 дана форе да савладам. Мада, терминологију не познајем баш на српском, али смо некако успјели. Госпођа мама је суви теоретичар (40 година је предавала те ствари), а ћале за себе каже да је успјешни "практикант" истога... Њихове међусобне расправе о овим темама су можда и најинтересантније.
eto meni razloga za put u Trebinje cheers cheers cheers

nekog Vivaldija?
Хм, требаће ми мало да се вратим...

daj ti neki predlog za muziku....imam ja i neke gitara/klavir duete koje sam nekad davno htela da sviram, nije ni to lose :)
amans*
amans*

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 04.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

tice selice - Page 2 Empty Re: tice selice

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu