RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

+2
neprijateljska emigracija
slawen
6 posters

Strana 4 od 30 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17 ... 30  Sledeći

Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Dec 10, 2009 11:58 am

Заборавих да ускликнем "Смрт!"


Србска мајчица Русија....
Где им је Џуна?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Dec 10, 2009 11:59 am

- Pozdravljam najnovije izjave predsednika Borisa Tadića i potpredsednika Vlade Božidara Đelića da Srbija neće podnositi kandidaturu za članstvo u EU sve dok ne bude sigurna da će dobiti pozitivan odgovor iz Brisela. Do pre nedelju dana, koraci koje su najavljivali visoki srpski zvaničnici nisu bili u skladu sa realnim sledom događaja, niti uz konsultacije s njihovim relevantnim partnerima u Briselu. Đelić je prekjuče rekao, i dobio odobravanje u Briselu za tu svoju izjavu, da će Srbija pokušavati to da uradi što je moguće ranije, ali da će se o konkretnom datumu govoriti kada za to budu stvoreni uslovi.

Јелко Кацин, коњушар
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Dec 10, 2009 12:03 pm

Е, шта ти је наш народ, навалио да искористи шта може по старом закону:


09/12/2009 19:23 | Beograd
Šestoro povređenih u nekoliko saobraćajnih nesreća u Beogradu
Oborena četiri pešaka
(Данас)

'Ајд' да видимо шта ће да јаве, колико ће да буде саобраћајки по почетку примене новог закона? Ја мислим, ни једна.
Па после реците да не доноси резултате одмах!


А смејали су се Коштуници кад је причао да само треба донети законе и све ће само да се среди.
Звали га легалиста...
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Dec 10, 2009 7:11 pm

Да тзв. Србија помало личи на Турску, ови кретени који пишу и уређују гласило српске службе именом "Блиц" до краја својих мизерних живота не би могли да приђу ни тоалет-папиру, а знаменита фирма Рингиер би одвојила пристојну свотицу за обештећење својте несрећног убијеног младића, поред чије слике су магови србске публицистике написали "Навијачу Рада 30 година затвора за убиство", а све у складу са одредбама надалеко чувеног и по слободарским стремљењима препознатљивог србског закона о информисању који ако већ не забрањује директно, онда бар чини веома скупим објављивање слика извршиоца кривичног дела који није правноснажно осуђен.
Тако се, наиме, штити личност окривљеног и онемогућава утицај на самостални & непристрасни србски суд, све у складу са начелом претпоставке невиности, која наравно не важи за жртву - оштећеног тим истим кривичним делом.
Зато у "Блицу" поред натписа "убица" не стоји слика убице, већ његове жртве. Ево, [You must be registered and logged in to see this link.]


Сад се намеће питање зашто сам на почетку поменуо Турску, када постоје толике друге земље које могу да нам послуже као узор на путу ка ослобађању писане речи и уопће деморатије, да ли сам помињањем Турске у том контексту желео додатно да осрамотим или карикирам ионако сувише бедан положај тзв. Србије.
Не, гласи тачан одговор, нисам то хотио, већ сам пошао од српско-турских историјских, културних, а богами и хроозомских веза; петсто година само по себи није шала, нарочито кад се анализира необична сличност менталитета, обичаја и животне филозофије два народа.

Прича ми кум како је пословао са разним светом диљем Еуропе, па тако био код неких Чеха, позната фирма, кад закључили обострано добар посао Чех их све повео на ручак, каже боцкали они тамо неке микроскопске ћуфтице и све тако на ноте... Добро, кул, не жали се, напротив, испоштовао их Чех максимално, али наставља причу даље, кад је био у Истамбулу код неког Тахира и исто тако опослио шта треба, Тахир се испрсио за неку месину на џиновским лепињама, па јели, јели, а кад Тахир није више могао, он лепо оно једно парче меса које му претекло пребацио из свог мом куму у тањир као да је то најнормалнија ствар на свету, па наши смо, мајку му, чим једемо заједно, а штета да се баци.
Мој кум срећом није Чех, који би вероватно тог тренутка пао у анафилактички шок из кога се никад не би повратио, већ Србин бре који је поклоњено парче меса прихватио без размишљања, ма читав тај гест не би заслужио ни коментар ни пажњу, шта више, прошао би потпуно непримећено као свакодневно руковање (куд ми паде на памет руковање, Мисис Робинсон?), да није било контраста са поменутим Чехом и контекста схватања, разумевања & примене наметнутих норми, које је у нас и Турака истоврсно и иманентно духовито.

Наиме, морамо се сложити да су скоро све (изизев закона о информисању и пар наших специјалитета) или бар добра двотрећинска већина правних правила Србима и Турцима наметнута од стране западне, хришћанске цивилизације, која је и рецепцију римског права обавила својом, а не нашом или турском памећу.
Дакле, конфликт између западњачких правила која само западњачки ум правилно чита и разуме, и србскотурске душе најчешће се разрешава крајње практичним иновацијама, које западна цивилизација не познаје, али веома често критички усваја. Наравно, нису ту само Срби и Турци, ту је цела Индија и Азија и Африка, али за њих ме баш брига, ја пишем о нама.

Тако је, на пример, овај Тахир, иначе произвођач неких електронских уређаја и компоненти, видевши да га копира његов земљак и суграђанин Исмет, тачније, да производи у длаку исте компоненте и пакује их у веома сличну амбалажу, отишао код овога, покрљао му комплетне залихе нелојално обележене амбалаже (која је обликом, бојом и нарочито робним жигом могла да доведе у забуну неуког или непажљивог купца) и благим гласом рекао да то више неће да види; Исмет је истог часа позвао свог графичара и наручио нови дизајн за кутије; ситница да обојица заправо плагирају исте Филипсове и Тошибине оригиналне делове није, очигледно, ни једном од њих двојице ни за тренутак није била проблематична, јер није ни важно шта је у кутији (суштина) док год је амбалажа (форма) препознатљива. Допринос развоју ауторског и права индустријске својине овиме је био немерљив.

И, сад, ово је могуће било у Турској, јер то је једна модерна уређена држава владавине права, у којој би суд највероватније кад - тад стао на Тахирову страну, што је било познато и Исмету, па проблема није било.
За разлику од Турске, Србија није таква држава, па несрећни Србин, по менталитету клонирани Турчин, мора да заштиту својих права остварује унеколико другачијим методама, или да од истих дигне руке и настави да марвише.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Dec 10, 2009 7:20 pm

Овај је ухватио последњи воз, по старом закону:

Automobilom udario troje pešaka na pešačkom prelazu
Autor: Tanjug | 10.12.2009. - 15:30

Kruševačka policija saopštila je danas da je Dejan D. (28) vozeći automobil "audi" na pešačkom prelazu naleteo na tri osobe i jednoj od njih - Svetlani P. (58) naneo teške telesne povrede opasne po život.

Pešaci Manuela P. (45) i Ognjen P. (63) su zadobili lake telesne povrede, saopštila je Policijska uprava u Kruševcu, dodajući da se saobraćajna nesreća dogodila desetak minuta pre ponoći.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pet Dec 11, 2009 7:28 am

U tuči u Čačku lakše povređen šesnaestogodišnjak
Autor: FoNet | 10.12.2009. - 18:19

Trojica maloletnika napala su u blizini Prehrambeno- ugostiteljske škole u Čačku maloletnog M.M. (16) iz naselja Atenica i naneli mu lake telesne povrede, saopštila je danas Policijska uprava Čačak.

U saopštenju je navedeno da će protiv četvorice maloletnika biti podnete prijave.
O događaju je obavešten Okružni javni tužilac, koji se izjasnio da u tom događaju ima elemenata krivičnog dela - nasilničko ponašanje u grup
i.

Пажљиво читамо & анализирамо ову вест:
Три битанге нападну једног.
Нанесу му "лаке телесне" повреде. За "теже душевне" нико изгледа не мари.
Онда ствар преузме да решава народна власт.

И против све четворице поднесе прекршајне пријаве за ремећење јрм (ЈАВНОГ РЕДА И МИРА). Онда судија за прекршаје, природно, казни сву четворицу: и она три јунака што су скупила храбрости да бију овог једног, али и њега зато што.... па не знам, рецимо зато што је добио батине. Јеби га, учествовао је у догађају, макар и као боксерски џак.

Обавести (?) полиција и јавног тужиоца, он додуше коректно процесуира ону тројицу малолетника, четврти је, разуме се, оштећени, али...

Поступак код судије за прекршаје се заврши за десет дана; сви добију релативно значајне новчане казне, које обавезују њихове родитеље; из професионалног искуства ЗНАМ да ће родитељи оне тројице отрчати да плате казне све петама у дупе, срећни што су се још једном јевтино извукли из гована у које су их ти њихови увалили. Ономе што је добио батине, па кажњен, још ће и родитељи да кењају због недоличног понашања којим је дошао у позицију да буде бивен - тако су то радили одувек, они су га од малена васпитавали да буде добар, тражи и исправља сопствене грешке (иначе би и он био један од оне тројице), па се несрећник све време пита шта то није у реду са њим, чиме је то изазвао ону тројицу да га бију; казна судије за прекршаје и родитељска смркнута лица учвршћују га у у верењу да је тотални кретен коме нема помоћи, сем да се оној тројици прикључи као дворска луда.

Тако то раде полицијајци & прекршајци.


Са друге стране, у правом суду поступак траје дуго, дуго, годину - две дана, где на крају оној тројици изрекне судија за малолетнике укор. Или васпитну меру појачаног надзора родитеља. Истих оних који су га тако васпитали.
Теже ситуације су реткост. Трошкови кривичног поступка који су огромни падају на терет буџета, малолетни окривљени и њихови родитељи не плаћају ни динара.

Оштећени, после свега, ако хоће - може да тужи ову тројицу за накнаду штете: претрпљен страх, болове... Скоро никад се то не дешава. А и ако их тужи, и тај поступак траје годинама, кошта родитеље пребијеног к'о Св. Петра кајгана, са неизвесним исходом у погледу могућности наплаћивања досуђеног, јер она тројица обично немају никакве значајније имовине од које би се могли наплатити.

Србија.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pet Dec 11, 2009 7:40 am

И, шта сам вам рекао:
Политика, Глас јавности, Данас, Вечерње новости, Блиц.... нигде ни једне саобраћајке.
Од 10. децембра у 00.00 часова, откако је ступио на снагу нови и демокрацки закон о саобраћају - ништа.

Само Блиц самокритички пише:
Tema Dana
Novi propisi o bezbednosti saobraćaja stupili na snagu
Zakon kršili i policija i građani


Али то зато да би се повећала свест и закон још строжије примењивао. Не зато што је саобраћајки било. Јер нема. У новинама.


Србија.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pet Dec 11, 2009 6:57 pm

Сунце ти јебем жежено, шта ти је прогрес.

Читам пре неког времена како је просечна брзина кретања возила кроз Њујорк 20 км/х, што је три пута мање него што је било тридесетих и четрдесетих година прошлог века. Спорије него поткрај претпрошлог века.

Па се наоштрим да мерим моју просечну брзину.
Ону ПРЕ ступања овог новог испинованог тзв. Закона.
Миссим, нисам баш ни ја толико луд & докон, већ имам онбордкомпјутер, како се то чудо технике популарно вика по огласима кад продајеш кола, који мери уместо мене.
Просечна брзина вожње по граду ми је 17 км/х. А ја возим као манијак. И компјутер не мери, нити рачуна време док ауто стоји или се креће спорије од 10 км/х, тако ваљда подешено.

До Пеште сам успео да изгурам на просечних 67 км/х. При чему је задњих 180 километара мађарски М5 по коме прашим 180 - 200, јер оне њихове камере немају софтвер за читање србских таблица, само оних по европским стандардима, какве су ономад увели Црногпрци, а чујем да их и нама спремају.
Па рачунајте колика ми је просечна брзина (ауто)путевима Србије. Звучи немогуће? Пробајте. А можда и овај мој компјутер лаже. 'Оће то.

Значи, зајебали смо Американце. Њујоркере откад себе. Види само Теслин случај.

Од Краљева до Крагујевца има нешто више од 50 километара.
Својевремено, у својим возачким почецима, кецом или југом требало ми је мало јаче од пола сата од табле до табле, рецимо 35 минута.
Сада, возећи права кола, не могу да скинем испод сата.
А исти пут, негде окрпљен, негде није.
Ограничења (кога брига за то) и полиције (е, то је већ фактор) колико пожелиш.
Успорили су саобраћај драматично. Због тога би била већа гужва на путу и са ондашњим бројем аутомобила (математика за ниже разреде основне школе) јер се у исто време на истој дужини пута налази више возила, а камо ли сада кад су се Срби масовно моторизовали. А због веће гужве ти је просечна брзина знатно мања, јер ти је максимална ограничена физичким особинама пута, а сваки час мораш да успориш јер сустижеш неког, па још ако је на незгодном месту за претицање, или неко иде у сусрет....

Успоравањем саобраћаја и консеквентним повећањем броја возила на путу повећава се и вероватноћа да дође до судара. У истом или још и већем проценту, јер број судара не зависи од брзине кретања, већ од броја људи, који су сада збијенији на мањем простору.

Успоравањем саобраћаја, кажу, смањују проценат учешћа тежих повреда, нарочито пешака, у укупном броју повреда.
Пази курца му.
А шта ће пешаци по коловозу?
Зашто закон не каже "коловоз је површина намењена кретању моторних возила ТАЧКА". Пешак на коловозу може да буде изузетно, и то само најкраће могуће време, док не пређе улицу и сиђе са коловоза. Па кад виде сељаке да иду асфалтом, а што то воли асфалт, чудо једно, одма' да га води да окопава државни кромпир у Забели. Кад би прописали да важи законска претпоставка да је за саобраћајну несрећу у којој је учествовао пешак првенствено одговоран пешак и да је на њему терет доказивања да је крив возач, да видиш колико би њих закорачило под точкове. Овде се бре пешачки прелаз доживљава као богомдано право да се шета како се коме надигне, а не као једино место где пешак сме да закорачи на коловоз, под законским условима - да тиме не омета кретање моторних возила. То је, додуше, и до сада важило, али кога брига.... турско виђење западнога права.

Шта има по путевима да траже пољопривредне машине - трактори, на пример. Или фамозне фрезе! Мрежа земљаних путева којима су повезане све замисливе тачке на површини ове усране земље далеко је богатија и сложенија него што ико може замислити. Трактор на асфалту - конфискован трактор.

Неисправни аутомобили, небезбедни аутомобили.... Кога се то тиче, само треба сваке године пунити буљосаве демокрацкој бирокрацији фамозном регистрацијом, јебала их регистрација, тога бре нема у модерном свету, нема ни обавезног осигурања на годину дана, па возио - не возио, региструје се једном за свагда, али има озбиљних техничких прегледа код озбиљних фирми, мерења садржине CO и CO2 у издувним гасовима, мерења буке....

Путеви су посебна прича. Ови наши коштају много, кад се сабере оно приликом регистрације, па из литра горива, па из буџета.... а не вреде ништа. Краде стока невиђено, ево сад су предузећа за путеве приватизована, што је сјајна ствар у буразерској економији ако си власник једног, гледам на поменутом путу Крагујевац - Краљево, деоница од Мрчајеваца (тзв. Ибарска магистрала, која је то иронија) све су саобраћајне знаке променили пре пар месеци, иако су знали да је у то време већ био донет нови закон, односно баш због тога, јер ће сада морати све те знаке са ограничењима 60 да промене у 50, ту су слатке паре, тебра....
А кад би поправили рупе по путевима, прогласили све постојеће путеве који спајају два града интерсити џадама и забранили или бар дебело наплатили директан излазак од сваке куће или штале на њега, да видиш како не би више било "насељених места" поред тих путева и потребе да ограничиш брзину возилима на 50.

И све тако.
Да је неком пало на памет да спроводи стари закон, не би нам требао нови, бар не из разлога које ови законописци наводе.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sub Dec 12, 2009 12:14 am

[You must be registered and logged in to see this link.], кажу Vodeći privrednici, odlučni u nameri da „idu do kraja“ - stabilnost kursa mora se postići. Samo tako može se obezbediti normalan ambijent za poslovanje, u protivnom, kapital iz Srbije vrlo lako mogao bi da se preseli u okruženje.

Међу њима Блиц посебно цитира неког Топлицу, који тврди: Nestabilna domaća valuta, kako kaže za „Blic“ Toplica Spasojević, predsednik Holding kompanije „ITM grupe“, znači kažnjavanje svih onih koji su investirali, zapošljavali nove radnike i širili na nova tržišta, a razvoj bazirali na kreditima. Isto važi i za građane koji su rešavali životna pitanja zaduživanjem kod banaka.
Тако је Топлице, битно је да ти имаш јевтин кредит, који ћу ти ја отплаћујем, маму ти јебем лоповску да ти јебем и теби и ономе ко те ту довео.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sub Dec 12, 2009 12:21 am

Него да пустимо Топлицу и да се вратимо лепшим темама, то јест невиђеним успесима новог Закона (о саобраћају).
Њиме су коначно сви грађани Србије изједначени у правима и обавезама.
Добро, скоро сви:
Policija može da stane gde hoće, a političare štiti imunitet, каже нови Блиц.
И одмах објашњава, да се не би узнемирила јавнос' да полиција мора да поштује Закон, али може да стане где год хоће, нарочито тамо где је то забрањено, због природе посла.
Због природе посла и тзв. Народни посланици могу да раде шта хоће, а онда да се позову на имунитет. Они то иначе нерадо чине, као што смо недавно видели кад нам казнило прецедника, али кад се мора.....

Шта ти је посао. Али неко мора да га обнаша.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sub Dec 12, 2009 12:48 am

Ишао својевремено овде неки квиз "Да ли сте паметнији од ђака петака" у коме је учесник, треба ли да кажем одрастао човек са дипломом неког факултета, или барем средње школе одговарао на питања из градива првог до петог разреда осмољетке.
И колико сам ја упратио, нииико, ама баш нико није тачно одговорио на сва питања, па ни уз свесрдну помоћ неке деце коју су за ту прилику довели на телевизију.

И свеопшти коментар је био "јадна деца, чиме их муче по школи, шта ће им то у животу да знају".
Нииико, ама баш нико није рекао "затворили школу која је овом кретену дала сведочанство".


Србија.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  neprijateljska emigracija Sub Dec 12, 2009 6:50 am

slawen ::
Неисправни аутомобили, небезбедни аутомобили.... Кога се то тиче, само треба сваке године пунити буљосаве демокрацкој бирокрацији фамозном регистрацијом, јебала их регистрација, тога бре нема у модерном свету, нема ни обавезног осигурања на годину дана, па возио - не возио, региструје се једном за свагда, али има озбиљних техничких прегледа код озбиљних фирми, мерења садржине CO и CO2 у издувним гасовима, мерења буке....

Grijesis.

Naime, to je zapravo dokaz da Srbija hita ka evroatlantskim integracijama. Barem onom atlantskom dijelu, jer se ovdje registracija placa svake godine, osiguranje je obavezno dokle god je auto registrovan, a mozes da vozis krs bez kocnica, blatobrana ili sofersajbne ako hoces.

A to zato jer uopste nema tehnickog pregleda. Ako ti je auto stariji od 7 godina i zivis u urabnoj zoni onda moras ici na test ispusnih plinova i to je to. A glede registracije, ne da je svake godine, nego sa placaju dvije: na nivou drzave i na nivou grada ili okruga, zavisi gdje zivis. I to jos ove godine povecali troskove registracije za preko 25%. Znaci, i ovdje se voze neispravni krsevi, ali dokle god si platio dazbine - pici Misko. Samo da su birokrate napojene.

E da, a vozacku dozvolu produzujem svake 4 godine. I naravno, to nicim izazvano zadovljstvo platim. I jos su mi omogucili da se pri tome mnogo ni ne mucim, jerbo mogu da je produzim- preko interneta. Mogu da budem mrtav i da ne budem u stanju disati, a kamoli voziti - ali vozaku mogu produziti za samo $34.


Путеви су посебна прича. Ови наши коштају много, кад се сабере оно приликом регистрације, па из литра горива, па из буџета.... а не вреде ништа. Краде стока невиђено, ево сад су предузећа за путеве приватизована, што је сјајна ствар у буразерској економији ако си власник једног, гледам на поменутом путу Крагујевац - Краљево, деоница од Мрчајеваца (тзв. Ибарска магистрала, која је то иронија) све су саобраћајне знаке променили пре пар месеци, иако су знали да је у то време већ био донет нови закон, односно баш због тога, јер ће сада морати све те знаке са ограничењима 60 да промене у 50, ту су слатке паре, тебра....

I toj oblasti znaci hvatamo prikljucak.
Prije 50-ak godina izgradilo zaobilazni autoput oko Cikaga i uvedu privremene naplatne rampe dok se ne otplate dio troskova izgradnje. I dan danas se naplacuje putarina, jer nista nije tako vjecno kao privremene mjere. To znate.

Ali to nije sve, pokojni Guverner Blagojevic uvede elektronsko naplacivanje putarine ( da se ustede pare gradjanima, dakako) i u tu svrhu se sve postojece naplaten rampe uruse i sagrade nove, skuplje, koje mogu da prihvataju i kovani novac i elektronske transpondere i normalno kasirke su tu jer nemaju svi kovanice uza se. I pritom nas vajni guverner podvostruci cijene putarina za one sto placaju gotovinom ( a opet u cilju ustede gradjana), nebili tako stimulisali narod da kupe elektronske transpondere po vrlo povoljnim cijenama od $15 po komadu ( a svaka familija ima bar dva auta) + obavezni pocetni saldo od $40.

A sasvim slucajno u Ilinoisu ima preko 5 miliona vozila, ako ne i vise, pa ti pomnozi to sa $40, pa oroci na 3%...

Ali ni tu nije kraj: iako se sve studije upucivale na to da je taj autput zajedno sa jos jednim na koji se nastavlja preopterecen jos prije 10-ak godina, nas je vrli guverner to progurao. I da pogadjas: prosle godine pocelo prosirivanje autoputa za po jednu traku u oba pravca.

A sta je sa novim naplatnim rampama koje su sad preuske....??
neprijateljska emigracija
neprijateljska emigracija

Broj poruka : 512
Datum upisa : 12.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sub Dec 12, 2009 9:22 am

Ма, чим вама Срби и црнци воде државу... [You must be registered and logged in to see this image.]

Ја причам о нормалним државама.

Кад сам био мали, једва сам чекао да порастем довољно да седнем у своја кола и провезем се Аутопутем Сунца. Зоки Шујица звани још и Суљо, коме је ћале био неки банкарски службеник и путовао тако по европи, где је Југобанка имала филијале & експозитуре (посерем се на садашњу Србију, макар су то онда биле агентуре службе, сада нема ни то), једном је ишао у Италију колима, па нам после, кад смо се вратили са распуста вадио маст невероватним стварима које је тамо видео, а ми нисмо могли ништа друго већ да га просто оптужимо за лаж, јер је све што је говорио звучало тако примамљиво, као да смо то лично измислили.

Тако и Аутопут Сунца. Бесплатни државни аутопут, који се пружа целом Италијом. Постоје, каже, и бројни приватни аутопутеви, који су далеко квалитетнији, па се ваљда зато плаћају, али је овај лепши.
Приватни аутопут? Сисај га, Шујо,
Где може аутопут да буде приватан, нико није толико богат, јел' нам причала учитељица да је то могло у средњем веку, онда се радници & сељаци Матије Гупца побунили и побили та говна на челу са оним Енглезом који наплаћивао отварање капије, па их ударио сто...

Аутобан је такође бесплатан. И без ограничења брзине. Глупи Немци.

О путевима могу милијарду година.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  neprijateljska emigracija Ned Dec 13, 2009 8:04 am

slawen ::Ма, чим вама Срби и црнци воде државу...

Da znas, mada je ovaj Jackson sve samo ne glup.
neprijateljska emigracija
neprijateljska emigracija

Broj poruka : 512
Datum upisa : 12.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Ned Dec 13, 2009 11:10 am

Нисам мислио на тог црнца...
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  neprijateljska emigracija Ned Dec 13, 2009 6:21 pm

Kad smo vec kod autputeva u Italiji, glup im sistem naplate. Ona slovenska fora se vinjetom je dobra.

Primjetih da ima dosta putnika iz Rumunije po Italiji. Ne znam da li zbog toga sto sam sa nekim arhitektom iz Srbije nesto bistrio pro/contra Srbije u EU i on mi rece da je Istocna Evropa podijeljena na intersne sfere od strane Talijana i Njemaca. Po njemu Rumunija upala u talijasnku zonu.

Poslije sam valjda obracao paznju vise na rumunske tablice po putevima.
neprijateljska emigracija
neprijateljska emigracija

Broj poruka : 512
Datum upisa : 12.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Ned Dec 13, 2009 6:53 pm

Румуни су по Италији масовно због језика, а и због физиономија се лакше уклопе, као наши цигани. Иначе, Италију опседају Албанци и Африканци, те особито босанци свих вера, што је исто знаковито.
Не бих рекао да су источну Европу међу собом поделиле силе осовине, пре бих рекао да су после ослобођења од комунистичке стеге нагло демократизовани радници, сељаци & поштена интелигенција међу собом распарчали западну.
Немачка је тако подељена између Турака и Пољака на интересне сфере, тако да је тешко новим гастерима да се инфилтрирају.
Француском, Холандијом и донекле Данском доминирају афрички црнци, зато је тамо истовремено и лако и тешко белим црнцима. Шведску су окупирале не само "црне главе", већ је сада много и жутих лица, посебице у јужном делу... И тако даље.
Архитекта. Занимљиво.


Систем вињета постоји не само у slowенији, већ и у остатку средње Европе - Мађарској, Аустрији, Чешкој, Словачкој, у Н/Њемачкој је Аутобан ваљда бесплатан.
Не само да је добар систем наплате, већ је у односу на срспке лопове невероватно повољан.
У Мађарској, на пример, су укинули чак и налепнице које смо пре лепили на стакла, јер имају комплетно компјутеризовану контролу регистарских таблица преко камера на свим својим аутопутевима.
Аустријанци, напротив, још увек инсистирају на налепницама, што је мана читвог система: наиме, Немци су и те налепнице, као и све друго што треба да траје недељу дана направили тако да може да издржи у шофершајбни сто година на сунцу и мразу, а да се не одлепи, па је без стругача и разређивача бесмислено и покушавати.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  neprijateljska emigracija Ned Dec 13, 2009 7:11 pm

Kako onda Madjari naplacuju putarinu? Skeniraju broj tablica pa ti posalju racun?

Ja vozio onim autoputem sto ide od Budimpeste do Maribora, ukljucio se sam se tamo jedno 60-ak kilometara od tromedje, HU, CRO, SLO i jako im je dobar put, ali sam se iznenadio koliko je bio prazan u oba smjera. Ne znam kako to moze biti rentabilno, cak ni na duzi rok.

A ljetos se bila digla dzeva oko onih 30 evra za slovensku vinjetu, a ja sam za 5 dana u Italiji potrosio sigurno duplo vise.
neprijateljska emigracija
neprijateljska emigracija

Broj poruka : 512
Datum upisa : 12.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  neprijateljska emigracija Ned Dec 13, 2009 7:17 pm

Glede Autobana, onim dijelom kojim sam ja isao ne naplacuje se, ali vjerovatno da na granici naplacuju Cesima i Poljacima. Sila teretnih vozila iz CS i PL.

Ali nije svud bez ogranicenja brzine. Primjerice, ja sam isao od Frankfurta do bivse granice sa DDR, nekih 200-njak km i tu je na vise od pola dionice ograniceno. Ne u jednom cugu, vec mjestimicno.
neprijateljska emigracija
neprijateljska emigracija

Broj poruka : 512
Datum upisa : 12.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Ned Dec 13, 2009 7:36 pm

Не, Аутобан се не наплаћује чак ни Србима, а камоли Пољацима или Чесима.
Мађарима аутопут/еве, јер вињета важи за све, платиш унапред за онолико дана колико намераваш да боравиш ту, најмање 4, на скоро свакој бензинској пумпи или специјализованим наплатним местима (којих има само уз границу, где уз то и врше повраћај ПДВ-а, мењају валуте, варају наивне...) и они те убаце у систем, па камерама само контролишу, а кући стиже рачун са "симболичном" казном онда кад не платиш. За оне изван ЕУ се казна за неплаћену путарину аутоматски убацује у компјутерски систем пограничне полиције, па те не пуштају да изађеш док не платиш, а ако се некако провучеш, то је била препрека да следећи пут уђеш у Мађарску или да добијеш визу.
Колико ја знам, мађарска путарина је нешто испод 1€ по дану, годишња је 76€, чешки и словачки аутопутеви су ту негде, док су Аустријанци од 7 до 9€ недељно, зависно од сезоне.
Проблем код оних првих је што нису у зони еура, већ је пожељно да претходно имаш домаћу валуту - форинте (до које си дошао током претходног боравка у престоници земље домаћина или си заменио еуре у Кањижи или Сенти), јер раднице фирме која продаје вињете на граници хоће да заврну и за дупло.
Наравно, тај ситан лоповлук ти помаже да се осетиш некако одомаћено и на страном тлу, а свакако ти развеје илузије, па та школа ипак није скупа.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  neprijateljska emigracija Ned Dec 13, 2009 10:50 pm

slawen ::Не, Аутобан се не наплаћује чак ни Србима, а камоли Пољацима или Чесима.
Мађарима аутопут/еве, јер вињета важи за све, платиш унапред за онолико дана колико намераваш да боравиш ту, најмање 4, на скоро свакој бензинској пумпи или специјализованим наплатним местима (којих има само уз границу, где уз то и врше повраћај ПДВ-а, мењају валуте, варају наивне...) и они те убаце у систем, па камерама само контролишу, а кући стиже рачун са "симболичном" казном онда кад не платиш. За оне изван ЕУ се казна за неплаћену путарину аутоматски убацује у компјутерски систем пограничне полиције, па те не пуштају да изађеш док не платиш, а ако се некако провучеш, то је била препрека да следећи пут уђеш у Мађарску или да добијеш визу.

Nas nije niko pitao ni kud idemo, ni koliko ostajemo, niti terao da kupimo vinjetu. Docim, cim smo presli u SLO, odmah naplatna rampa i 30 evara..
neprijateljska emigracija
neprijateljska emigracija

Broj poruka : 512
Datum upisa : 12.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Ned Dec 13, 2009 11:21 pm

Коњушари.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pon Dec 14, 2009 12:48 am

Вечерас нам се као ретко када из ведра неба наметнуо доказ да велика мука никад не долази сама, те да су невољни двапут више изложени њојзи од обичног света.
Наиме, они припадници наших народа & народности који хлеб насушни зарађују угњетавани од западних капиталиста немају среће ни кад је у питању праћење ТВ програма пијемонта овдашњег јавног информисања и луче српске демокрацке микрокозме, чије се средиште (микрокозме) по казивању првосвештеника исте налази тачно у мушком тоалету некадашњег стриптиз-клуба Мажестик, а границе су јој одређене маршрутом неког трамваја чешке (природно) производње.

А речени бастион слободне речи, од телефонског броја дежурне службе МУП-а разликован само по префиксу "Б" ове је ноћи уприличио редовни тједни перформанс мадам Бећковић, која је извела веома сложену представу у чију кореографију је успела да уклопи једног смешног полицајца доналдтрамповске фризуре, прикривеног босанског акцента и очију опасног лудака, једног кретена тренутно запосленог у министарству инфраструктуре и коаутора "новог" закона о саобраћају, те госн. Прокопијевића, професора, пешака и критичара наведеног закона, премда се он са овим последњим можда и не би баш сложио, јер је одавао утисак да се ту и нема шта критиковати, већ само треба бити обазрив да се у тај закон не угази.

И да вас не давим много, изаћи ће транскрипт, додуше глуп, без оних тако битних ономатопеја "Пант, пант", "Бум", "Трас", "Свуш", али ибез оних још потребнијих објашњења која су карактеристична за записнике са америчких суђења из филмова ("... тражим да се упише да је сведок погледао у плавокосу даму у предзадњем реду десно, након што се два минута врпољио на својој столици обливен хладним знојем..."), али ће трансккрипт ипак изаћи.

Што ће рећи да ће негде остати записан (верба волант, скрипта манент) одговор оног кретена на тактично питање мадам Бећковић како ће народ моћи да контролише да полиција не злоупотребљава ротацију, на које се тако прикладно надовезало питање како ће ико контролисти полицајце да не узимају мито & харач који им је по страом закону припадао:
А, не, видите, каже кретен, 52% новца од наплаћених казни ићи ће за опремање полиције, и још 1,5% новца од уплаћеног обавезног осигурања, од чега ће се набављати видео надзор. Тако ће ускоро у Београду, Нишу и слободарском Новом Саду бити постављено десетак камера, а затим ће и сваки сантиметар свих путева тзв Србије бити покривен видео надзором (шведски ТВ детектори) са тајних камера где ће се видети на снимку сваки прекршај који неки учесник у саобраћају направи.
Како побогу тајне камере, шта лупетате то, подрива даље министарство инфраструктуре подла, а упорна Бећковићева, па зар не пише баш у том вашем закону да свака камера мора бити видно обележена, исто као што мерење брзине радаром може да се врши само у подручју обележеном саобраћајним знаком?
Не, неће то бити тајне камере, одговара узданица србске владе, то ће бити јавне камере, то јест, ми ћемо поставити видљиве стубове на које ћемо поставити веома уочљиве кутије за камере, али возачи неће знати да ли се у њима налази камера или не, па ће морати да се лепо понашају и тамо где има и тамо где нема камера....


Стока. И камере ће да фингирају из биџета. А после ће да им опет буду криве књиговође које не знају да прикрију, пардон, да књиже мањак од питајкурац колико стотина милијарди у буџету који је открила ревизорска комисија, па их Цветковић шаље на дообуку (иначе предлог за утисак, који није добио ни један глас, колико сам ја упратио).

Цркните, тејлеси, кад вас таква стока кара.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sre Dec 16, 2009 10:12 am

Шта би са предајом кандидатуре Србије за чланство у ЕУ?
КО је помињао 21 - 23. децембар? ОВЕ ГОДИНЕ!

Можда овај човек - Serž Bramerc, glavni haški tužilac: "....kao što sam rekao u izveštaju Savetu bezbednosti, ocenjujem da su službe koje tragaju za Mladićem vrlo aktivne i nadam se da će do hapšenja doći što pre. Nisam, međutim, u mogućnosti da predvidim tačan datum kada će se to dogoditi."

Једно Косово и можда једна Војводина и једна Српска и један Младић.... не, ставили смо неке сучељене ствари на једну страну.
Да правимо рачун поново: визе, прелазни трговински спотазум, ССП, кандидатура...
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Dec 17, 2009 6:54 pm

У Србији су изабрани нови судије и тужиоци.
Интересантно да су они за које сам мислио да их треба закључати у неки подрум и кључ претопити у брњицу за председницу највишег српског суда - највише напредовали.

Много, много их је отпало.
Остало на улици.
Зове ме малочас колегиница, судија, која је за ових 9 година колико је судија увек имала норму и више, најмање укинутих и преиначених пресуда, да не помињем колико је лако сарађивати било са њом.
Отпала.
Остао један лик, пријатан приватно крајње, који није заказо суђење задње три године.

Миссим, критеријуми...
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 4 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 30 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17 ... 30  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu