RESTORACIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

+2
neprijateljska emigracija
slawen
6 posters

Strana 29 od 30 Prethodni  1 ... 16 ... 28, 29, 30  Sledeći

Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Apr 14, 2011 7:05 pm

But, a few days later....

KRAGUJEVAC - Policijska uprava u Kragujevcu saopštila je danas da je uhapsila hirurga Kliničkog centra u Kragujevcu Radisava B. (39) zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita i odredila mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati posle čijeg isteka će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda.
Kako je navedeno u saopštenju, Radisav B. je od pacijentiknje iz Kragujevca kojoj je uradio dve hirurške intervencije tražio mito u iznosu od 500 evra. Pacijentkinja je lekaru krajem prošle godine, posle prve intervencije dala 100 evra, a posle druge još 200 evra.
Kada se pacijentkinja požalila na zdravstveno stanje, Radisav B. je pozvao na kontrolni pregled i podsetio je da mu donese još 200 evra, navedeno je u saopštenju.
Policija dodaje da je hirurg uhapšen juče po podne u jednoj od ordinacija hirurškog odeljenja Kliničkog centra pošto mu je pacijentkinja donela tražene evre.
Po izlasku pacijentkinje iz ordinacije policijski službenici su intervenisali i kod doktora pronašli unapred obeležene evre, koje je lekar pokušao da sakrije, dodaje se u saopštenju.
Klinički centar u Kragujevcu saopštio je da direktora Kliničkog centra prof. dr Slobodana Obradović danas usmeno informisala policija o hapšenju lekara čija je dalja sudbina i celog slučaja u rukama istražnih organa.
"Posle oduke nadležnih organa o daljem postupku prema hirurgu Radisavu B. Klinički centar će postupiti prema zaposlenom u skladu sa ovlašćenjima i Zakonom o radu", navedeno je u saopštenju Kliničkog centra Kragujevca.


Стока она неспособна смрдљива... То је само у тзв. Србији кривично дело кад лекар узме паре.
Необориви доказ да је ово једна бедна удбашка септичка јама.Само у овој криптокомунистичкој бљувотини у којој су измислили ПАЦИЈЕНТОВОГ АДВОКАТА* пацијент уместо да оде код тог пијемонта части & поштења који стоји храбро кано клисурине спроћу свих могућих неправди и мука које могу да снађу недужно србско биће на трновитом путу излечења/исцељења, или да оде директно код директора болнице и пожали му се на доктора који неће да ради свој посао за плату за коју је пристао да ради, него тражи да му пацијент доплати онолико колико он мисли да његов рад вреди, дакле само у овом гњилом брлогу пацијент уместо тога одлази у полицију.
А тај исти србски пацијент, кад би рецимо отиш'о у кафану, па му конобарица не би хтела донесе дупли вињак док јој не обећа tip, да ли би онда отишао у полицију и пријавио је због тражења мита?
Или би позвао газду кафане и пожалио му се на особље. Па би му овај рек'о е супер што си ме информисао, са'ће мала да попије ногу, или би му каз'о знаш шта пријатељу, тако се то ради у нормалном свету, ја јој дајем малу плату, ал' зато она има право да узима бакшиш, а теби ако се не свиђа ти иди у другу кафану, или би му рекао нешто пето, није важно.
И да ли би врла србска полиција у том случају обележила оснажену србску десетодинарку, па сачекала да пацијент "части" конобарицу, а онда искочили испод каро стољњака турске производње и цап - лисице на злочиначке руке њојзи, а захвалницу из руку господина министра лично пацијенту.

По чему се разликују ове две ситуације.
По томе што је кафана приватна (чак и кад се води још увек као друштена/државна), а болница део државног апарата, иако се води као самостално правно лице. Осим кад је болница приватна, онда хапсе лекаре који хоће мимо државне службе да зараде коју кинту са стране, лечећи прековремено болесне људе који не могу да поднесу понижења предвиђена устројством србског здравственог система.

У овој од Бога проклетој и ретком стоком насељеној земљи у државној служби су, дакле у истом статусу као и војска и полиција**: лекари и медицинске сестре по болницама; службеници у пензијским фондовима и осигурањима; геометри, наставно особље и теткице по школама, сервирке и васпитачице по обдаништима, они што очитавају струјомере, водомере и празне контејнере, крпе рупе и извлаче линије по путевима, наплаћују квите по пијацама, сви они који носе било какав вид униформе или барем ознаку из које се може закључити да су ОСЛ (овлашћено службено лице), као и они који немају видљивих ознака, али се из природе њиховог посла, као и посебног интереса који за исти показује тзв. држава тзв. Срба преко своје прпошне полиције.

Која одређује коме им се надигне "меру задржавања од 48 сати" НАКОН којег времена (а не у оквиру којег, чим пре, чим буду могли физички, чим дежурни истражни судија и дежурни тужилац и бранилац, било вољни, било послужбеној дужности буду стигли у суд) тог срећног добитника прилике да србски правосудни систем упозна изнутра изводе на саслушање, НАКОН којег му суд одређује притвор (јер "мера" и "притвор" нису исто, иако и у једном, и у другом случају човек губи слободу; јеботе, па ту суптилну разлику србски законодавац не мора никоме да објашњава, ипак је ово суверена и демокрацка земља).


Далеко им свима лепа кућа, кад ће већ једном да дође неко са парама да му продам што имам, па да лепо одлетим одавде заувек...*сумрачно стање ума у Србији је редован мод: пацијентов адвокат је упошљеник болнице или апотеке који прима плату од болнице или апотеке да заштити пацијента од лошег третмана са стране те исте болнице или апотеке. Миссим, лудило, оно малајско. У ствари, ту су нашли простор да удоме армију партијских послушника. Посерем им се на државу.

**да поновимо за оне који нису пазили на претходном часу: "Крајње је време да војска и полиција узму ствари у своје руке!" - изјавио је мој тениски тренер Даки пре неки дан, након редовне посете свом психијатру.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pet Maj 20, 2011 6:59 am

Да је полиција најбољи и најефикаснији део овог "друштва" познато је одавно и не треба се на то враћати, сем да повремено похвалимо ингениозност припадника наше народне власти кад ефикасно решавају нагомилае проблеме.
Ево, на пример, како се носе са "лажним азилантима":

[You must be registered and logged in to see this link.]

Не, не ради се о тражењу мита (како би непријатељи нашег напретка волели да је у питању), већ о особини по којој се лако разликују прави Срби, родољуби и туристи, од лажних Србијанаца и азиланата. Ови други нису у стању да скупе €300.

Са друге стране, килави Уставни суд ни јуче није забранио тамо неку партију, удружење, шта ли.

И шта на то рећи? Ало, бре!

П.С. "Лажни азиланти" нису људи који долазе у Србију да траже политички азил, а за то немају услове. То су грађани Србије, ако је веровати министру полиције махом Роми и Албанци, који одлазе из Србије у земље ЕУ које имају отворену политику спрам азиланата, што подразумева и давање извесне новчане помоћи за време док се статус лица које тражи политички азил решава. Дакле, србска полиција се не бори да лажни азиланти не преплаве Србију и уживају све благодети лепе наше Отаџбине, већ да парасрбски азиланти не побегну из Србије и увале се по земљама западне Европе.
То намеће неколика питања, нпр. како се зове институција из које вас наоружана униформисана лица силом спречавају да изађете, али међу њима сигурно није и оно зашто међу "лажним азилантима" нема више правих Срба.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Čet Maj 26, 2011 7:34 pm

Сад више ни Дунав ни Сава не могу да их оперу: са оваквим савршеним тајмингом нема разумног бића које неће рећи да су сво време знали где је. А могли су да знају само ако су га сами чували. Под кључем.
Ено га онај Бодо (Вебер) већ иде около и прича како су Срби вукли Европу за нос. Погађа још једну тезгу у Сарајеву, биће.
Е, сад, шта ту није јасно:

То су људи који сву своју политику своде на ошљарски маркетинг ради очувања позиција са којих ће моћи да аминују туђе лоповлуке, у нади да ће их "њихови", а не нечији туђи лопови "частити" по завршеном послу. То су људи који су дубоко свесни каква је служба која их држи ту где јесу и шта могу да очекују.
Њима се оваква грешка никако није смела поткрасти.
Мислим, и будала је ово могла да предвиди.

Да су га ухапсили пре месец дана, или после месец дана - ником ништа. Све би изгледало нормално. Нико не би ни зуцнуо да је у питању позориште. Јебига, дешава се, Брамерц нас намазао у УН, обезглављени ММФ мало почео да затеже око новог аранжмана (за који гувернер НБС каже да треба да закључимо, иако нам паре заправо не требају - дакле oн их има довољно и за себе и за нас) процес еуроинтеграције иде на мишиће, али иде... И онда нам се отворила карта! Ухапсило га.

А није да нису могли. Чак и да су стварно (у шта нико, па ни моја керуша не верује) синоћ касно чули да ће да оде у госте у колонистичко Лазарево. Јавила им служба да су га лоцирали. Па решили да га зором ухапсе.
Кога сте ухапсили?
Неког Комадића.
Зашто?
Ево ја ћу да вам кажем зашто сте га ухапсили: Због сумње да је оштетио буџет. Притвор месец дана.
А онда после неког доба објаве да је раскринкан. Основана сумња се појавила одмах, али је провера трајала нешто дуже јер немамо савремену крим-технику, па смо морали да отиске упоређујемо ручно, папиларну линију по папиларну линију, а тога има чудо једно, ко не верује нека проба да преброји своје.
Па онда ДНК... Месец дана, кажем лепо.

Зашто то нису урадили тако, чак и да га нису држали затвореног док им се није три пута шлогирао, чак и да су их неки зли удбаши навукли да га баш сада ухапсе, а они невини & наивни к'о сваки председник Србије и балегари му?
Ко би могао да их офира? А да истовремено не ода себе?

Да ли су стварно толико глупи, да их служба тако просто изманипулише?

Нису. Зато је њихова интелигенција крунски доказ за њихову поквареност.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pet Maj 27, 2011 4:50 pm

СМРТ, СМРТ, О САМО СМРТ ОНИМА КОЈИ СМИШЉАЈУ [You must be registered and logged in to see this link.]

Стока она поремећена удбашка мајке им га понабивам каракушљивој и поквареној!
Јебо их Ранковић, јебо их Апис и јебо им матер свима!
Јебо их Борис Тадић и они њега џумле!

Оооох, цркните, ђубради!

И после Ратка - УДБА! Тпуј, гована....
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pet Maj 27, 2011 4:57 pm

Миссим, damage control на србски начин...
Јеботе, па ако за ово чују Американци, кур-мој ћу да добијем неки љуцки пос'о тамо, има да кажу бежи бре будало, сви сте ви до једног и сваки понасоб douches (разликовати од douchebags).
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sub Maj 28, 2011 9:52 pm

A удбашка штампа чула, изгледа, и за Гебелса: ако своју глупост поновиш "ен" пута, толико ћеш свима да докурчиш да ће да се ману целе ствари.
Тако данас имамо супердвојника из Рипња:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Јел' да сад изгледа много вероватније да је Ратко радио на мешалици?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Hate mail Uto Maj 31, 2011 12:10 am

Ljudima iz ovakvih dvorista... napusti me mis'o...
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Uto Maj 31, 2011 7:09 am

Не знам јеси ли имао прилике (скорије, или уопће) проходити тим крајем, од Младеновца преко Раље, Пиносаве и Авале?
Чудо једно колико се ту изградило. Кад кажу да Београд има скоро два милиона становника, сигурно при томе мисле и на те насеобине; некада викендашки крај доживео је потпуни преображај када је прво Србима скочио животни стандард (па су уместо у традиционални Рипањ кренули у поход на Азурну обалу, а викендице позакључавали), па следствено томе и самопоуздање/национално самопризнавање, услед чега су ушли у ратове, што је пак довело до беде, па су ионако већ напуштене викендице за багателу испродавали избеглицама којима су ти ратови дали одличан разлог да уместо Загреба, Осијека, Сарајева, Бањалуке или Ријеке заскоче Београд. Са друге стране, то је имало за последицу да домаћи живаљ, који се једва некако привикао на викендашке изливе малограђанске лажне (a.k.a. усмрдели опанак) екстраваганције и тиме већ морално начет, или успе да побегне у град пре него што су га освојили и на руководећа места засели Банијци, Кордунаши, Поткозарци, Личани, Семберци и сл. (захваљујући опет неким "својима" који су се претходно били лепо углавили тамо), или поклекне пред неодољивом лакоћом примитивнијег, а "практичнијег" начина живота који су собом донели на тракторима њихови нови суседи. На то треба додати и оне екс-викендаше који из неких разлога нису успели да продају своје мало благо из доброг старог социјализма (читај: ја нисам три године ишао на море да бих то направио, а сад да га дам за џабе, е вала нећу), па су сада, кад су подобијали пензије и деци оставили станове могли лепо да ревитализацијом викендица удовоље свом стално пригушиваном нагону за превртањем земље и узгојем кокошака (здрава храна за унуке).
Дакле, читав један микрокосмос у коме је овај што су га сликали, само претпостављам, мада бих могао руку у ватру за то да ставим, један од запаженијих ликова: погледај му само веш-машину на колицима, тако да може да је по потреби, кад је лепо време и жена треба да пере, истера испод трема, прикључи црева на дворишну чесму, уштека у продужни кабал и терај Миле, све што му остаје је да после рашири онај сушионик који уочавамо у десном углу фотографије. Човек који је смислио или бар по виђењу (код комшије, земљака) направио тако нешто сигурно је познат и цењен у својој средини.
Дакле, немогуће је да се наша добро обучена, мада не тако добро опремљена служба зајебе, па да њега замени за друга генерала, миссим.
Тај лик и нарочито та његова слика је део психолошкопропагандног комплета тзв. председништва тзв. Србије, јер они тако виде ствари - пензионисана војна лица по правилу постају таксисти, ноћни чувари по градилиштима, зидари, предузимачи, произвођачи домаће ракије и евентуално власници печењара (сетимо се оног генерала у "Зико" папучама, поред тристаћа), дакле најнормалније је народу представити да је Ратко само једно обично стандардно војно грло, отуда и поређење са овим безјаком поред покретне веш машине у улози архетипа.
Тако су ваљда хтели да покажу да друг генерал није сво ово време имао посебан третман, а изазвали су супротан ефекат. Уместо да су само заменили слике које им је служба доставила, па Ратка умонтирали у онај плишан апартман Дарка Шарића са тајним вратима кроз која се улази из једног сасвим другог, сасвим обичног стана, а Дарка "сместили" у неку летњу кујну повише Гроцке, да се зноји над смедеревцем на којем кува дрогу у три веш-лонца....

То је све последица одсуства конкуренције.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Uto Maj 31, 2011 11:18 pm

Коме је користио митинг?

Мислим, сви смо знали да ће та ствар да пропадне као говно у тазе снег и коначно да буде велика бламажа и чист губитак за организаторе, ко год да је то. А они су то морали да ураде, ма колико да их кошта - да нису, изгубили би и оно мало што им је после митинга остало. Уосталом, навикло је то да ради по правилу службе, зашто би сад било другачије?

Са друге стране, онима који су га до сад држали у неком подруму требало је к'о леба да створе/појачају привид како је то око подрумарења заправо само још једна теорија завере ретроградних доконаша и џабалебароша који никако да подметну своја леђа под терет светле будућности, јер видите, слепци, да су његови обожаваоци неки други, који немају зубе, ал' имају бакље и Слобине слике. А скривање друга генерала је чин љубави, не рачунице, како сад злуради језици покушавају да представе.

Интересантно је ко све пристаје на те играрије.
Људи иначе воле да их лажу. Чак и кад знају да су преварени. Тако је лакше.
Јер, замислимо како би се без тога осећали они вучени за нос.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Hate mail Sre Jun 01, 2011 6:39 am

Verba volant...

[You must be registered and logged in to see this link.]

I:

[You must be registered and logged in to see this link.]

Da sam prohodio - nisam. Nisam a kao da jesam.

Odlicne, odlicne obzervacije; I concur 100%...
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sre Jun 01, 2011 7:48 am

Пропустио сам да се осврнем на даљинац од телевизора, који је наш добри Рипањац понео собом на фотографисање испред свог инжењерско-хигијенског чеда, па спустио на ону летвицу покрај точка - никако на земљу, то може да му шкоди - нетом бацивши у комшијско двориште неугашени патрљак од цигарете који осамнаест сати дневно овлаш држи између полусавијених и тешко покретних кажипрста и средњег прста десне руке, да се не види на слици (зна он за ред). То нам говори да су га репортери - истраживачи популарног "Блица" затекли у обављању редовних преподневних активности.

Феномен даљинских управљача је тема пер се.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Ned Jun 05, 2011 6:49 pm

U Osnovnom sudu u Smederevu danas nije nastavljeno suđenje u predmetu protiv bivšeg beogradskog okružnog tužioca Radeta Terzića, optuženog za zloupotrebu službenog položaja u slučaju "zemunskog klana".
Nastavak pretresa je odložen jer nije došao svedok optužbe Miroslav Vlajić, tadašnji zamenik Okružnog tužilaštva u Beogradu, a nije dostavljena ni tražena dokumentacija Tužilaštva za organizovani kriminal.

Terziću je osumnjičen da je, kao okružni javni tužilac krajem 2001. godine, uticao da iz pritvora budu pušteni članovi "zemunskog kriminalnog klana" i da se odustane od krivičnog gonjenja.

Na današnji glavni pretres pojavili su se optuženi Rade Terzić i njegovi advokati Srđa Popović i Sead Spahović, što nije bilo dovoljno da se održi pretres, odnosno nastavi dokazni postupak.
Tužilaštvo je obavestilo Osnovni sud u Smederevu da "ne mogu da se dostave tražena akta, zato što su strogo poverljiva i ne mogu poslužiti kao dokaz u postupku koji se vodi protiv optuženog Radeta Terzića".

Sudija Osnovnog suda u Smederevu Slobodan Ignjatović je izjavio Tanjugu da će tražiti po urgenciji navedeni zahtev i ponovo pozvati svedoka Vlajića, koji je kažnjen novčano sa 50.000 dinara, zbog današnjeg nedolaska.


Ко су били (Терзићеви) налогодавци?
И уопште, ко се сећа, ко је лично поставио Терзића?
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Hate mail Ned Jun 05, 2011 11:34 pm

"Na danasnji pretres pojavili su se..."?

Ne bih znao ko je; da nije pokojnik licno?

A ovo sto tuzilastvo odbija da sudu dostavi spise, possibly dokaze... Zar taj sudija u Smederevu nema opciju da naredi (subpoena) da se to dostavi u roku od 24 sata ili ce da naredi hapsenje svih iz tuzilastva?
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Hate mail Ned Jun 05, 2011 11:37 pm

Missim ne znam, pitam. Bar je u americkim filmovima tako.
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Hate mail Ned Jun 05, 2011 11:40 pm

"You are in contempt of Court".
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pon Jun 06, 2011 6:23 am

Поступак против Терзића је веома значајан, иако се налази далеко изван фокуса јавности, што због бизарности саме оптужбе*, што због тајности поступка, што због засићености пука. Он је постао Окружни тужилац у Београду (штоћерећи важнији од Републичког) одмах после петог октобра и на том месту био док га Коштуница није сменио. Његову улогу свакако треба посматрати далеко шире него што је "земунски клан" сценарио, човек је био једна од кључних фигура у најзајебаније време.
Погледај му само браниоце. Шта мислиш, да ли би Срђа бранио Ратка, да га овај којим случајем пита?

Штостиче потентности србских судова гледе субпоене и сличних института савременог демокрацког друштва, не знам шта бих ти рек'о. Миссим, будимо озбиљни.*Занимљиво је да ти људи играју по неким њиховим правилима до краја, без обзира на све; кад кажем ти људи мислим на све оне који спадају у категорију Рагиб & Нагиб, све те припаднике једног опсежног, дуготрајног, продуженог злочиначког подухвата који се током своје каријере могу наћи у улози тужиоца или оптуженог, чак и по више пута. Никад, или готово никад од тих људи нећеш чути истину о ономе шта се ту стварно десило: они који оптужују своје дојучерашње ортаке ставиће им на терет нешто што само по себи, онако ишчупано из општег контекста и корпуса злочина изгледа због тога у најмању руку интригантно, а најчешће и врло сумњиво, али је то "нешто" сасвим довољно да их склони у фиоку на жељено време; са друге стране, оптужени ту околност да су до јуче у злочину били прст & нокат са својим тужиоцима слабо користе да за себе изборе повољнији резултат, већ покушавају да (опет полуистинама, фрагментима) пребаце кривицу на друге. И једни и други то раде не само стога што би "истина" значила признање пре свега сопствене одговорности, умешаности у злочин, да би тек у следећем чину дошли до сцене у којој су и оптужени и тужиоци и њихове судије раскринкани, изједначени, па је самим тим и суђење изгубило сваки смисао, већ би то признање било истовремено и одрицање од неизвесне могућности да једном, кад се точак среће поново окрене, искористи све то у некој новој подели карата.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Hate mail Pon Jun 06, 2011 7:21 am

Tako mi i treba...

To je coitus noninterruptus.
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pon Jun 06, 2011 3:01 pm

Speaking of the devil:
У чувеној епопеји Топлана вс Гепа things start ruling.
Наиме, после оне храбре пресуде храбре судије "тамо прже људи са струју", паралелни поступци (за друге "грејне сезоне") настављени су пред другим судијама, различитим интензитетом и у потпуно различитим смеровима.
Да потсетим пучанство, судија је одбила тужбени захтев топлане да тужени Гепа, чији су локали на основу судске одлуке искључени са грејања, настави да плаћа тужиоцу нешто умањен износ него што би био да му локале греју, а све на име "фиксне накнаде" и грејања заједничких просторија (молимо оне који нису родом из Србије да не читају даље). Наиме, градском одлуком прописано је (ко јебе законе, кад је ту скупштина општине да донесе одлуку) да корисник кога је топлана на његов захтев привремено искључила са грејања мора да плаћа тзв. фиксну накнаду, чију висину одређује градоначелник. Пошто су локали туженог Гепе искључени трајно, а не привремено, на основу судске одлуке а не на његов захтев и пошто их је искључио сам, а не топлана, судија је закључила да нема места примени тог дела градске одлуке. Исто тако, пошто грејање заједничких просторија плаћају сви власници станова/локала сразмерно загревној запремини својих (станова/локала), а пошто тужени Гепа нема ни кубни милиметар загревне запремине (јер је искључен), то не треба, по мишљењу те храбре жене да плаћа ни грејање заједничких просторија, нарочито зато што смо претходно у једној другој парници успешно утврдили да њему свако додатно загревање просторија шкоди.

У четвртак смо имали рочиште код једног ултраљигавка. Слина од човека. Не помаже му ни то што је судија. Јер судија би макар ауторитетом функције на коју га неко посадио наредио ово или оно и болело би га уво шта ја као пуномоћник странке мислим или кажем о томе. Овај се грдан увија к'о црв на удици, све покушава да ме замаје као да сам мало дете:
- кад сам оспорио тужбени захтев као потпуно неоснован, јер шта има да плаћа човек коме је искључено грејање, рекао ми је "А што да не плати ово мало за те фиксне трошкове и заједнички простор, па то је много мање него што би му тражили да га греју?"
- кад сам се успротивио вештачењу, јер је по среди правно питање да ли тужени уопште треба да плаћа за грејање које му је искључено, које треба да расправи суд својом одлуком - "Па нема везе, колега, хајде да вештачимо, шта вас кошта, то ништа не значи..."
- кад сам почео испитивање вештака који је свој налаз урадио тако што је у њему признао да је преписао тужбу и рачуне топлане (питања су била колика је површина локала туженог и свих заједно у целом тржном центру, површина заједничких просторија, има ли у заједничким просторијама радијатора или нема итд.) - "Па немојте колега да мучите вештака питањима на које не може да да одговор, он је лепо написао да не може да вештачи, па је преписао од топлане..."
- кад сам му рекао да поред основаности тужбеног захтева оспоравам и висину, јер суд није утврдио ни запремину локала ни квалитет грејања (које је btw искључено), рекао је "Али ја верујем подацима топлане. То су измерили њихови стручни људи, а пошто они обављају комуналну делатност, то има снагу јавне исправе!"
- кад сам се гованцету насмејао у лице јер је заказао следеће рочиште за изрицање пресуде, а да нисмо уопште изнели своје аргументе и дали завршне речи - "Па мени треба времена да о овоме размислим и пресудим, због тога одлажемо за осам дана. А онда ћу на том рочишту да одлучим непосредно пошто ви изнесете завршне речи."
Ствар је била јасна још на самом почетку, а постала је комична када је правник топлане у једном поднеску изразио искрено жаљење што такав горостас правне мисли и Пиемонт личног и професионалног интегритета не суди у СВИМ њиховим поступцима. Пенетрација до танког црева.

Данас код друге судије, коју познајем још од почетка (моје) каријере. Предајем јој на рочишту за списе предмета ону пресуду коју је донела храбра "прже људи са струју" колегиница, она НЕЋЕ ДА УЗМЕ. Каже "Ово може да стоји овако, са стане."
"Ало, бре, јеси нормална, како са стране, ја то прилажем за предмет, као доказ, као потврду својих ставова, да видиш како је већ пресуђено."
"Па како ја то могу да узмем?"
"Кажи ради уједначавања судске праксе."
И она диктира у записник: "Пуномоћник туженог предаје суду пресуду Основног суда у Крагујевцу број тај и тај, ради уједначавања судске праксе."
И одмах додаје "Мене ово не везује никако, ја могу и спротно да пресудим."
Пошто сам додао још пар речи, ипак одлаже суђење за тамо неки август, ваљда рачуна да ће до тада Виши суд да одлучи по жалби топлане на ту пресуду коју сам јој потурио под нос, па ће знати шта да ради.
Или бити у још већој дилеми.

Јер, жали ми се колегиница из топлане, како је добро радити у њојзи, ето, ни плата није лоша, има 32 радна дана одмора, добила стан, има бенефиције, али их упропасти овај нови систем плаћања, јер грађани грејање плаћају преко Службе обједињене наплате Јавног стамбеног предузећа; тако се СВЕ паре одливају у општину, градоначелнику у руке и џеп, он их протура и пропире преко рачуна спортских клубова у граду, а топлани враћа тек мали део, од чега они финансирају грејање, деле међу собом плате и премије, а остане и за синдикалну солидарност.

Тај велики кмет, који узима и дели по нахођењу, то је човек који је поставио 80% свих локалних судија. Па није он џабе предводио демокрацке промене у овом крају, још од како су га избацили из Савеза комуниста! И сад замисли да судиш против топлане, то јест против таквог човека?


О, смрт, смрт, смрт!
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pon Jun 06, 2011 3:20 pm

Овај сам обимни текст написао само да се Mr. H не би осећао лоше. Миссим, човек који не силази свакодневно у то, лако изгуби свест да је нешто слично данас уопште могуће.
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pon Jun 13, 2011 3:23 pm

Vojna istraga pokazala je da Vojska Srbije i Vojno-bezbednosna agencija proteklih godina nisu skrivale haškog optuženika Ratka Mladića, izjavio je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pon Jun 13, 2011 5:04 pm

Ne postoji gazda Srbije!
Nije tačno da tajkuni poseduju, kao što se to donedavno pričalo - pola Vojvodine. Istraživanje novinara "Blica" pokazalo je da je u njihovom vlasništvu 2,5 procenta poljoprivrednog zemljišta u Srbiji, što nije malo, ali nije ni onoliko koliko se prethodno mislilo, izjavio je jutros za RTS odgovorni urednik "Blica" Igor Božić povodom velike akcije našeg lista "Ko poseduje Srbiju".


Статистика, наша дика, шта пожелиш, то наслика.
Србија, земља просперитетне и развијене економије, стабилне, међународно признате валуте и услова пословања, људских слобода, демократије и владавине права, земља у којој су тајкуни сиромашни, а грађани богати.....
У Србији су избори увек недељом, да се не би ко зајеб'о да каже "А сад сви на своја радна места."
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Pon Jun 13, 2011 7:30 pm

Korupcija u Srbiji je sistemska, postala je model ponašanja i način života, rada i razmišljanja i zbog toga je neophodno raditi na promeni sistema svesti, ocenila je danas direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković.
Markovićeva je na debati o suzbijanju kompanijske korupcije u ogranizaciji Centra za demokratiju kazala da je Agencija u junu počela rad na donošenju nove strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji, jer je ona iz 2005. prevazidjena u mnogim segmentima.
Agencija se odlučila na taj korak, istakla je, jer je strategije iz 2005. godine, koja obuhvatala i oblast javnih finansija i ekonomski segment države, ostala bez metodologije za sprovođenje.
Markovićeva je dodala da je Akcioni plan za primenu Strategije za borbu protiv korupcije, usvojen 2006. godine, bio zaturen i da je Agencija imala problem da pronađe taj dokument, ali da je i pored toga oko 60 odsto aktivnosti iz Akcionog plana ostvareno.
Urađen je veliki deo oko uspostavljanja zakonskog ogkvira, ali je izostala primena, istakla je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije.
Markovićeva je kazala i da je važno da se u sistemskoj borbi protiv korupcije, osim borbe na planu javnih institucija, državnih ograna i javnih funkcionera, otkriju uzroci i pojavni oblici radi mapiranja korupcije u eknomskoj sferi, među kompanijama i da se na taj način razviju strategije kojima će se korupcija suzbiti.


"Мапирање корупције у економској сфери, међу компанијама"?
О чему прича ова жена?
Тзв. председник тзв. агенције? affraid
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sre Jul 13, 2011 2:37 pm

Samostalni sindikat "Zastava kamiona" najavio je da će sutra blokirati sve ulaze u tu kragujevačku fabriku vozila da bi sprečio zaplenu dela imovine.
Deo imovine treba da bude zaplenjen na osnovu sudske presude u korist radnika koji je fabriku tužio zbog gubitka posla, rekao je novinarima predsednik Samostalnog sindikata Zastava kamiona Goran Miletić.
Prema njegovim recima, kragujevački sud je presudio u korist bivšeg radnika Tomislava Jovanovića na osnovu preporuke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.
Jovanoviću, koji je tužbu predao domaćem sudu pre deset godina, prema presudi treba da bude isplaćeno sedam miliona dinara plus kamate i troškovi.
Predsednik Samostalnog sindikata "Zastava kamiona" je ocenio da bi ukupna suma koja treba da se isplati iznosila oko 20 miliona dinara, ističući da je to "skoro mesečni fond plata" za 740 radnika kragujevačke fabrike.
On je rekao da sindikat ne spori pravo radnika da ostvari svoja prava, ali se protivi da se presuđena suma naplati od "Zastava kamiona" dok se ta fabrika nalazi u restrukturisanju i dok ne dobije strateškog partnera.
Miletić je kazao da su o problemu "Zastava kamiona" obavešteni ministar ekonomije Nebojša Ćirić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, od kojih je zatraženo da Vlada "razreši situaciju" u toj fabrici.


СМРТ, о смрт под дебелим наслагама гована којима треба засути тај пришт на гузици ове уморне планете!
slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Hate mail Sre Jul 13, 2011 3:13 pm

Ok, ali valjda ce rukovodstvo nesto da smisli?...
Hate mail
Hate mail

Broj poruka : 1521
Datum upisa : 27.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  slawen Sre Jul 13, 2011 3:16 pm

Ипак је то требало да ставим у "Паралелни свемир".

Човече, ту је све наопако: синдикат се организује да спречи остваривање права једног радника, позивају министра полиције да осујети извршење судске одлуке....

slawen
slawen

Broj poruka : 5838
Datum upisa : 11.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ - Page 29 Empty Re: СМРТ УДБАШКОЈ СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 29 od 30 Prethodni  1 ... 16 ... 28, 29, 30  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu